Ondernemingsrecht

Wilt u een onderneming beginnen? Of bent u al ondernemer? Dan krijgt u ongetwijfeld te maken met het ondernemingsrecht. Al bij de oprichting van een onderneming krijgt u te maken met de vraag welke oprichtingsvorm het meest geschikt is. Ook moeten er allerlei contracten worden opgesteld. Maar met de jaren kan er binnen uw bedrijf ook van alles veranderen. Zo kan het zijn dat de rechtsvorm waarin uw onderneming gedreven wordt niet meer past bij het bedrijf. Er kunnen geschillen ontstaan tussen aandeelhouders of vennoten. Of wellicht beschikt uw onderneming niet meer over genoeg liquide middelen. Law & More is specialist op het gebied van het Nederlandse ondernemingsrecht. Vanaf het moment van oprichting tot aan het moment van liquidatie kunnen wij u van juridisch en fiscaal advies voorzien.

Rechtspersonenrecht

Wij bij Law & More kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste rechtsvorm. Hierbij kan een onderscheid gemaakt worden naar vormen met rechtspersoonlijkheid en vormen zonder rechtspersoonlijkheid. Als een bedrijf een rechtspersoon is dan kan deze deelnemen aan het rechtsverkeer zoals een natuurlijk persoon dat ook kan. Uw bedrijf kan dan als zodanig overeenkomsten sluiten, bezittingen en schulden hebben en ook aansprakelijk gesteld worden.

Samenwerking

Bent u als onderneming voornemens om met andere ondernemingen samen te werken met als doel uw positie in de markt te kunnen behouden? Of juist met het plan een nieuwe markt te betreden? Indien u een strategische alliantie wilt vormen kunnen wij u adviseren over de risico’s en de voordelen. Daarnaast kunnen we met u kijken welke samenwerkingsvormen passend zijn.

Fusies en overnames

Bent u van plan uw onderneming samen te laten gaan met een andere onderneming, bijvoorbeeld omdat u de onderneming wilt laten groeien? Dan zijn er drie manieren waarop ondernemingen kunnen fuseren: de bedrijfsfusie, de aandelenfusie en de juridische fusie. Welke fusie het meest geschikt is voor uw onderneming hangt af van de specifieke situatie. De advocaten van Law & More kunnen u hierover adviseren.

Soms is het zo dat een ander bedrijf interesse heeft in uw onderneming. Deze kan u aanbieden de onderneming aan hem te verkopen. Overweegt u om op zo een verzoek in te gaan, dan kunnen wij u vooraf voorzien van advies. Ook kunnen wij voor u onderhandelen.

We spreken van een vijandige overname indien een onderneming niet meewerkt aan de verkoop van zijn aandelen en de overnemer zich tot de aandeelhouders zelf wendt. Wij weten hoe uw onderneming hiertegen beschermd kan worden en kunnen u dus ook in dit geval juridisch assisteren.

Daarnaast is het, vooral wanneer u als onderneming een andere onderneming koopt, van essentieel belang dat u een due diligence-onderzoek verricht. U wilt namelijk alle informatie die nodig is voor het maken van een weloverwogen keuze omtrent een fusie of overname.

Kortom kunnen we u juridisch assisteren bij de volgende zaken:

  • oprichting onderneming
  • financiering
  • samenwerking tussen ondernemingen
  • fusies en overnames
  • onderhandelen en procederen bij geschillen tussen aandeelhouders en/of vennoten
  • bestuurdersaansprakelijkheid

No-nonsense mentaliteit

Het team van Law & More denkt met u mee en kijkt verder dan enkel de juridische aspecten. Tot de kern van het probleem komen en het vervolgens doelgericht aanpakken, daar gaat het om. Dankzij onze no-nonsense mentaliteit en jarenlange ervaring kunt u bij ons rekenen op nauw betrokken en efficiënte juridische ondersteuning.

Contact

Heeft u vragen of een probleem met betrekking tot het vreemdelingenrecht? Voelt u zich dan vrij om contact op te nemen met mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More via tom.meevis@lawandmore.nl of mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More via maxim.hodak@lawandmore.nl of bel ons op +31 (0)40-3690680.