Voor iedereen is een scheiding een ingrijpende gebeurtenis. Daarom staan onze scheidingsadvocaten voor u klaar met persoonlijk advies.De eerste stap bij een scheiding is het inschakelen van een scheidingsadvocaat. Een scheiding wordt uitgesproken door de rechter en alleen een advocaat mag een verzoekschrift voor de scheiding indienen bij de rechtbank…

HULP NODIG BIJ UW SCHEIDING?
SCHAKEL EEN SCHEIDINGSADVOCAAT IN

Contact-orange

Scheidingsadvocaat

Voor iedereen is een scheiding een ingrijpende gebeurtenis.
Daarom staan onze scheidingsadvocaten voor u klaar met persoonlijk advies.

De eerste stap bij een scheiding is het inschakelen van een scheidingsadvocaat. Een scheiding wordt uitgesproken door de rechter en alleen een advocaat mag een verzoekschrift voor de scheiding indienen bij de rechtbank. Er zijn verschillende juridische aspecten bij een scheidingsprocedure waarover de rechter een oordeel velt. Voorbeelden van deze juridische aspecten zijn:

• Hoe wordt uw gezamenlijke vermogen verdeeld?
• Heeft uw ex-partner recht op een deel van uw pensioen?
• Hoe zit het met de fiscale gevolgen van uw scheiding?
• Heeft uw partner recht op partneralimentatie?
• Zo ja, hoe hoog is de alimentatie?
• En indien u kinderen heeft, hoe wordt de omgang geregeld?

Tom Meevis

Tom Meevis

Managing Partner / Advocaat

 Bel +31 (0) 40 369 06 80

Dit kan Law & More ook voor u betekenen

Kinderen image

Kinderalimentatie

Een scheiding heeft grote impact op kinderen. Wij hechten veel waarde aan het belang van uw kinderen

Eigen bedrijf en scheiden image

Scheiding aanvragen

Wij hebben een persoonlijke aanpak en werken samen met u naar een passende oplossing voor de toekomst

Partner- en kinderalimentatie image

Partneralimentatie

Gaat u alimentatie betalen of ontvangen? En hoeveel alimentatie? Wij begeleiden en helpen u hiermee

Wij staan voor u klaar image

Scheiden van tafel en bed

Wilt u gescheiden gaan wonen? En via de wet getrouwd blijven? Wij staan u bij

“De advocaten van
Law & More zijn betrokken
en kunnen zich goed inleven
in het probleem van de cliënt”

Onze scheidingsadvocaten steunen u

Dit zijn enkele kwesties die een rol spelen bij de afwikkeling van een scheiding. Een scheidingsadvocaat van Law & More kan u begeleiden en helpen om deze aspecten zo goed mogelijk te regelen. Onze advocaten beschikken over specialistische kennis op het gebied van het familierecht. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Law & More.

Oneze scheidingsadvocaten hebben een persoonlijke aanpak en werken samen met u naar passende oplossingen voor de toekomst. Wij bekijken ieder juridisch aspect en streven ernaar om voor u een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Op gesprek bij de scheidingsadvocaat? Zo bereidt u zich voor!

U en uw partner hebben de knoop doorgehakt: jullie gaan scheiden. Maar hoe moet het nu verder? De eerste belangrijke stap na deze ingrijpende beslissing is het inschakelen van een scheidingsadvocaat. Immers, bij afwikkeling van een scheiding rijzen niet alleen diverse praktische maar ook juridische kwesties: wat gebeurt er bijvoorbeeld met uw gezamenlijke woning en de daarop rustende hypotheek? Hoe wordt de verdeling van uw spaargeld en de bankrekeningen geregeld? En wie gaat de dagelijkse dan wel financiële zorg dragen voor uw kinderen? Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen met het regelen en vastleggen van alle juridische kwesties rondom de scheiding, is het van belang dat uw scheidingsadvocaat over alle nodige informatie en documentatie beschikt.

Informatie over het gesprek

In het kader van de voorbereiding op het gesprek met uw scheidingsadvocaat is het van belang dat u samen met uw ex-partner nadenkt over een aantal belangrijke kwesties. Hoe zien jullie de toekomst na de scheiding met betrekking tot jullie gezamenlijke woning, de financiële situatie en jullie eventuele kinderen? Wanneer al voor het gesprek overeenstemming bestaat over bijvoorbeeld de verdeling van de woning of de dagelijkse zorg voor en omgang met uw kinderen, dan kunnen de afspraken door een gezamenlijke scheidingsadvocaat makkelijk en snel worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan.

Is het voeren van overleg en het maken van gezamenlijke afspraken met uw ex-partner niet mogelijk? Dan kunt u een eigen scheidingsadvocaat inschakelen die zal streven om een zo goed mogelijk resultaat voor u te behalen. Ook in dat geval is het raadzaam om ter voorbereiding op het gesprek met uw scheidingsadvocaat uzelf de vraag te stellen welke belangrijke kwesties u graag zou willen regelen en op welke wijze. Wilt u bijvoorbeeld in het huis blijven wonen en de dagelijkse zorg dragen voor uw kinderen? Dan kan de scheidingsadvocaat u precies vertellen wat er in dat geval allemaal geregeld kan en dient te worden en hoe u uw plannen het beste kunt realiseren.

Onderwerpen waarbij wij u onder
andere kunnen assisteren zijn:

echtscheidingsconvenant;
• ouderschapsplan;
• huwelijkse voorwaarden;
• verdeling van het gezamenlijke vermogen;
kinderalimentatie;
partneralimentatie;
• omgangsregeling kinderen;
• pensioen;
• schulden;
• fiscale gevolgen.

sample1X1_

Wat meenemen naar de scheidingsadvocaat?

Verder is het in beide gevallen van belang om een aantal belangrijke documenten te verzamelen en mee te nemen naar uw afspraak met de scheidingsadvocaat. Allereerst dient u uw trouwboekje dan wel samenlevingsovereenkomst en eventueel een akte met de huwelijksvoorwaarden mee te brengen. Deze documentatie verschaft de scheidingsadvocaat namelijk inzicht in de juridische positie van u en uw partner en vormt het uitgangspunt voor de verdere afspraken. Heeft u met uw ex-partner gezamenlijk een (huur)woning? Dan dient u ook uw hypotheekakte of de huurovereenkomst mee te nemen naar het gesprek. Daarnaast is uw financiële situatie in het kader van de scheiding relevant. U kunt uw scheidingsadvocaat daarin inzicht verschaffen door een overzicht van uw bankrekeningen en/of spaarrekeningen, jaaropgaven en de laatste drie aangiften van inkomstenbelasting mee te nemen naar het gesprek. Tenslotte is ook informatie omtrent uw pensioenen, verzekeringen en eventueel aangegane schulden van belang.

Scheiden en kinderen

Wanneer er kinderen in het spel zijn, is het belangrijk dat ook met hun behoeftes rekening wordt gehouden. Wij zorgen ervoor dat deze behoeftes zoveel mogelijk worden nageleefd in de regeling. Onze scheidingsadvocaten kunnen samen met u een ouderschapsplan opstellen waarin de verdeling van de zorg over uw kinderen na de scheiding wordt vastgelegd. Tevens kunnen wij voor u de hoogte van de te betalen of te ontvangen kinderalimentatie berekenen.

Bent u al gescheiden en heeft u een conflict over bijvoorbeeld de naleving van de partner- of kinderalimentatie? Of heeft u reden om aan te nemen dat uw ex-partner inmiddels over genoeg financiële middelen beschikt om voor zichzelf te zorgen? Ook in dit soort gevallen kunnen onze scheidingsadvocaten u voorzien van juridische bijstand.

Persoonlijke-aanpak-en-begeleiding-imageEigen bedrijf en scheiden

Heeft u een eigen bedrijf en gaat u scheiden? Dan moet er rekening worden gehouden met extra zaken. Vragen die onze scheidingsadvocaten samen met u dienen te analyseren zijn onder meer:

• Heeft u aandelen?
• Vallen deze aandelen in de gemeenschap van goederen?
• Wat gebeurt er met uw eigen bedrijf?
• Wat zijn de gevolgen van de scheiding voor uw eigen bedrijf?
• Wat zijn de fiscale gevolgen?

Onze scheidingsadvocaten hebben zowel kennis van het familierecht als van de knowhow van het ondernemerschap en zijn dus uitermate geschikt om u in deze gevallen juridisch en fiscaal bij te staan. Heeft u een scheidingsadvocaat nodig? Neem dan contact op met Law & More.

Persoonlijke aanpak en begeleiding

Hoewel enige voorbereiding alvorens u in gesprek gaat met uw scheidingsadvocaat aan te raden is, begrijpen wij bij Law & More dat een scheiding een ingrijpende gebeurtenis in uw leven is en dat u uw toekomst na de scheiding wellicht niet direct voor ogen heeft en concreet kunt maken. Daarom hebben de scheidingsadvocaten van Law & More een persoonlijke aanpak en gaan we samen met u en eventueel uw ex-partner tijdens het gesprek uw juridische situatie bepalen aan de hand van de documentatie. We zullen uw visie en uw wensen voor de toekomst in kaart te brengen. De scheidingsadvocaten van Law & More zijn deskundig op het gebied van personen- en familierecht en begeleiden u, eventueel samen met uw partner, graag door het scheidingsproces.

Scheidingsadvocaat

Wordt u graag juridisch bijgestaan door advocaat uit Eindhoven?
Neem dan telefonisch contact op via +31 (0) 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:

mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl
mr. Lonneke van Roekel, advocaat bij Law & More – lonneke.van.roekel@lawandmore.nl

Contact-orange

Verdieping op scheiden

01.11.2018

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen een contract ondertekenen, zonder de inhoud daarvan daadwerkelijk te begrijpen. Hierbij gaat het in de meeste gevallen om huur-of koopcontracten, arbeidscontracten en ontslagovereenkomsten. De reden voor het niet snappen van contracten kan vaak gezocht worden in het taalgebruik; contracten bevatten vaak veel juridische termen en ambtelijk taalgebruik. Daarnaast blijkt dat veel mensen een contract ook niet goed lezen…

23.10.2018

Het kabinet wil dat partners bij een echtscheiding automatisch recht krijgen op de helft van elkaars pensioen. Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil medio 2019 een voorstel in de Tweede Kamer hierover bespreken. De komende tijd werkt hij het voorstel verder uit met marktpartijen zoals de pensioensector, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. In de huidige opzet hebben de partners twee jaar om aanspraak…

11.10.2018

Er wordt steeds vaker melding gedaan van oneerlijke handelspraktijken door middel van telefonische verkoop. Dit constateert de Autoriteit Consument & Markt, de onafhankelijke toezichthouder die zich sterk maakt voor consumenten en bedrijven. Mensen worden steeds vaker telefonisch benaderd met zogenaamde aanbiedingen voor kortingsacties, vakanties en prijsvragen. Deze aanbiedingen zijn vaak onduidelijk geformuleerd, waardoor consumenten uiteindelijk…