Wonen en werken in Nederland kan voor expats uitdagingen met zich meebrengen, ook op juridisch gebied. Immers, het Nederlandse recht is complex en omvat verschillende rechtsgebieden die vaak met elkaar in contract staan of elkaar doorkruisen.

EXPAT SERVICE ADVOCAAT
VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES LAW & MORE ADVOCATEN

Check Verfrissend anders. Focus op klant.

Check Law & More werkt snel, efficiënt en resultaatgericht.

Check Wij zijn bereikbaar. Ook vandaag.

EXPAT SERVICE ADVOCAAT. VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES LAW & MORE ADVOCATEN

Check Verfrissend anders. Focus op klant.

Check Law & More werkt snel, efficiënt en resultaatgericht.

Check Wij zijn bereikbaar. Ook vandaag.

Expat service

Wonen en werken in Nederland kan voor expats uitdagingen met zich meebrengen, ook op juridisch gebied. Immers, het Nederlandse recht is complex en omvat verschillende rechtsgebieden die vaak met elkaar in contract staan of elkaar doorkruisen. Zo kunnen voor expats diverse juridische vragen rijzen op het gebied van:

Contractenrecht. Wanneer mag de verhuurder bijvoorbeeld uw huurcontract beëindigen of u als koper de koopovereenkomst ontbinden? Welke (aanvullende) voorwaarden zijn al dan niet verbonden aan uw expat-contract en wat houden zij in?
Arbeidsrecht. Wat als u te maken krijgt met ziekte? Heeft u als expat recht op een ontslagvergoeding of een WW-uitkering? Is de Nederlandse ontslagbescherming in uw geval van toepassing wanneer u te maken krijgt met ontslag?
Aansprakelijkheidsrecht. Wie is aansprakelijk wanneer een bepaalde overeenkomst wordt geschonden? Wie kunt u aansprakelijk stellen wanneer een (werk-gerelateerde) ongeval plaatsvindt? En bent u zelf aansprakelijk wanneer een ander door uw toedoen schade lijdt?
Immigratierecht. Heeft u een verblijfsvergunning nodig om in Nederland te kunnen wonen dan wel werken? En zo ja, aan welke voorwaarden dient u daarvoor te voldoen? En welke gevolgen heeft werkloosheid al dan niet voor uw verblijfsvergunning?

Tom Meevis

Tom Meevis

Managing Partner / Advocaat

 Bel +31 (0) 40 369 06 80

De expertises van Law & More

Bedrijfsjurist image

Bedrijfsjurist

Onze bedrijfsjuristen hebben een specialistische kijk en staan u bij in het ondernemerschap

Interim-jurist-icon image

Interim jurist

Tijdelijk een jurist nodig? Zorg voor voldoende juridische ondersteuning dankzij Law & More

Immigratie-advocaat-icon image

Immigratie advocaat

Wij behandelen zaken die te maken hebben met toelating, verblijf, uitzetting en vreemdelingen

Ondernemingsrecht-icon image

Ondernemingsrecht

Met het ondernemingsrecht krijgt iedere ondernemer te maken. Bereid uzelf hierop goed voor

“Er werd goed naar
mij geluisterd. Ik kreeg
uitleg over de aanpak en
wat ik kon verwachten

Met welke juridische vraag dan wel rechtsgebied u ook te maken hebt, het is belangrijk dat u op de hoogte bent van uw juridische positie. U wilt immers niet (achteraf) voor verassingen komen te staan. Law & More heeft een toegewijd team van meertalige juristen die o.a. deskundig zijn op het gebied van contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht, arbeids- en immigratierecht en kunnen u voorlichten omtrent uw juridische positie. Daarnaast kunnen zij u helpen met het opstellen en controleren van contracten of het aanvragen van uw verblijfsvergunning. Bent u op zoek naar een ander rechtsgebied? Bekijk dan onze expertises pagina waarop al onze rechtsgebieden staan.

Expat service

Mocht u in Nederland te maken hebben met een geschil? Ook dan staat Law & More voor u klaar. Wanneer de partijen zich in een conflictsituatie bevinden is de gang naar de rechter een gebruikelijke en vaak snel gezette stap. Toch biedt een gerechtelijke procedure niet altijd de beste oplossing en kunnen conflicten tussen partijen beter en efficiënter op een andere manier worden opgelost, bijvoorbeeld via mediation. Onze advocaten assisteren u van de vroege stadia tot de eindfase van het geschil. Daarbij maken zij van tevoren een weloverwogen inschatting van de risico’s en kansen. In beide gevallen baseren de advocaten van Law & More hun werk vervolgens op een weloverwogen en samen met u vastgestelde strategie.

Heeft u een juridisch probleem in Nederland en wilt u het graag opgelost zien? Neem dan contact op met Law & More. Waar de meeste advocaten enkel juridische kennis en een kritische blik bieden, bieden de advocaten van Law & More namelijk nog iets extra’s. Naast onze kennis van het Nederlandse (proces)recht, hebben wij veel internationale ervaring. Ons kantoor is niet alleen internationaal met betrekking tot de scope en de aard van haar diensten, maar ook wat betreft de range van geavanceerde lokale en internationale cliënten. Daardoor begrijpen wij bij Law & More de uitdagingen waar expats voor komen te staan en zijn wij in staat om u vervolgens zo goed mogelijk te helpen door middel van een praktische en persoonlijke aanpak.

Wilt u weten wat Law & More als advocatenkantoor in Eindhoven voor u kan betekenen?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:

mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – [email protected]
mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More – [email protected]

Contact-orange