Insolventierecht
Duidelijk.
Persoonlijk en goed bereikbaar.
Uw belang voorop.
Gemakkelijk bereikbaar
Law & More is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00
Goede en snelle communicatie
Onze advocaten luisteren naar uw zaak en komen met een doelgericht plan van aanpak
Persoonlijke aanpak
Dankzij onze werkwijze worden we door onze cliënten beoordeeld met een 9.4 gemiddeld
Van het insolventierecht is sprake wanneer een bedrijf of particulier zich in financieel onvermogen bevindt. Het gevolg hiervan kan een faillissement zijn. Een faillissement is een nachtmerrie voor alle betrokkenen. Wanneer uw onderneming financiële problemen heeft, is het van groot belang om een insolventie advocaat in te schakelen. Of het nu om een faillissementsaanvraag of juist een verweer tegen een faillietverklaring gaat, onze faillissementsrecht advocaat kan u adviseren over de beste aanpak en strategie. Law & More ondersteunt directeuren, aandeelhouders, werknemers en crediteuren van bedrijven in surseance van betaling of faillissement.
Ons team streeft ernaar de gevolgen van een eventueel faillissement zo veel mogelijk te beperken en kan u adviseren over uw financiële situatie. Law & More biedt met betrekking tot insolventie de volgende diensten aan:
Bent u een schuldeiser, dan kunnen wij u bijstaan bij het uitoefenen van aan u eventueel toekomend opschortingsrecht, retentierecht of verrekeningsrecht. Ook kunnen wij u begeleiden bij het uitoefenen van uw zekerheidsrechten, zoals pand- en hypotheekrecht, recht op eigendomsvoorbehoud, bankgaranties, borgstellingen of acties uit hoofde van hoofdelijke aansprakelijkheid.
Bent u een schuldenaar, dan kunnen wij u bijstaan bij het beantwoorden van vragen met betrekking tot de bovengenoemde zekerheidsrechten en daarbij horende risico’s. Ook kunnen wij u adviseren over de vraag in hoeverre een schuldeiser gerechtigd is om bepaalde rechten uit te oefenen en bijstaan indien er sprake is van onterechte uitoefening van deze rechten.
Onze bedrijfsjuristen hebben een specialistische kijk en staan u bij in het ondernemerschap
Tijdelijk een jurist nodig? Zorg voor voldoende juridische ondersteuning dankzij Law & More
Wij behandelen zaken die te maken hebben met toelating, verblijf, uitzetting en vreemdelingen
Met het ondernemingsrecht krijgt iedere ondernemer te maken. Bereid uzelf hierop goed voor
“Tijdens het kennismakingsgesprek werd al meteen duidelijk plan geschetst“
Insolventie betekent dat er sprake is van financieel onvermogen van een bedrijf of particulier. In dat geval gaat het insolventierecht een rol spelen. Er kunnen verschillende situaties zijn waarin een onderneming te maken krijgt met het insolventierecht. Het zo zijn dat een klant, relatie of debiteur failliet gaat. In dat geval wordt de onderneming geconfronteerd met schulden waarbij debiteuren moeilijkheden hebben die te betalen. De onderneming kan zelf echter ook insolvent zijn, waardoor schulden niet meer afbetaald kunnen worden. De belangrijkste wet met betrekking tot het insolventierecht is de Faillissementswet. In deze wet zijn onder andere faillissement en surseance van betaling geregeld. Ook vloeien er verschillende regels voort uit insolventie rechtspraak.
Adequate benadering
Tom Meevis is gedurende de hele periode betrokken geweest bij de zaak, elke vraag die er van mijn kant was werd door hem snel en duidelijk beantwoord. Ik zal het kantoor (en met name Tom Meevis) dan ook zeker aanbevelen bij vrienden, familie en zakenrelaties.
Hele goede behandeling van mijn zaak
Graag wil ik aylin erg bedanken voor haar inzet. Wij zijn heel blij met de uitkomst. Klant staat altijd centraal bij haar en wij zijn ontzettend goed geholpen. Kennis van zaken en hele goede communicatie. Echt een aanrader dit kantoor!
Juridisch gezien tevreden over de gegeven diensten
Mijn situatie is op een manier opgelost waarbij ik alleen maar kan zeggen dat het resultaat is zoals ik die wenste. Ik ben naar tevredenheid geholpen en de wijze waarop er gehandeld is door Aylin is te beschrijven als nauwkeurig, transparant en daadkrachtig.
Uitstekend resultaat en fijne samenwerking
Ik heb mijn zaak aan Law and More voorgelegd en ben snel, vriendelijk en vooral effectief geholpen. Het resultaat stelt mij zeer tevreden.
Ik had een probleem met mijn ex-werkgever en nam contact op met Law & More, ze waren erg aardig en attent in het bijzonder de persoon die mijn zaak uitvoerde, ik heb zeer goed en zeer accuraat advies gekregen evenals het gesprek met mijn ex-werkgever.
Puikaus advokato rekomendacija
Rekomenduoju advokato Tom Meevis paslaugas. Profesionalus, patikimas, puikiai kalba angliskai, maloniai ir pagarbiai bendrauja. Dirba tiksliai, aiskiai, be nereikalingu klausimu ir negaisdamas laiko. Nuosirdi rekomendacija tautieciams lietuviams.
Foarte Multumita
Am fost foarte multumita de sericiile companiei Law and More.In special de serviciile domnului avocat Tom Meevis este un avocat excelent si o comunicare impresionanta fata de client.Recomand cu incredere
Heeft me geholpen met de vaststellingsovereenkomst
Ik had een probleem met mijn werkgever over een vaststellingsovereenkomst, dus nam ik contact op met Law&More. De hulp van jullie kantoor, vooral het geduld en het constructieve advies van Aylin, was zeer nuttig voor mij. Met jullie hulp konden we de zaak succesvol oplossen.
Direct contact met een advocaat
Korte Lijntjes en duidelijke afspraken
Beschikbaar voor al uw vragen
Verfrissend anders. Focus op klant
Snel, efficiënt en resultaatgericht
Op grond van de Faillissementswet wordt een schuldenaar, die in de toestand verkeert dat hij is opgehouden te betalen, bij rechterlijk vonnis in staat van faillissement verklaard. Het doel van een faillissement is om het vermogen van de schuldenaar onder de gezamenlijke schuldeisers te verdelen. Hierbij kan de schuldenaar een privépersoon zijn, zoals een natuurlijke persoon, eenmanszaak of vennootschap onder firma, maar ook een rechtspersoon, zoals een B.V. of een N.V. Een schuldenaar kan failliet verklaard worden wanneer er ten minste twee schuldeisers zijn.
Daarnaast moet ten minste één schuld onbetaald zijn, terwijl deze wel betaald had moeten worden. In dat geval is er sprake van een opeisbare schuld. Een faillissement kan zowel op eigen aangifte als op verzoek van één of meer van de schuldeisers aangevraagd worden. Wanneer er redenen van openbaar belang zijn, kan het Openbaar Ministerie ook een faillissement aanvragen.
Na een faillietverklaring verliest de failliet de beschikking en het beheer over zijn tot het faillissement behorend vermogen. De failliet kan dan geen invloed meer uitoefenen op dit vermogen. Er wordt bovendien een curator aangewezen; dit is een gerechtelijk bewindvoerder die belast wordt met het beheer en de vereffening van de failliete boedel. De curator beslist dus vanaf dat moment over wat er met het vermogen van de failliet gaat gebeuren. Het is mogelijk dat de curator een akkoord sluit met de schuldeisers. Hierbij kan met de schuldeisers afgesproken worden dat in ieder geval een deel van hun schuld afbetaald wordt. Wanneer een dergelijk akkoord niet bereikt kan worden, gaat de curator over tot afwikkeling van het faillissement. De boedel zal worden verkocht en de opbrengst wordt onder de schuldeisers verdeeld. Na afwikkeling wordt een failliet verklaarde rechtspersoon ontbonden. Wilt u graag meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met onze insolventierecht advocaten.
Op grond van de Faillissementswet kan een schuldenaar die voorziet dat hij niet door zal kunnen gaan met het betalen van opeisbare schulden surseance van betaling aanvragen. Surseance van betaling houdt in dat een schuldenaar uitstel van betaling krijgt. Surseance van betaling kan alleen verleend worden aan rechtspersonen en aan natuurlijke personen die een zelfstandig beroep of bedrijf uitoefenen. Bovendien kan surseance van betaling slechts door de schuldenaar of de onderneming zelf aangevraagd worden. Het doel van surseance van betaling is om een faillissement af te wenden en is erop gericht om de onderneming voort te laten bestaan. Door surseance van betaling krijgt de schuldenaar de tijd en gelegenheid om zijn zaken op orde te krijgen. In de praktijk worden er vaak betalingsregelingen met schuldenaren afgesloten. Surseance van betaling kan dus uitkomst bieden bij een dreigend faillissement. Het lukt schuldenaren echter lang niet altijd om hun zaken op orde te krijgen. Een surseance van betaling wordt dan ook vaak als voorbode van een faillissement beschouwd.
Heeft u te maken met het insolventierecht en wilt u graag juridisch ondersteund worden? Neem contact op met Law & More.
Wordt u graag juridisch bijgestaan door advocaat uit Eindhoven?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:
mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl
mr. Ruby van Kersbergen, advocaat bij Law & More – ruby.van.kersbergen@lawandmore.nl