Aansprakelijkheidsrecht

Het kan voorkomen dat een ander iets doet waardoor u schade lijdt. Bij aansprakelijkheid gaat het over de vraag of er een schadevergoedingsplicht is ontstaan en, zo ja, op wie die rust en welk bedrag moet worden vergoed.

Er zijn veel situaties waarin aansprakelijkheid een rol speelt. U kunt bijvoorbeeld denken aan de situatie waarin een werknemer een ongeval overkomt in het kader van of tijdens het uitoefenen van zijn werk. De werkgever kan in zo’n geval soms wettelijk aansprakelijk worden gesteld ten opzichte van de werknemer voor de schade die is ontstaan. In sommige gevallen kunnen producenten aansprakelijk gesteld worden. Dit is het geval wanneer een consument schade lijdt en vast komt te staan dat de schade is ontstaan door een gebrek aan het product. Ook een bestuurder van een vennootschap kan in bepaalde gevallen naast of in plaats van de vennootschap persoonlijk aansprakelijk worden gesteld.

Wordt u aansprakelijk gesteld of wilt u iemand aansprakelijk stellen? Dan biedt ons team u graag juridische ondersteuning.

Voorbeelden van onderwerpen die wij graag voor u behandelen zijn:

  • werkgeversaansprakelijkheid
  • productaansprakelijkheid
  • bestuurdersaansprakelijkheid
  • risicoaansprakelijkheid
  • schuldaansprakelijkheid
  • beroepsaansprakelijkheid

No-nonsense mentaliteit

Het team van Law & More denkt met u mee en kijkt verder dan enkel de juridische aspecten. Tot de kern van het probleem komen en het vervolgens doelgericht aanpakken, daar gaat het om. Dankzij onze no-nonsense mentaliteit en jarenlange ervaring kunt u bij ons rekenen op nauw betrokken en efficiënte juridische ondersteuning.

Contact

Heeft u vragen of een probleem met betrekking tot het aansprakelijkheidsrecht? Voelt u zich dan vrij om contact op te nemen met mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More via tom.meevis@lawandmore.nl of mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More via maxim.hodak@lawandmore.nl of bel ons op +31 (0)40-3690680.