facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl

Afspraak

Law & More Logo

Kinderalimentatie

KINDERALIMENTATIE ADVOCAAT

VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES VOOR DE KINDERALIMENTATIE ADVOCATEN VAN LAW & MORE

Check Duidelijk.

Check Persoonlijk en goed bereikbaar.

Check Uw belang voorop.

Neem Contact Op
OF BEL +31 40 369 06 80

Gemakkelijk

Gemakkelijk bereikbaar

Law & More is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00

Goede en snelle

Goede en snelle communicatie

Onze advocaten luisteren naar uw zaak en komen met een doelgericht plan van aanpak

Persoonlijke aanpak

Persoonlijke aanpak

Dankzij onze werkwijze worden we door onze cliënten beoordeeld met een 9.4 gemiddeld

Kinderalimentatie

Hebben u en uw ex-partner samen kinderen? Dan vormt kinderalimentatie een belangrijk onderdeel van de financiële afspraken die gemaakt moeten worden. Kinderalimentatie is het bedrag dat de niet-verzorgende ouder bijdraagt aan de verzorging en opvoeding van de kinderen.

Snelmenu

Hoogte kinderalimentatie

In overleg kunnen u en uw ex-partner tot afspraken komen over de hoogte van de kinderalimentatie. Deze afspraken worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Lukt het u niet om er samen uit te komen, dan staat een van onze scheidingsadvocaten u graag bij. Wij kunnen helpen met het onderhandelingsproces, de hoogte van de kinderalimentatie voor u vaststellen en een ouderschapsplan voor u opstellen. Het vaststellen van de kinderalimentatie doen wij door het maken van een alimentatieberekening.

De rechter kijkt niet alleen naar de financiële situatie van de alimentatieontvanger, maar ook naar de financiële situatie van de alimentatiebetaler. Aan de hand van beide situaties stelt de rechter definitief vast wat de hoogte van de kinderalimentatie is.

ADVOCAAT
aylin.selamet@lawandmore.nl
BEL +31 40 369 06 80

Zaken waarbij onze scheidingsadvocaten u graag helpen

scheiding aanvragen

Wij hebben een persoonlijke aanpak en werken samen met u naar een passende oplossing voor de toekomst

Scheidingsadvocaat

Wij hebben een persoonlijke aanpak en werken samen met u naar een passende oplossing voor de toekomst

Partneralimentatie

Gaat u alimentatie betalen of ontvangen? En hoeveel alimentatie? Wij begeleiden en helpen u hiermee

Scheiden-van-tafel-en-bed

Wilt u gescheiden gaan wonen? En via de wet getrouwd blijven? Wij staan u bij

Staat u op het punt om te gaan scheiden?

Dan zullen er ongetwijfeld veel zaken op u afkomen. Van het regelen van partner- en kinderalimentatie tot niet-financiële zaken als het opstellen van een voogdijplan: scheiden kan zowel vanuit emotioneel als juridisch opzicht een grote impact hebben.

Om u voor te bereiden hebben we in ons nieuwe whitepaper informatie gebundeld over zaken die bij het afwikkelen van een scheiding komen kijken. Download het bestand hieronder gratis, en doe inzichten op die u kunnen helpen om het scheidingsproces vlot te doorlopen.

Gratis download

Law & More - Download scheiden

De advocaten van Law & More zijn betrokkenen kunnen zich goed inleven in het probleem van de cliënt“

Kinderalimentatie berekenen

en alimentatieberekening is een vrij complexe berekening aangezien er met veel factoren rekening gehouden moet worden. Law & More voert de alimentatieberekening graag voor u uit.

Vaststellen behoefte

Eerst moet worden bepaald wat de behoefte van de kinderen is. Er wordt uitgegaan van de inkomens zoals die waren vlak voor de scheiding. Als er sprake is van bijzondere kosten, zoals een internationale school of kinderopvang, kan het kostenbedrag daarmee worden verhoogd.

Vaststellen draagkracht

Nadat de behoefte van de kinderen is vastgesteld, wordt een draagkrachtberekening van beide partijen gemaakt. Hiermee wordt vastgesteld of de alimentatieplichtige voldoende draagkracht heeft om alimentatie te kunnen betalen. Om de draagkracht van de degene die alimentatie dient te betalen vast te stellen moet eerst zijn of haar netto-inkomen worden vastgesteld. Om de kinderalimentatie te berekenen worden alle inkomstenbronnen hierbij in acht genomen, zoals loon, een uitkering en het kind gebonden budget.

Wat cliënten over ons zeggen

Adequate benadering

Tom Meevis is gedurende de hele periode betrokken geweest bij de zaak, elke vraag die er van mijn kant was werd door hem snel en duidelijk beantwoord. Ik zal het kantoor (en met name Tom Meevis) dan ook zeker aanbevelen bij vrienden, familie en zakenrelaties.

Mieke
Hoogeloon

Hele goede behandeling van mijn zaak

Graag wil ik aylin erg bedanken voor haar inzet. Wij zijn heel blij met de uitkomst. Klant staat altijd centraal bij haar en wij zijn ontzettend goed geholpen. Kennis van zaken en hele goede communicatie. Echt een aanrader dit kantoor!

Sahin kara
Veldhoven

Juridisch gezien tevreden over de gegeven diensten

Mijn situatie is op een manier opgelost waarbij ik alleen maar kan zeggen dat het resultaat is zoals ik die wenste. Ik ben naar tevredenheid geholpen en de wijze waarop er gehandeld is door Aylin is te beschrijven als nauwkeurig, transparant en daadkrachtig.

Arsalan
Mierlo

Uitstekend resultaat en fijne samenwerking

Ik heb mijn zaak aan Law and More voorgelegd en ben snel, vriendelijk en vooral effectief geholpen. Het resultaat stelt mij zeer tevreden.

Sabine
Eindhoven

Ik had een probleem met mijn ex-werkgever en nam contact op met Law & More, ze waren erg aardig en attent in het bijzonder de persoon die mijn zaak uitvoerde, ik heb zeer goed en zeer accuraat advies gekregen evenals het gesprek met mijn ex-werkgever.

Victor Carlos De Melo Santos
Hoofddorp

Puikaus advokato rekomendacija

Rekomenduoju advokato Tom Meevis paslaugas. Profesionalus, patikimas, puikiai kalba angliskai, maloniai ir pagarbiai bendrauja. Dirba tiksliai, aiskiai, be nereikalingu klausimu ir negaisdamas laiko. Nuosirdi rekomendacija tautieciams lietuviams.

Vytautas
Vilnius

Foarte Multumita

Am fost foarte multumita de sericiile companiei Law and More.In special de serviciile domnului avocat Tom Meevis este un avocat excelent si o comunicare impresionanta fata de client.Recomand cu incredere

Dragulescu Nicoleta
Arad

Heeft me geholpen met de vaststellingsovereenkomst

Ik had een probleem met mijn werkgever over een vaststellingsovereenkomst, dus nam ik contact op met Law&More. De hulp van jullie kantoor, vooral het geduld en het constructieve advies van Aylin, was zeer nuttig voor mij. Met jullie hulp konden we de zaak succesvol oplossen.

CV
Delft
lees meer

Onze kinderalimentatie advocaten staan voor u klaar:

 • Direct contact met een advocaat

 • Korte Lijntjes en duidelijke afspraken

 • Beschikbaar voor al uw vragen

 • Verfrissend anders. Focus op klant

 • Snel, efficiënt en resultaatgericht

Vrijblijvend contact opnemen
OF BEL +31 40 369 06 80

Zorgkorting

De ouder die alimentatie dient te betalen en die ook omgang heeft met de kinderen zal tevens kosten hebben voor de zorg voor de kinderen. Denk hierbij aan kosten voor boodschappen, het heen en weer rijden en kosten voor uitjes met de kinderen. Een bepaald percentage van het kostenbedrag wordt in beginsel meegenomen in de berekening.

De hoogte van het percentage is afhankelijk van het aantal omgangsdagen per week. Een ouder die gemiddeld één dag per week zorgkosten voor het kind heeft, krijgt bijvoorbeeld 15% zorgkorting en een ouder die het kind drie dagen per week verzorgt ontvangt 35% zorgkorting.

Draagkrachtvergelijking

De laatste stap om de hoogte van de kinderalimentatie te berekenen is het maken van een draagkrachtvergelijking. Hierin worden de kosten van de kinderen over u en uw ex-partner verdeeld naar rato van draagkracht. De draagkrachtruimte van de alimentatiegerechtigde wordt vergeleken met de draagkrachtruimte van de alimentatieplichtige. Daarna wordt de eventuele zorgkorting toegepast en waar nodig bijgesteld. De draagkrachtruimte is in eerste instantie bedoeld voor kinderalimentatie. Als er daarna nog ruimte over is, kan de rechter ook een netto partneralimentatie vaststellen.

Wilt u graag weten hoe uw financiële situatie ervoor staat na uw scheiding? Neem dan contact op met Law & More en samen kunnen we met u bepalen hoeveel kinderalimentatie u dient te betalen of ontvangen.

Kinderalimentatie wijzigen

kinderalimentatie imageWanneer het wijzigen van de kinderalimentatie in onderling overleg met uw ex-partner niet lukt, kunnen wij een verzoek tot wijziging voor u indienen bij de rechtbank. Wij kunnen dit doen als er sprake is van gewijzigde omstandigheden of als de rechter volgens u bij de oorspronkelijke beschikking de alimentatie heeft vastgesteld op basis van verkeerde of onvolledige gegevens.

 • U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de volgende situaties:
 • ontslag of werkloosheid
 • verhuizing van de kinderen
 • nieuw of ander werk
 • hertrouwen, samenwonen of een geregistreerd partnerschap aangaan
 • verandering van de omgangsregeling

Wanneer stopt kinderalimentatie

Voor kinderen die jonger zijn dan 21 jaar zijn ouders wettelijk verplicht bij te dragen in de kosten van levensonderhoud en studie. Zowel u als uw ex-partner is hiertoe verplicht. Dit betekent dat het aan kinderalimentatie te betalen bedrag na het 18e levensjaar van uw kind gewoon doorloopt, met dien verstande dat de bijdrage rechtstreeks aan uw kind kan worden voldaan. Als het kind echter aangeeft dat de bijdrage aan de ouder waar het woont dient te worden voldaan dan dient de betalende ouder hier gehoor aan te geven. Vanaf het 21e levensjaar van het kind vervalt de wettelijke verplichting tot het betalen van kosten van het levensonderhoud en de studie.

Wordt u graag juridisch bijgestaan door advocaat uit Eindhoven?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:
mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl
mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More – maxim.hodak@lawandmore.nl

Neem Contact Op
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Law & More

facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl