facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl

Afspraak

Law & More Logo

Strafrechtadvocaat

STRAFRECHTADVOCAAT

VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES VOOR DE STRAFRECHTADVOCAAT ADVOCATEN VAN LAW & MORE

Check Duidelijk.

Check Persoonlijk en goed bereikbaar.

Check Uw belang voorop.

Neem Contact Op
OF BEL +31 40 369 06 80

Gemakkelijk

Gemakkelijk bereikbaar

Law & More is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00

Goede en snelle

Goede en snelle communicatie

Onze (strafrecht-)advocaten luisteren naar uw zaak en komen met een doelgericht plan van aanpak

Persoonlijke aanpak

Persoonlijke aanpak

Dankzij onze werkwijze worden we door onze cliënten beoordeeld met een 9.4 gemiddeld

Strafrechtadvocaat

Strafrecht houdt in dat de strafrechter gaat kijken of iemand een strafbaar feit heeft gepleegd en er een straf dient te worden opgelegd. Een verdachte kan alleen worden veroordeeld voor een strafbaar feit. Dit is een overtreding, een licht strafbaar feit zoals door rood rijden, of een misdrijf. Misdrijven zijn ernstigere strafbare feiten zoals mishandeling of fraude.

Er zijn veel situaties waarin het strafrecht een rol speelt. Daarom is het mogelijk dat u toevallig of per ongeluk daarmee in aanraking komt. U kunt bijvoorbeeld denken aan de situatie waarin u het na een gezellig feestje niet in de gaten heeft, maar wel met net een drankje te veel achter het stuur bent gestapt en wordt aangehouden na een alcoholcontrole. In dat geval kunt u strafbeschikking of zelfs een dagvaarding op uw deurmat verwachten. Een andere veel voorkomende situatie is dat tassen van passagiers als gevolg van onwetendheid of onoplettendheid verboden goederen bevatten die van vakantie worden meegenomen of goederen dan wel gelden die onjuist zijn aangegeven. Ongeacht de reden, kunnen de gevolgen van deze daden ernstig zijn en de strafrechtelijke boetes oplopen tot wel 8.200, – euro. Law & More heeft een verscheidenheid aan expertises:

 • Slachtoffer
 • Laster en smaad
 • Verkeersstrafrecht
 • Goederen en identiteitsfraude
 • Internetfraude
 • Ondernemingsstrafrecht
 • Cannabis/drugs

Hoe verloopt een algemene strafrecht zaak?

Iedere zaak is uniek. Als u meer informatie wenst of vragen hebt over uw eigen zaak, dan kunt u altijd telefonisch of via de mail contact opnemen met de strafrechtadvocaten van Law & More. Om u een beeld te geven van het strafrecht, leggen wij hieronder uit hoe een algemene strafzaak eraan toe gaat.

Tom Meevis image profile

MANAGING PARTNER / ADVOCAAT
tom.meevis@lawandmore.nl
BEL +31 40 369 06 80

Onze expertisies op het gebied van strafrecht

(Internet) oplichting en cybercrime

Denkt u te maken te hebben met oplichting en weet u niet hoe nu verder? Wij staan voor u klaar en pakken uw probleem direct aan

Zwijgrecht

Heeft u te maken met een strafzaak en wilt u gebruik maken van het zwijgrecht? Schakel dan een strafrechtadvocaat in

Inverzekeringstelling

Wordt u verdacht van een misdrijf of overtreding? Vraag dan meer informatie aan bij Law & More

De advocaten van Law & More hebben een snelle en doelgerichte aanpak

Stap 1 – contact opnemen

Als u bent aangehouden door de politie, dan wordt u meegenomen naar het politiebureau. De politie mag u maximaal 6 uur voor verhoor vasthouden op het politiebureau, hierbij wordt de tijd tussen 00:00 en 09:00 niet meegeteld. Het is verstandig om een advocaat in te schakelen, omdat de politie u vragen gaat stellen om bewijs tegen u te vergaren. U kunt kosteloos een advocaat aangewezen krijgen, maar ook kiezen voor een specialistische advocaat in strafrecht zoals de advocaten van Law & More.

Stap 2 – het vooronderzoek

Het vooronderzoek begint al op het moment van verhoor. In deze fase heeft u met de politie en het Openbaar Ministerie (OM) te maken, die onderzoek doen of u als verdachte het strafbare feit heeft gepleegd. Als tijdens of na het verhoor blijkt dat de 6 uur niet voldoende was om de feiten boven tafel te krijgen, dan kan het OM – de hulpofficier van justitie – besluiten om u langer vast te houden voor verder onderzoek. U kunt niet langer worden vastgehouden voor lichte overtredingen waar geen voorlopige hechtenis voor staat.

Stap 3 – de dagvaarding

Als de officier van justitie vindt dat uw zaak voor de rechter moet komen, dan ontvangt u een dagvaarding van het OM. In de dagvaarding staat voor welk strafbaar feit u wordt vervolgd en waar en wanneer de rechter de zaak op zitting behandeld. Daarnaast staat in de dagvaarding welk soort rechter over de zaak beslist. Dit kan de kantonrechter zijn voor overtredingen (lichte strafbare feiten), de politierechter (voor een strafbaar feit waar niet meer dan 1 jaar gevangenisstraf op staat), de meervoudige kamer (zwaardere strafbare feiten worden door 3 rechters behandeld) of de economische rechter (voor economische delicten). U kunt bezwaar maken tegen de dagvaarding als u vindt dat u ten onrechte bent gedagvaard. Dat kan binnen 8 dagen nadat de dagvaarding aan u is betekend (de dagvaarding door u formeel is ontvangen). Het is belangrijk hiervoor een advocaat in te schakelen.

Stap 4 – de zitting

Bij iedere strafzaak vindt er een zitting plaats. Als het een grote zaak is, dan is de eerste zitting een pro-formazitting. Hierbij wordt de zaak niet inhoudelijk behandeld, maar wordt bekeken wat het OM of uw advocaat nog wil onderzoeken. Bij kleinere zaken is er vaak slechts een zitting. U bent niet verplicht naar de zitting te komen, maar hebt altijd het recht daartoe. Als u niet naar de zitting komt, dan kunt u uw advocaat machtigen om u te verdedigen. Als u helemaal niet reageert op de dagvaarding en uw advocaat niet machtigt, dan is er sprake van verstek. Dan wordt de zitting en zaak zonder uw aanwezigheid behandeld. De rechter kan u echter verplichten naar de zitting te komen.

Stap 5 – de uitspraak

Wanneer de rechter uitspraak doet is afhankelijk van het type zaak en welk type rechter uw zaak behandeld. De kantonrechter en de politierechter doen vaak direct mondeling uitspraak. Bij grotere misdrijven zijn er vaak meer rechters en krijgt u de beslissing – het vonnis –  binnen 2 weken na de rechtszaak toegestuurd.

Stap 6 – Hoger beroep

Als u het niet eens bent met de beslissing van de rechter, dan kunt u in hoger beroep gaan bij het gerechtshof.

Verdachte van een strafbaar feit?
Zo kunt u een persoon aanklagen voor smaad of laster

Strafrecht imageHet strafrechtelijke proces begint met aangifte van een strafbaar feit bij de politie. Als de politie en officier van justitie (Openbaar Ministerie) u ervan verdenken een strafbaar feit te hebben gepleegd, dan bent u verdachte. Het kan echter zo zijn dat u stelt het strafbare feit niet begaan te hebben, dat de geschetste situatie heel anders is verlopen. Wat kunt u dan doen?

Ten eerste is het belangrijk te onthouden dat een verdachte onschuldig is tot het tegendeel bewezen is. U bent alleen schuldig aan een strafbaar feit als de strafrechter dat verklaart in de uitspraak of de officier van justitie in de strafbeschikking. Hiertegen kunt in hoger beroep en cassatie. Dat u verdachte bent, betekent dus niet direct dat u ook de dader bent. Daarnaast kunt u degene die u verwijt een strafbaar feit te hebben gepleegd, bijvoorbeeld als u wordt verweten het vermeende slachtoffer verkracht te hebben, aanklagen voor laster dan wel smaad. Dat betekent dat een ander u beschuldigt van een onwaar feit en de goede naam aantast of dat u moedwillig wordt zwartgemaakt. Dit is strafbaar. Raadpleeg Law & More als u meer informatie wilt over het aanklagen voor laster en smaad. Wij staan u graag bij.

Wat cliënten over ons zeggen

Adequate benadering

Tom Meevis is gedurende de hele periode betrokken geweest bij de zaak, elke vraag die er van mijn kant was werd door hem snel en duidelijk beantwoord. Ik zal het kantoor (en met name Tom Meevis) dan ook zeker aanbevelen bij vrienden, familie en zakenrelaties.

Mieke
Hoogeloon

Hele goede behandeling van mijn zaak

Graag wil ik aylin erg bedanken voor haar inzet. Wij zijn heel blij met de uitkomst. Klant staat altijd centraal bij haar en wij zijn ontzettend goed geholpen. Kennis van zaken en hele goede communicatie. Echt een aanrader dit kantoor!

Sahin kara
Veldhoven

Juridisch gezien tevreden over de gegeven diensten

Mijn situatie is op een manier opgelost waarbij ik alleen maar kan zeggen dat het resultaat is zoals ik die wenste. Ik ben naar tevredenheid geholpen en de wijze waarop er gehandeld is door Aylin is te beschrijven als nauwkeurig, transparant en daadkrachtig.

Arsalan
Mierlo

Uitstekend resultaat en fijne samenwerking

Ik heb mijn zaak aan Law and More voorgelegd en ben snel, vriendelijk en vooral effectief geholpen. Het resultaat stelt mij zeer tevreden.

Sabine
Eindhoven

Ik had een probleem met mijn ex-werkgever en nam contact op met Law & More, ze waren erg aardig en attent in het bijzonder de persoon die mijn zaak uitvoerde, ik heb zeer goed en zeer accuraat advies gekregen evenals het gesprek met mijn ex-werkgever.

Victor Carlos De Melo Santos
Hoofddorp

Puikaus advokato rekomendacija

Rekomenduoju advokato Tom Meevis paslaugas. Profesionalus, patikimas, puikiai kalba angliskai, maloniai ir pagarbiai bendrauja. Dirba tiksliai, aiskiai, be nereikalingu klausimu ir negaisdamas laiko. Nuosirdi rekomendacija tautieciams lietuviams.

Vytautas
Vilnius

Foarte Multumita

Am fost foarte multumita de sericiile companiei Law and More.In special de serviciile domnului avocat Tom Meevis este un avocat excelent si o comunicare impresionanta fata de client.Recomand cu incredere

Dragulescu Nicoleta
Arad

Heeft me geholpen met de vaststellingsovereenkomst

Ik had een probleem met mijn werkgever over een vaststellingsovereenkomst, dus nam ik contact op met Law&More. De hulp van jullie kantoor, vooral het geduld en het constructieve advies van Aylin, was zeer nuttig voor mij. Met jullie hulp konden we de zaak succesvol oplossen.

CV
Delft
lees meer

Onze strafrechtadvocaat staat voor u klaar:

 • Direct contact met een advocaat

 • Korte lijntjes en duidelijke afspraken

 • Beschikbaar voor al uw vragen

 • Verfrissend anders. Focus op klant

 • Snel, efficiënt en resultaatgericht

Vrijblijvend contact opnemen
OF BEL +31 40 369 06 80

Law and More Office

Waarom kiezen voor de strafrechtadvocaten van Law & More?

De strafrechtadvocaten van Law & More bieden u juridisch advies gedurende het gehele strafproces. Wij weten dat een strafrechtelijke procedure stressvol is en hechten daarom extra waarde aan onze adequate en directe inzetbaarbaarheid. Goede strafrechtadvocaten zijn prijzig, daarom vindt Law & More het belangrijk een goede prijs/kwaliteit verhouding te hanteren. Wij behandelen uw zaak met zorg en integriteit. Met een vestiging in Eindhoven en Amsterdam zijn wij altijd dichtbij. Indien u contact wenst op te nemen dan kunt u mailen naar info@lawandmore.nl of bellen naar +31 40 369 06 80.

FAQ – Strafrecht

Wat is een strafrechtadvocaat?

Een strafrechtadvocaat is een advocaat gespecialiseerd in strafrechtelijke geschillen. U hebt een strafrechtadvocaat nodig als u verdacht wordt van het plegen van een strafbaar feit. Een strafbaar feit is een overtreding van de wet of een misdrijf, waar een sanctie zoals een boete, taakstraf of gevangenisstraf op kan staan.

Wat doet een strafrechtadvocaat?

Een strafrechtadvocaat staat u bij in het strafproces. Als u verdacht wordt van het plegen van een strafbaar feit, in de regel een ernstige overtreding of misdrijf, dan stelt de overheid – de Officier van Justitie – een strafrechtelijk onderzoek in. Als de Officier van Justitie beslist u te gaan vervolgen, dan moet u voor de rechter verschijnen.  Onze strafrechtadvocaten staan u bij gedurende het hele strafproces. Zo beschermen zij uw belangen tijdens politieonderzoek en verdedigen uw belangen in de rechtzaal.

Wat kost een strafrechtadvocaat?

Voordat u voor het eerst door de politie wordt verhoord, wordt u in de gelegenheid gesteld om contact op te nemen met een advocaat. U krijgt dan gratis een piketadvocaat toegewezen. U kunt ook kiezen voor een advocaat die niet door de overheid wordt betaald, zoals de advocaten van Law & More. Wij staan voor een persoonlijke benadering en behandelen uw zaak adequaat. Daarbij variëren de kosten tussen de 195 en 275 euro, excl. btw, per uur, afhankelijk van de complexiteit van de zaak.

Wanneer strafrechtadvocaat inschakelen?

Het inschakelen van een strafrechtadvocaat is niet verplicht, maar wel verstandig. Het is aan te raden direct contact op te nemen met een strafrechtadvocaat als u in aanraking met de politie bent gekomen. U hebt namelijk recht op bijstand van een strafrechtadvocaat. De politie stelt u vragen om bewijs te verzamelen tegen u. Weet daarom dat u niet verplicht bent op de vragen van de politie te antwoorden en dat het verstandig is om direct een strafrechtadvocaat in te schakelen die u vertegenwoordigt.

Bent u bijvoorbeeld uw rijbewijs kwijt en wilt u een advocaat gespecialiseerd in het verkeersstrafrecht? Of bent u aangehouden voor wapenbezit, geweld, fraude, mishandeling, witwassen, valsheid in geschrifte of verduistering, dan kunt u bij Law & More terecht. Ook bij drugszaken, zoals bij bezit van hennep, wiet of cocaïne, kunnen wij u helpen.

Moet u een strafrecht advocaat inschakelen als u bent aangehouden?

U bent aangehouden als u door de politie mee bent genomen naar het politiebureau voor verhoor. Het is niet verplicht een strafrechtadvocaat in te schakelen als u bent aangehouden, maar wel verstandig. U heeft namelijk recht op bijstand van een strafrechtadvocaat. De advocaten van Law & More kunnen u bijstaan bij het verhoor en het eventuele strafproces dat volgt.

Hoe kies ik de juiste strafrechtadvocaat voor mijn zaak?

Het vinden van de juiste strafrechtadvocaat voor uw zaak is als het samenstellen van een puzzel. Zoek iemand die gespecialiseerd is in strafrecht en ervaring heeft met vergelijkbare zaken, zoals de advocaten van Law & More.

Let bij het kiezen van de juiste advocaat op hun reputatie, wellicht door online beoordelingen of aanbevelingen. Een advocaat die goed communiceert en beschikbaar is, is essentieel. Bespreek de mogelijke aanpak van uw zaak en zorg dat u de kostenstructuur begrijpt. En misschien wel het belangrijkste, kies iemand bij wie u zich op uw gemak voelt, aangezien u nauw samenwerkt en gevoelige informatie deelt.

Wordt u graag juridisch bijgestaan door advocaat uit Eindhoven?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:
mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl

Neem Contact Op

Strafrecht nieuws


In de afgelopen jaren heeft internet een enorme vlucht toegenomen. Steeds meer en steeds vaker brengen wij onze tijd door in de onlinewereld. Met de komst van online bankrekeningen, betaalmogelijkheden, marktplaatsen en betaalverzoeken regelen we steeds meer niet alleen persoonlijke maar ook financiële zaken online. Met slechts één klik op de knop is het vaak geregeld. Het internet heeft ons veel gebracht…


Bent u aangehouden op verdenking van een strafbaar feit? Dan zal de politie u doorgaans overbrengen naar het politiebureau om de omstandigheden waaronder het strafbare feit is gepleegd en wat uw rol als verdachte was te kunnen onderzoeken. Om dit doel te verwezenlijken mag de politie u maximaal negen uur vasthouden. De tijd tussen middernacht en negen uur ’s ochtends telt daarbij niet mee. Gedurende deze tijd bevindt u zich in de eerste…


Vanwege een aantal geruchtmakende zaken die de afgelopen jaar voorbijkwamen, staat het zwijgrecht van verdachten weer volop in de belangstelling. Zeker bij slachtoffers en nabestaanden van strafbare feiten ligt het zwijgrecht van verdachte onder vuur, wat ook goed begrijpelijk is. Zo leidde vorig jaar het hardnekkige zwijgen van de verdachte van meerdere ‘insulinemoorden’ in verzorgingshuizen voor ouderen tot frustratie en irritatie bij de nabestaanden…

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Law & More

facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl