Om te voorkomen dat andere mensen uw werk kunnen gebruiken, biedt het intellectueel eigendomsrecht de mogelijkheid om uw uitgewerkte ideeën en creatieve concepten te beschermen. Dat betekent dat uw creaties alleen gebruikt mogen worden met uw toestemming. Dit is zeker in onze snel veranderende en innovatieve maatschappij van groot belang. Wilt u graag meer weten over het intellectuele eigendomsrecht? De specialisten van Law & More kunnen u juridisch bijstaan wanneer u uw ideeën of creaties wilt beschermen.

INTELLECTUEEL EIGENDOMSRECHT ADVOCAAT
VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES LAW & MORE ADVOCATEN

Check Verfrissend anders. Focus op klant.

Check Law & More werkt snel, efficiënt en resultaatgericht.

Check Wij zijn bereikbaar. Ook vandaag.

INTELLECTUEEL EIGENDOMSRECHT ADVOCAAT. VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES LAW & MORE ADVOCATEN

Check Verfrissend anders. Focus op klant.

Check Law & More werkt snel, efficiënt en resultaatgericht.

Check Wij zijn bereikbaar. Ook vandaag.

Intellectueel eigendomsrecht

Om te voorkomen dat andere mensen uw werk kunnen gebruiken, biedt het intellectueel eigendomsrecht de mogelijkheid om uw uitgewerkte ideeën en creatieve concepten te beschermen. Dat betekent dat uw creaties alleen gebruikt mogen worden met uw toestemming. Dit is zeker in onze snel veranderende en innovatieve maatschappij van groot belang.

Snelmenu

Wilt u graag meer weten over het intellectuele eigendomsrecht? De specialisten van Law & More kunnen u juridisch bijstaan wanneer u uw ideeën of creaties wilt beschermen. Als u contact met ons opneemt, dan staan wij u bij in het vastleggen van intellectuele eigendommen en treden wij namens u op tegen eventuele inbreukmakers. Onze expertises op het intellectuele eigendomsrecht zijn:

• Auteursrecht
Merkenrecht
Patenten en octrooien
• Handelsnamen

Tom Meevis

Tom Meevis

Managing Partner / Advocaat

 Bel +31 (0) 40 369 06 80

Waarom kiezen voor Law & More?

USP Bereikbaar

Gemakkelijk bereikbaar

Law & More is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00

Goede en snelle communicatie

Goede en snelle communicatie

Onze advocaten luisteren naar uw zaak
en komen met een doelgericht plan van aanpak

USP Review

Persoonlijke aanpak

Dankzij onze werkwijze worden we door 100% van onze cliënten aanbeveelt en beoordelen ze ons gemiddeld met een 9.4

“Law & More is
betrokken en kan zich
goed inleven in het
probleem van de cliënt.”

Intellectueel eigendom

Wanneer u een uitvinder, ontwerper, ontwikkelaar of auteur bent, kunt u uw werk beschermen via het intellectuele eigendomsrecht. Het intellectuele eigendomsrecht zorgt ervoor dat anderen uw creaties niet mogen gebruiken, tenzij u daar toestemming voor geeft. Hierdoor krijgt u de kans om uw investeringen in de ontwikkeling van een product terug te verdienen. Om bescherming te kunnen krijgen, is het van belang dat u een uitgewerkt idee heeft. Een idee alleen is niet voldoende, aangezien dat op meerdere manieren uitgewerkt kan worden. Wanneer u een uitgewerkt idee hebt, kunnen onze advocaten uw intellectuele eigendom op verschillende manieren vastleggen. Er bestaan namelijk verschillende soorten intellectuele eigendomsrechten, die los van elkaar of in combinatie gebruikt kunnen worden.

De intellectueel eigendomsrechten van Law & More

Auteursrecht image

Advocaat auteursrecht

Bent u eigenaar van een boek, film, muziek, schilderij foto of beeldhouwwerk? Dan bent u bij ons op het juiste adres

Merkenrecht image

Merkregistratie

Wilt u uw producten en diensten onderscheiden? Leg uw merk vast in het merkenregister. Wij helpen u daar graag bij

Patenten en octrooien image

Patent aanvragen

Bent u de eigenaar van een uitvinding? Vraag dan een octrooi aan

Handelsnamen image

Handelsnamen

Wij helpen met het vastleggen
van uw handelsnaam


Intellectueel eigendomsrecht

De verschillende eigendomsrechten

Er bestaan verschillende soorten intellectuele eigendomsrechten, waarvan de aard, omvang en duur per eigendomsrecht verschillend is. Soms kunnen ook meerdere intellectuele eigendomsrechten tegelijkertijd vastgelegd worden. De expertises van Law & More op het gebied van intellectueel eigendomsrecht zijn het auteursrecht, merkenrecht, patenten en octrooien en handelsnamen. Door contact op te nemen met Law & More kunt u vragen naar de mogelijkheden.

Auteursrecht

Het auteursrecht beschermt de werken van de maker en geeft de maker het recht om zijn werk te publiceren, te verveelvoudigen en te beschermen tegen misbruik door derden. Onder het begrip ‘werk’ vallen onder andere boeken, films, muziek, schilderijen, foto’s en beeldhouwwerken. Hoewel een auteursrecht niet aangevraagd hoeft te worden, aangezien het automatisch ontstaat wanneer een werk tot stand wordt gebracht, is het wel aan te raden om het auteursrecht vast te laten leggen. Dorr het recht vast te leggen, kunt u namelijk altijd aantonen dat het werk op een bepaalde datum bestond. Wilt u graag uw auteursrecht vastleggen en uw werk beschermen tegen personen die inbreuk maken op uw auteursrecht? Neem dan contact met de advocaten van Law & More.

Merkenrecht

Het merkenrecht maakt het mogelijk om uw merknaam vast te leggen, zodat niemand zonder uw toestemming gebruik mag maken van uw naam. Een merkrecht is pas bevestigd als u het merk registreert in het merkenregister. De advocaten van Law & More helpen u daar graag bij. Wanneer uw merknaam vastgelegd is en er zonder uw toestemming gebruik van gemaakt wordt, dan is er sprake van een merkinbreuk. Uw advocaat van Law & More kan u dan helpen op te treden tegen de inbreukmakers.

Patenten en octrooien

Op het moment dat u een uitvinding, technisch product of proces heeft ontwikkeld kunt u een patent aanvragen. In de wet wordt dit een ‘octrooi aanvragen’ genoemd. Er bestaat echter geen verschil tussen een patent en een octrooi, het zijn synoniemen. Het patent zorgt ervoor dat u het exclusieve recht heeft op uw uitvinding, product of proces. Om een patent aan te vragen moet u aan vier vereisen voldoen:

• Het moet een uitvinding zijn
• De uitvinding moet nieuw zijn
• Er moet sprake zijn van uitvinderswerkzaamheid. Dit houdt in dat uw uitvinding innovatief moet zijn en niet slechts een kleine verbetering op bestaand product
• Uw uitvinding moet industrieel toepasbaar zijn

Law & More bekijkt of u aan alle vereisten voldoet en helpt u met het aanvragen van een patent.

Handelsnamen

Een handelsnaam is de naam waaronder een onderneming gevoerd wordt. Een handelsnaam kan hetzelfde zijn als een merknaam, maar dat is niet altijd het geval. Handelsnamen kunnen beschermd worden door deze vast te leggen bij de Kamer van Koophandel. Concurrenten mogen uw handelsnaam vervolgens niet gebruiken. Ook handelsnamen die verwarrend veel op uw handelsnaam lijken, zijn niet toegestaan. Deze bescherming is echter wel regio gebonden en bedrijven in een andere regio kunnen een vergelijkbare of dezelfde naam voeren. Een handelsnaam kan echter extra beschermd worden door deze ook te registreren als merk. De advocaten van Law & More adviseren u graag over de mogelijkheden.

Zoekt u een intellectueel eigendomsrecht advocaat? Neem dan contact op met Law & More. Wij kunnen u helpen met het vastleggen van uw rechten en ondersteunen u wanneer er inbreuk op uw recht gemaakt wordt.

Wilt u graag een advocaat uit Eindhoven inschakelen?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:

mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – [email protected]
mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More – [email protected]

Contact-orange

Verdieping op het intellectueel eigendomsrecht

04.10.2018

Het intellectuele eigendomsrecht is volop in ontwikkeling en heeft de afgelopen tijd een enorme groei meegemaakt. Dit is onder andere terug te zien in het auteursrecht. Bijna iedereen zit tegenwoordig op Facebook, Twitter of Instagram of heeft een eigen website. Mensen maken dus veel meer eigen content, die vaak openbaar geplaatst wordt. Bovendien wordt er ook veel vaker dan vroeger inbreuk gemaakt op het auteursrecht…

20.06.2017

Volgens de European Innovation Scoreboard van de Europese Commissie, krijgt Nederland 27 indicatoren voor innovatiekracht. Nederland staat nu op de vierde plek (2016 – vijfde plek), en is samen met Denemarken, Finland en het Verenigd Koninkrijk in 2017 als innovatieleider aangeduid. Volgens de Nederlandse Minister van Economische Zaken zijn we tot dit resultaat gekomen omdat staat, universiteiten en bedrijven in Nederland nauw samen werken…

19.05.2017

Niet alleen op Twitter en Instagram is de hashtag populair. Steeds vaker gebruikt men ook in een handelsmerk een hashtag. In 2016 is het aantal handelsmerken met een hashtag ervoor wereldwijd zelfs gestegen met 64%. Een goed voorbeeld hiervan is de handelsnaam ‘#getthanked’ van T-Mobile. Het claimen van een hashtag als handelsmerk is overigens niet altijd even makkelijk…