Er zijn veel situaties waarin het strafrecht een rol speelt. Het is daarom mogelijk dat u toevallig of per ongeluk met het strafrecht in aanraking komt. U kunt bijvoorbeeld denken aan de situatie waarin u het na een gezellig feestje niet in de gaten heeft, maar wel met een drankje te veel achter het stuur bent gestapt en wordt aangehouden na een alcoholcontrole.

STRAFRECHTADVOCAAT NODIG?
NEEM CONTACT OP MET LAW & MORE

Contact-orange

Strafrechtadvocaat

Er zijn veel situaties waarin het strafrecht een rol speelt. Het is daarom mogelijk dat u toevallig of per ongeluk met het strafrecht in aanraking komt. U kunt bijvoorbeeld denken aan de situatie waarin u het na een gezellig feestje niet in de gaten heeft, maar wel met een drankje te veel achter het stuur bent gestapt en wordt aangehouden na een alcoholcontrole. In dat geval kunt u een strafbeschikking of zelfs een dagvaarding op uw deurmat verwachten. Een andere veel voorkomende situatie is dat tassen van passagiers als gevolg van onwetendheid of onoplettendheid verboden goederen bevatten die van vakantie worden meegenomen of goederen dan wel gelden die onjuist zijn aangegeven. Ongeacht de reden, kunnen de gevolgen van deze daden ernstig zijn en de strafrechtelijke boetes oplopen tot wel € 8.200, -.

Ook als ondernemer of bestuurder van een onderneming kunt u in aanraking komen met het strafrecht als gevolg van uw hoedanigheid. Dit kan het geval zijn wanneer uw onderneming na controle door bevoegde instanties verdacht wordt van fraude of ongebruikelijke transacties. Daarnaast kan deelname aan het bedrijfsleven onbewust leiden tot het begaan van een economische overtreding dan wel overtreding van milieuwetgeving die voor uw onderneming kan gelden. Dergelijk handelen kan serieuze consequenties hebben voor uw onderneming en leiden tot zeer hoge boetes. Schakel daarom een strafrechtadvocaat in van Law & More om uzelf goed voor te lichten.

Tom Meevis

Tom Meevis

Managing Partner / Advocaat

 Bel +31 (0) 40 369 06 80

Onze expertisies op het gebied van energierecht

Verkeersstrafrecht images

Verkeersstrafrecht

Bent u betrokken geweest bij een ongeluk? Schakel onze juridische hulp in

Divorce-lawyer-icon

Fraude strafrecht

Heeft u verboden goederen meegenomen? Laat u adviseren door onze strafrechtadvocaten

Ondernemingsrecht image

Ondernemingsstrafrecht

Heeft uw onderneming strafrechtelijke problemen? Law & More wijst u op uw rechten en plichten en geeft u deskundig advies

Partner-alimony-icon

Oplichting

Denkt u te maken te hebben met oplichting en weet u niet hoe verder? Wij staan voor u klaar en pakken uw probleem direct aan

“De advocaten van
Law & More hebben
een snelle en
doelgerichte aanpak.”

Slachtoffer van het strafrecht

Het energierecht speelt een belangrijke rol in onze huidige maatschappij, aangezien we vandaag de dag niet meer zonder elektriciteit , licht en warmte kunnen. Energie wordt nu nog voor het grootste deel opgewekt door fossiele energiebronnen zoals olie en gas, maar deze brandstoffen zijn slecht voor het milieu en daarnaast raken ze ook op. Om ervoor te zorgen dat we niet zonder energie komen te zitten en om het milieu te verbeteren, gaan we nu gebruik maken van alternatieve energiebronnen zoals water, wind, zonlicht en biogas. Deze energiebronnen zijn de toekomst, aangezien ze niet schadelijk zijn voor het milieu en ook onuitputtelijk zijn.

Ongeacht uw perspectief is het verstandig om een strafrechtadvocaat in te schakelen wanneer u toevallig of per ongeluk in aanraking komt met het strafrecht. Iedere gebeurtenis in het kader van het strafrecht is ingrijpend en acties kunnen elkaar snel opvolgen in een strafrechtprocedure. Bij Law & More begrijpen we dat het grote impact op uw leven kan hebben en daarom staat voor ons het snel en efficiënt oplossen van het probleem van de cliënt centraal. De strafrechtadvocaten van Law & More bieden u graag juridische ondersteuning op het gebeid van:

• Verkeersstrafrecht;
• Fraude;
• Ondernemingsstrafrecht;
• Oplichting.

Verkeersstrafrecht

Als bestuurder van een voertuig dient u zich te onthouden van gevaarlijk gedrag. Dergelijk gedrag is vaak aan de orde wanneer er sprake is van alcohol in het verkeer. Toch stappen mensen regelmatig met een drankje te veel op achter het stuur. Wordt u naar een alcoholcontrole aangehouden en krijgt u een strafbeschikking of een dagvaarding binnen? Dan is het verstandig om een deskundige strafrechtadvocaat in te schakelen. Er staan immers flinke straffen op het rijden onder invloed die kunnen oplopen tot wel drie maanden gevangenisstraf, een boete van € 8.300, – of zelfs een rijontzegging. Het is echter goed mogelijk dat de regels door politie en justitie worden overtreden tijdens het verhoor of de alcoholcontrole. In dat laatste geval zou het zelfs zo kunnen zijn dat het alcoholonderzoek geen geldig bewijs oplevert. Dit zou voor u kunnen betekenen dat de boete en/of rijontzegging niet aan de orde zijn. Law & More beschikt over deskundige advocaten op het gebied van verkeersstrafrecht die u graag voorzien van advies en u bijstaan in een procedure. Meer informatie over gevaarlijk gedrag in het verkeer en rijden onder invloed vindt u op onze verkeersite.

Fraude-strafrecht-imagesFraude strafrecht

Wanneer u Nederland in reist, passeert u de douane. Op dat moment mag u geen verboden goederen vervoeren en moet u de goederen die u bij zich heeft onder omstandigheden (correct) aangeven. Is dat niet het geval of treft de douane, als gevolg van uw onwetendheid dan wel onoplettendheid, verboden goederen bij u aan, dan kan een strafrechtelijke sanctie volgen. Het land van herkomst of uw nationaliteit doet daar niets aan af. De meest waarschijnlijke en vaak voorkomende sanctie is een boete. Heeft u een boete opgelegd gekregen en bent u het daar niet mee eens, dan kunt u hier binnen twee weken bij het Nederlandse Openbaar Ministerie tegen in verzet komen. Wanneer u de boete direct betaalt, legt u daarmee tevens een schuldbekentenis af. Het is daarom aan te raden om eerst een advocaat over uw situatie te raadplegen. Ons team van strafrechtadvocaten is deskundig en kan u adviseren en begeleiden in de eventuele procedure. Wilt u dit graag? Of heeft u nog andere vragen? Neem dan contact op met Law & More. Meer informatie over de risico’s en de gevolgen van het meenemen van verboden goederen vindt u in onze blog: ‘De Nederlandse douane’.

Ondernemingsstrafrecht

Ondernemingen worden tegenwoordig steeds vaker geconfronteerd met het ondernemingsstrafrecht. Zo kan het voorkomen dat uw onderneming verdacht wordt van het betalen van te weinig belasting, van het doen van onjuiste belastingaangiften of van het schenden van milieuvoorschriften. Dergelijke zaken zijn complex en kunnen leiden tot verstrekkende gevolgen, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Het is daarom van belang om snel een strafrechtadvocaat in te schakelen. Een deskundig advocaat zal u niet alleen wijzen op welke plichten u heeft, zoals de inlichtingenplicht jegens de fiscus, maar ook toezien dat de rechten die u (als onderneming) heeft, zoals het zwijgrecht, niet worden geschonden. Heeft u als bedrijf zijnde te maken met het strafrecht en wilt u advies of juridische bijstand in uw situatie? Dan bent u bij ons op het juiste adres. Onze strafrechtadvocaten hebben een professionele aanpak en weten hoe ze u verder kunnen helpen.

Oplichting imagesOplichting

Het kan onder omstandigheden zo zijn dat u zich opgelicht voelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de situatie waarin u via internet een zaak heeft gekocht, daarvoor veel geld heeft betaald en de zaak nooit geleverd heeft gekregen. Om een strafbare oplichting in juridische zin aan te kunnen nemen, dient sprake te zijn van onwaarheden of leugens die de verkoper gebruikt om iets te verkopen en om zo het geld te ontvangen waarop hij normaal geen recht zou hebben. Oplichting wordt juridisch omschreven als het bewegen van een ander tot afgifte van geld en goederen, zonder de intentie om daar iets in ruil voor aan te leveren. Het enkel niet leveren van zaken waarvoor wel is betaald, is onvoldoende om oplichting aan te nemen en kan niet direct tot een veroordeling van de verkoper leiden. Bent u benieuwd naar hoe u ervoor staat en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze strafrechtadvocaten. De advocaten van Law & More hebben een persoonlijke aanpak en kunnen samen met u uw situatie en uw mogelijkheden beoordelen.

Wilt u weten wat Law & More als advocatenkantoor in Eindhoven voor u kan betekenen?
Neem dan telefonisch contact op via +31 (0) 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:

mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl
mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More – maxim.hodak@lawandmore.nl

Contact-orange