facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl

Afspraak

Law & More Logo

Intellectueel eigendomsrecht

INTELLECTUEEL EIGENDOMSRECHT ADVOCAAT

VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES VOOR DE INTELLECTUEEL EIGENDOMSRECHT ADVOCATEN VAN LAW & MORE

Check Duidelijk.

Check Persoonlijk en goed bereikbaar.

Check Uw belang voorop.

Neem Contact Op
OF BEL +31 40 369 06 80

Gemakkelijk

Gemakkelijk bereikbaar

Law & More is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00

Goede en snelle

Goede en snelle communicatie

Onze advocaten luisteren naar uw zaak en komen met een doelgericht plan van aanpak

Persoonlijke aanpak

Persoonlijke aanpak

Dankzij onze werkwijze worden we door onze cliënten beoordeeld met een 9.4 gemiddeld

Intellectueel eigendomsrecht

Om te voorkomen dat andere mensen uw werk kunnen gebruiken, biedt het intellectueel eigendomsrecht de mogelijkheid om uw uitgewerkte ideeën en creatieve concepten te beschermen. Dat betekent dat uw creaties alleen gebruikt mogen worden met uw toestemming. Dit is zeker in onze snel veranderende en innovatieve maatschappij van groot belang.

Snelmenu

Wilt u graag meer weten over het intellectuele eigendomsrecht? De specialisten van Law & More kunnen u juridisch bijstaan wanneer u uw ideeën of creaties wilt beschermen. Als u contact met ons opneemt, dan staan wij u bij in het vastleggen van intellectuele eigendommen en treden wij namens u op tegen eventuele inbreukmakers. Onze expertises op het intellectuele eigendomsrecht zijn:

Tom Meevis image

MANAGING PARTNER / ADVOCAAT
tom.meevis@lawandmore.nl
BEL +31 40 369 06 80

De intellectueel eigendomsrechten van Law & More

Advocaat auteursrecht

Bent u eigenaar van een boek, film, muziek, schilderij foto of beeldhouwwerk? Dan bent u bij ons op het juiste adres

Merkregistratie

Wilt u uw producten en diensten onderscheiden? Leg uw merk vast in het merkenregister. Wij helpen u daar graag bij

Patent aanvragen

Bent u de eigenaar van een uitvinding? Vraag dan een octrooi aan

Handelsnamen

Wij helpen met het vastleggen van uw handelsnaam

Law & More is betrokken en kan zich goed inleven in het probleem van de cliënt

Intellectueel eigendom

Wanneer u een uitvinder, ontwerper, ontwikkelaar of auteur bent, kunt u uw werk beschermen via het intellectuele eigendomsrecht. Het intellectuele eigendomsrecht zorgt ervoor dat anderen uw creaties niet mogen gebruiken, tenzij u daar toestemming voor geeft. Hierdoor krijgt u de kans om uw investeringen in de ontwikkeling van een product terug te verdienen. Om bescherming te kunnen krijgen, is het van belang dat u een uitgewerkt idee heeft. Een idee alleen is niet voldoende, aangezien dat op meerdere manieren uitgewerkt kan worden. Wanneer u een uitgewerkt idee hebt, kunnen onze advocaten uw intellectuele eigendom op verschillende manieren vastleggen. Er bestaan namelijk verschillende soorten intellectuele eigendomsrechten, die los van elkaar of in combinatie gebruikt kunnen worden.

Wat cliënten over ons zeggen

Adequate benadering

Tom Meevis is gedurende de hele periode betrokken geweest bij de zaak, elke vraag die er van mijn kant was werd door hem snel en duidelijk beantwoord. Ik zal het kantoor (en met name Tom Meevis) dan ook zeker aanbevelen bij vrienden, familie en zakenrelaties.

Mieke
Hoogeloon

Hele goede behandeling van mijn zaak

Graag wil ik aylin erg bedanken voor haar inzet. Wij zijn heel blij met de uitkomst. Klant staat altijd centraal bij haar en wij zijn ontzettend goed geholpen. Kennis van zaken en hele goede communicatie. Echt een aanrader dit kantoor!

Sahin kara
Veldhoven

Juridisch gezien tevreden over de gegeven diensten

Mijn situatie is op een manier opgelost waarbij ik alleen maar kan zeggen dat het resultaat is zoals ik die wenste. Ik ben naar tevredenheid geholpen en de wijze waarop er gehandeld is door Aylin is te beschrijven als nauwkeurig, transparant en daadkrachtig.

Arsalan
Mierlo

Uitstekend resultaat en fijne samenwerking

Ik heb mijn zaak aan Law and More voorgelegd en ben snel, vriendelijk en vooral effectief geholpen. Het resultaat stelt mij zeer tevreden.

Sabine
Eindhoven

Ik had een probleem met mijn ex-werkgever en nam contact op met Law & More, ze waren erg aardig en attent in het bijzonder de persoon die mijn zaak uitvoerde, ik heb zeer goed en zeer accuraat advies gekregen evenals het gesprek met mijn ex-werkgever.

Victor Carlos De Melo Santos
Hoofddorp

Puikaus advokato rekomendacija

Rekomenduoju advokato Tom Meevis paslaugas. Profesionalus, patikimas, puikiai kalba angliskai, maloniai ir pagarbiai bendrauja. Dirba tiksliai, aiskiai, be nereikalingu klausimu ir negaisdamas laiko. Nuosirdi rekomendacija tautieciams lietuviams.

Vytautas
Vilnius

Foarte Multumita

Am fost foarte multumita de sericiile companiei Law and More.In special de serviciile domnului avocat Tom Meevis este un avocat excelent si o comunicare impresionanta fata de client.Recomand cu incredere

Dragulescu Nicoleta
Arad

Heeft me geholpen met de vaststellingsovereenkomst

Ik had een probleem met mijn werkgever over een vaststellingsovereenkomst, dus nam ik contact op met Law&More. De hulp van jullie kantoor, vooral het geduld en het constructieve advies van Aylin, was zeer nuttig voor mij. Met jullie hulp konden we de zaak succesvol oplossen.

CV
Delft
lees meer

Onze intellectueel eigendomsrecht advocaat staan voor u klaar:

  • Direct contact met een advocaat

  • Korte Lijntjes en duidelijke afspraken

  • Beschikbaar voor al uw vragen

  • Verfrissend anders. Focus op klant

  • Snel, efficiënt en resultaatgericht

Vrijblijvend contact opnemen
OF BEL +31 40 369 06 80

Law and More Office

De verschillende eigendomsrechten

Er bestaan verschillende soorten intellectuele eigendomsrechten, waarvan de aard, omvang en duur per eigendomsrecht verschillend is. Soms kunnen ook meerdere intellectuele eigendomsrechten tegelijkertijd vastgelegd worden. De expertises van Law & More op het gebied van intellectueel eigendomsrecht zijn het auteursrecht, merkenrecht, patenten en octrooien en handelsnamen. Door contact op te nemen met Law & More kunt u vragen naar de mogelijkheden.

Auteursrecht

Het auteursrecht beschermt de werken van de maker en geeft de maker het recht om zijn werk te publiceren, te verveelvoudigen en te beschermen tegen misbruik door derden. Onder het begrip ‘werk’ vallen onder andere boeken, films, muziek, schilderijen, foto’s en beeldhouwwerken. Hoewel een auteursrecht niet aangevraagd hoeft te worden, aangezien het automatisch ontstaat wanneer een werk tot stand wordt gebracht, is het wel aan te raden om het auteursrecht vast te laten leggen. Dorr het recht vast te leggen, kunt u namelijk altijd aantonen dat het werk op een bepaalde datum bestond. Wilt u graag uw auteursrecht vastleggen en uw werk beschermen tegen personen die inbreuk maken op uw auteursrecht? Neem dan contact met de advocaten van Law & More.

Intellectueel eigendomsrecht imageMerkenrecht

Het merkenrecht maakt het mogelijk om uw merknaam vast te leggen, zodat niemand zonder uw toestemming gebruik mag maken van uw naam. Een merkrecht is pas bevestigd als u het merk registreert in het merkenregister. De advocaten van Law & More helpen u daar graag bij. Wanneer uw merknaam vastgelegd is en er zonder uw toestemming gebruik van gemaakt wordt, dan is er sprake van een merkinbreuk. Uw advocaat van Law & More kan u dan helpen op te treden tegen de inbreukmakers.

Patenten en octrooien

Op het moment dat u een uitvinding, technisch product of proces heeft ontwikkeld kunt u een patent aanvragen. In de wet wordt dit een ‘octrooi aanvragen’ genoemd. Er bestaat echter geen verschil tussen een patent en een octrooi, het zijn synoniemen. Het patent zorgt ervoor dat u het exclusieve recht heeft op uw uitvinding, product of proces. Om een patent aan te vragen moet u aan vier vereisen voldoen:

  • Het moet een uitvinding zijn
  • De uitvinding moet nieuw zijn
  • Er moet sprake zijn van uitvinderswerkzaamheid. Dit houdt in dat uw uitvinding innovatief moet zijn en niet slechts een kleine verbetering op bestaand product
  • Uw uitvinding moet industrieel toepasbaar zijn

Law & More bekijkt of u aan alle vereisten voldoet en helpt u met het aanvragen van een patent.

Handelsnamen

Een handelsnaam is de naam waaronder een onderneming gevoerd wordt. Een handelsnaam kan hetzelfde zijn als een merknaam, maar dat is niet altijd het geval. Handelsnamen kunnen beschermd worden door deze vast te leggen bij de Kamer van Koophandel. Concurrenten mogen uw handelsnaam vervolgens niet gebruiken. Ook handelsnamen die verwarrend veel op uw handelsnaam lijken, zijn niet toegestaan. Deze bescherming is echter wel regio gebonden en bedrijven in een andere regio kunnen een vergelijkbare of dezelfde naam voeren. Een handelsnaam kan echter extra beschermd worden door deze ook te registreren als merk. De advocaten van Law & More adviseren u graag over de mogelijkheden.

Zoekt u een intellectueel eigendomsrecht advocaat? Neem dan contact op met Law & More. Wij kunnen u helpen met het vastleggen van uw rechten en ondersteunen u wanneer er inbreuk op uw recht gemaakt wordt.

Wordt u graag juridisch bijgestaan door advocaat uit Eindhoven?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:
mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl

Neem Contact Op

Verdieping op het intellectueel eigendomsrecht


Het intellectuele eigendomsrecht is volop in ontwikkeling en heeft de afgelopen tijd een enorme groei meegemaakt. Dit is onder andere terug te zien in het auteursrecht. Bijna iedereen zit tegenwoordig op Facebook, Twitter of Instagram of heeft een eigen website. Mensen maken dus veel meer eigen content, die vaak openbaar geplaatst wordt. Bovendien wordt er ook veel vaker dan vroeger inbreuk gemaakt op het auteursrecht…


Volgens de European Innovation Scoreboard van de Europese Commissie, krijgt Nederland 27 indicatoren voor innovatiekracht. Nederland staat nu op de vierde plek (2016 – vijfde plek), en is samen met Denemarken, Finland en het Verenigd Koninkrijk in 2017 als innovatieleider aangeduid. Volgens de Nederlandse Minister van Economische Zaken zijn we tot dit resultaat gekomen omdat staat, universiteiten en bedrijven in Nederland nauw samen werken…


Niet alleen op Twitter en Instagram is de hashtag populair. Steeds vaker gebruikt men ook in een handelsmerk een hashtag. In 2016 is het aantal handelsmerken met een hashtag ervoor wereldwijd zelfs gestegen met 64%. Een goed voorbeeld hiervan is de handelsnaam ‘#getthanked’ van T-Mobile. Het claimen van een hashtag als handelsmerk is overigens niet altijd even makkelijk…

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Law & More

facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl