Er zijn veel situaties waarin het strafrecht een rol speelt. Het is daarom mogelijk dat u toevallig of per ongeluk met het strafrecht in aanraking komt. U kunt bijvoorbeeld denken aan de situatie waarin u het na een gezellig feestje niet in de gaten heeft, maar wel met een drankje te veel achter het stuur bent gestapt en wordt aangehouden na een alcoholcontrole.

STRAFRECHTADVOCAAT NODIG?
NEEM CONTACT OP MET LAW & MORE

Strafrechtadvocaat

Er zijn veel situaties waarin het strafrecht een rol speelt. Daarom is het mogelijk dat u toevallig of per ongeluk daarmee in aanraking komt. U kunt bijvoorbeeld denken aan de situatie waarin u het na een gezellig feestje niet in de gaten heeft, maar wel met net een drankje te veel achter het stuur bent gestapt en wordt aangehouden na een alcoholcontrole. In dat geval kunt u strafbeschikking of zelfs een dagvaarding op uw deurmat verwachten. Een andere veel voorkomende situatie is dat tassen van passagiers als gevolg van onwetendheid of onoplettendheid verboden goederen bevatten die van vakantie worden meegenomen of goederen dan wel gelden die onjuist zijn aangegeven. Ongeacht de reden, kunnen de gevolgen van deze daden ernstig zijn en de strafrechtelijke boetes oplopen tot wel 8.200, – euro.

Het kan natuurlijk ook dat u verdacht wordt van een misdrijf of een overtreding waarbij van toevalligheid of ongeluk geen sprake is. In dat geval is aanhouding voor verhoor door de opsporingsdienst zoals de politie is vaak de eerste en voor iedereen bekende stap. Maar dan? Wat gebeurt er precies na uw aanhouding? Heeft u recht op juridische bijstand voor en tijdens verhoor? Is het verstandig om direct uw verhaal te doen of kunt u toch beter zwijgen? Het bijzonder belangrijk dat u weet wat uw rechten zijn om geen misstappen te begaan en om een mogelijk onterechte strafoplegging te voorkomen. Snelle en professionele rechtsbijstand is dan daarom vaak een must.

Tom Meevis

Tom Meevis

Managing Partner / Advocaat

 Bel +31 (0) 40 369 06 80

Onze expertisies op het gebied van strafrecht

Verkeersstrafrecht images

Slachtoffer van het strafrecht

Bent u betrokken geweest bij een ongeluk? Schakel onze juridische hulp in

Divorce-lawyer-icon

Fraude strafrecht

Heeft u verboden goederen meegenomen? Laat u adviseren door onze strafrechtadvocaten

Ondernemingsrecht image

Ondernemingsstrafrecht

Heeft uw onderneming strafrechtelijke problemen? Law & More wijst u op uw rechten en plichten en geeft u deskundig advies

Partner-alimony-icon

Oplichting

Denkt u te maken te hebben met oplichting en weet u niet hoe verder? Wij staan voor u klaar en pakken uw probleem direct aan

“De advocaten van
Law & More hebben
een snelle en
doelgerichte aanpak.”

Daarnaast kunt u als ondernemer of bestuurder van een onderneming in aanraking komen met het strafrecht als gevolg van uw hoedanigheid. Dit kan het geval zijn wanneer uw onderneming na controle door bevoegde instanties verdacht wordt van fraude of ongebruikelijke transacties. Daarnaast kan deelname aan het bedrijfsleven onbewust leiden tot het begaan van een economische overtreding dan wel overtreding van milieuwetgeving die voor uw onderneming kan gelden. Dergelijk handelen kan serieuze consequenties hebben voor uw onderneming en leiden tot zeer hoge boetes.

Wilt u weten wat Law & More als advocatenkantoor in Eindhoven voor u kan betekenen?
Neem dan telefonisch contact op via +31 (0) 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:

mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – [email protected]
mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More – [email protected]