Er zijn veel situaties waarin het strafrecht een rol speelt. Het is daarom mogelijk dat u toevallig of per ongeluk met het strafrecht in aanraking komt. U kunt bijvoorbeeld denken aan de situatie waarin u het na een gezellig feestje niet in de gaten heeft, maar wel met een drankje te veel achter het stuur bent gestapt en wordt aangehouden na een alcoholcontrole. In dat geval kunt u een strafbeschikking of zelfs een dagvaarding op uw deurmat verwachten.

STRAFRECHTADVOCAAT
VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES LAW & MORE ADVOCATEN

Check Verfrissend anders. Focus op klant.

Check Law & More werkt snel, efficiënt en resultaatgericht.

Check Wij zijn bereikbaar. Ook vandaag.

STRAFRECHTADVOCAAT. VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES LAW & MORE ADVOCATEN

Check Verfrissend anders. Focus op klant.

Check Law & More werkt snel, efficiënt en resultaatgericht.

Check Wij zijn bereikbaar. Ook vandaag.

Strafrechtadvocaat

Er zijn veel situaties waarin het strafrecht een rol speelt. Daarom is het mogelijk dat u toevallig of per ongeluk daarmee in aanraking komt. U kunt bijvoorbeeld denken aan de situatie waarin u het na een gezellig feestje niet in de gaten heeft, maar wel met net een drankje te veel achter het stuur bent gestapt en wordt aangehouden na een alcoholcontrole. In dat geval kunt u strafbeschikking of zelfs een dagvaarding op uw deurmat verwachten. Een andere veel voorkomende situatie is dat tassen van passagiers als gevolg van onwetendheid of onoplettendheid verboden goederen bevatten die van vakantie worden meegenomen of goederen dan wel gelden die onjuist zijn aangegeven. Ongeacht de reden, kunnen de gevolgen van deze daden ernstig zijn en de strafrechtelijke boetes oplopen tot wel 8.200, – euro.

Snelmenu

Het kan natuurlijk ook dat u verdacht wordt van een misdrijf of een overtreding waarbij van toevalligheid of ongeluk geen sprake is. In dat geval is aanhouding voor verhoor door de opsporingsdienst zoals de politie is vaak de eerste en voor iedereen bekende stap. Maar dan? Wat gebeurt er precies na uw aanhouding? Heeft u recht op juridische bijstand voor en tijdens verhoor? Is het verstandig om direct uw verhaal te doen of kunt u toch beter zwijgen? Het bijzonder belangrijk dat u weet wat uw rechten zijn om geen misstappen te begaan en om een mogelijk onterechte strafoplegging te voorkomen. Snelle en professionele rechtsbijstand is dan daarom vaak een must.

Daarnaast kunt u als ondernemer of bestuurder van een onderneming in aanraking komen met het strafrecht als gevolg van uw hoedanigheid. Dit kan het geval zijn wanneer uw onderneming na controle door bevoegde instanties verdacht wordt van fraude of ongebruikelijke transacties. Daarnaast kan deelname aan het bedrijfsleven onbewust leiden tot het begaan van een economische overtreding dan wel overtreding van milieuwetgeving die voor uw onderneming kan gelden. Dergelijk handelen kan serieuze consequenties hebben voor uw onderneming en leiden tot zeer hoge boetes.

Aylin Selamet

Aylin Selamet

Advocaat

 Bel +31 (0) 40 369 06 80

Waarom kiezen voor Law & More?

USP Bereikbaar

Gemakkelijk bereikbaar

Law & More is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00

Goede en snelle communicatie

Goede en snelle communicatie

Onze advocaten luisteren naar uw zaak
en komen met een doelgericht plan van aanpak

USP Review

Persoonlijke aanpak

Dankzij onze werkwijze worden we door 100% van onze cliënten aanbeveelt en beoordelen ze ons gemiddeld met een 9.4

“De advocaten
van Law & More
hebben een snelle en
doelgerichte aanpak”

Slachtoffer van het strafrecht

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u of uw onderneming vanuit het ‘slachtoffer’ perspectief te maken krijgt met strafrecht. Bijvoorbeeld in het geval van internetoplichting. In de afgelopen jaren heeft internet een enorme vlucht toegenomen. Steeds meer en steeds vaker brengen wij onze tijd door in de online wereld. Met slechts één klik op de knop zijn vele particulieren maar ook bedrijfszaken vaak snel geregeld. Meestal gaat het goed. Echter, internet en de snelle ontwikkeling daarvan brengen niet alleen gemakken maar ook grote risico’s met zich mee. Immers, diverse vormen van internetoplichting liggen op de loer.

Ongeacht uw perspectief is het verstandig om een deskundig advocaat in te schakelen wanneer u in aanraking komt met het strafrecht. Iedere gebeurtenis in het kader van het strafrecht is ingrijpend en kunnen de acties in de strafprocedure elkaar snel opvolgen. Bij Law & More begrijpen we dat het grote impact op uw leven kan hebben en daarom staat voor ons het snel en efficiënt oplossen van het probleem van de cliënt centraal. Daarbij hanteren wij een persoonlijke aanpak. De strafrechtadvocaten van Law & More bieden u graag juridische ondersteuning en bijstand op de volgende gebieden:

• Verkeersstrafrecht
• Ondernemingsstrafrecht
• U bent een verdachte: wat nu?
• Fraude: goederen en identiteit
• (Internet) oplichting en cybercrime

Verkeersstrafrecht

Als bestuurder van een voertuig dient u zich onthouden van gevaarlijk gedrag. Dergelijk gedrag is vaak aan de orde wanneer er sprake is van alcohol in het verkeer. Toch stappen mensen regelmatig met een drankje te veel op achter het stuur. Wordt u naar een alcoholcontrole aangehouden en krijgt u een strafbeschikking dan wel dagvaarding binnen? Dan is het verstandig om uzelf van een deskundige advocaat te voorzien. Immers, op het rijden onder invloed staan flinke straffen die kunnen oplopen tot wel drie maanden gevangenisstraf of 8.300, – euro boete en kan daarnaast zelfs een rijontzegging aan de orde zijn. Echter, het is goed mogelijk dat tijdens verhoren of de alcoholcontrole de regels door politie en justitie worden overtreden. In dat laatste geval zou het zelfs zo kunnen zijn dat het alcoholonderzoek geen geldig bewijs oplevert en dat kan voor u vrijspraak betekenen en is de boete dan wel rijontzegging niet aan de orde. Law & More beschikt over deskundige advocaten op het gebied van verkeersstrafrecht die u graag voorzien van advies dan wel bijstaan in de procedure. Meer informatie over het gevaarlijk gedrag in het verkeer en rijden onder invloed vindt u op onze verkeersite.

Onze expertisies op het gebied van strafrecht

Verkeersstrafrecht Law & More

Inverzekeringstelling

Wordt u verdacht van een misdrijf of overtreding? Vraag dan meer informatie aan bij Law & More

Ondernemingsstrafrecht Law & More

Zwijgrecht

Heeft u te maken met een strafzaak en wilt u gebruik maken van het zwijgrecht? Schakel dan een strafrechtadvocaat in

Oplichting - kopie Law & More

(Internet) oplichting en cybercrime

Denkt u te maken te hebben met oplichting en weet u niet hoe nu verder? Wij staan voor u klaar en pakken uw probleem direct aan

Strafrecht image

Fraude: goederen en identiteit

Wanneer u Nederland inreist, passeert u de douane. Op dat moment mag u geen verboden goederen meevoeren en moet u de goederen die u bij zich heeft onder omstandigheden (correct) aangeven. Is dat niet het geval of treft de douane bij u, als gevolg van uw onwetendheid dan wel onoplettendheid, verboden goederen aan, dan kan een strafrechtelijke sanctie volgen. Het land van herkomst of uw nationaliteit doet daar niets aan af. De meest waarschijnlijke en vaak voorkomende sanctie is een boete. Heeft u een boete opgelegd gekregen en bent u daar niet mee eens, dan kunt u hier binnen twee weken bij het Nederlandse Openbaar Ministerie tegen in verzet komen. Wanneer u de boete direct betaalt, dan legt u daarmee tevens een schuldbekentenis af. Het is daarom aan te raden om eerst een advocaat over uw situatie te raadplegen. Ons team van advocaten is deskundig en kan u adviseren en begeleiden in de eventuele procedure. Wilt u dit graag? Of heeft u nog andere vragen? Neem dan contact op met Law & More. Meer informatie over de risico’s en de gevolgen van het meenemen van verboden goederen vindt u in onze blog: ‘De Nederlandse douane’.

Fraude is een ruim begrip en komt voor in vele soorten en maten. Een andere, vaak vergaande soort is identiteitsfraude. Daarbij worden persoonsgegevens of identiteitspapieren door criminelen gestolen en gebruikt met de bedoeling daarmee een strafbaar feit te plegen. Dit gebeurt tegenwoordig doorgaans digitaal. Echter, het is ook goed mogelijk wanneer u uw portemonnee met alle belangrijke pasjes daarin op straat verliest. Met deze gestolen dan wel gevonden gegevens kunnen de criminelen voorts bijvoorbeeld een bankrekening op naam van een ander openen of producten en diensten bestellen. Deze praktijken worden vaak pas ontdekt wanneer de onwetende slachtoffers aanmaningsbrieven, boetes of hoge rekeningen krijgen gepresenteerd. Dit heeft vaak verstrekkende gevolgen voor de slachtoffers.

Bent u slachtoffer geworden van de identiteitsfraude? Dan is het belangrijk om een aantal dingen te regelen. Doe allereerst aangifte. Breng voorts uw bank op de hoogte van de identiteitsfraude. Krijgt u post of telefoontjes van schuldeisers en incassobureaus? Neem dan contact op met deze schuldeisers en stuur ook hen de kopie van uw aangifte. In deze situatie is het bovendien verstandig om juridische hulp in te schakelen. Immers, het contact met de bank dan wel schuldeisers kan niet altijd even soepel verlopen, bijvoorbeeld omdat u niet wordt geloofd. Ook kan de verdachte in beeld komen. Dan is het belangrijk om na te denken over de maatregelen. Wij kunnen u deze zorgen uit handen nemen of u van duidelijk juridisch advies en bijstand voorzien.

Ondernemingsstrafrecht

Ondernemingen worden tegenwoordig steeds vaker geconfronteerd met het strafrecht. Zo kan het voorkomen dat uw onderneming verdacht wordt van het te weinig belasting betalen dan wel onjuiste belastingaangiften doen of van het schenden van milieuvoorschriften. Dergelijke zaken zijn complex en kunnen leiden tot verstrekkende gevolgen, zowel persoonlijk als ook zakelijk. Het is daarom van belang om snel een advocaat in te schakelen. Een deskundig advocaat zal u niet alleen wijzen op uw plichten heeft, zoals de inlichtingenplicht jegens de fiscus, maar ook toezien dat de rechten die u (als onderneming) heeft, zoals het zwijgrecht, niet worden geschonden. Heeft u als bedrijf zijnde te maken met het strafrecht en wilt u advies over of juridische bijstand in uw situatie? Dan bent u bij ons op het juiste adres. Onze specialisten hebben een professionele aanpak en weten hoe ze u verder kunnen helpen.

Wilt u weten wat Law & More als advocatenkantoor in Eindhoven voor u kan betekenen?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:

mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – [email protected]
mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More – [email protected]

Contact-orange

Nieuws

11.04.2020

In de afgelopen jaren heeft internet een enorme vlucht toegenomen. Steeds meer en steeds vaker brengen wij onze tijd door in de onlinewereld. Met de komst van online bankrekeningen, betaalmogelijkheden, marktplaatsen en betaalverzoeken regelen we steeds meer niet alleen persoonlijke maar ook financiële zaken online. Met slechts één klik op de knop is het vaak geregeld. Het internet heeft ons veel gebracht…

10.04.2020

Bent u aangehouden op verdenking van een strafbaar feit? Dan zal de politie u doorgaans overbrengen naar het politiebureau om de omstandigheden waaronder het strafbare feit is gepleegd en wat uw rol als verdachte was te kunnen onderzoeken. Om dit doel te verwezenlijken mag de politie u maximaal negen uur vasthouden. De tijd tussen middernacht en negen uur ’s ochtends telt daarbij niet mee. Gedurende deze tijd bevindt u zich in de eerste…

09.04.2020

Vanwege een aantal geruchtmakende zaken die de afgelopen jaar voorbijkwamen, staat het zwijgrecht van verdachten weer volop in de belangstelling. Zeker bij slachtoffers en nabestaanden van strafbare feiten ligt het zwijgrecht van verdachte onder vuur, wat ook goed begrijpelijk is. Zo leidde vorig jaar het hardnekkige zwijgen van de verdachte van meerdere ‘insulinemoorden’ in verzorgingshuizen voor ouderen tot frustratie en irritatie bij de nabestaanden…