Wilt u zich als onderneming vestigen in Nederland? Of bent u al ondernemer? Dan krijgt u ongetwijfeld te maken met het ondernemingsrecht. Het ondernemingsrecht is het recht waar ondernemingen mee te maken hebben en wordt ook wel bedrijfsrecht genoemd. Al bij de oprichting van een onderneming krijgt u te maken met de vraag welke rechtsvorm het meeste geschikt is voor uw bedrijf. Daarbij moeten er ook allerlei contracten worden opgesteld. Met de jaren kan er binnen uw bedrijf van alles veranderen waardoor er bijoorbeeld geschillen kunnen ontstaan tussen aandeelhouders of vennoten.

ADVOCAAT ONDERNEMINGSRECHT
VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES LAW & MORE ADVOCATEN

Check Verfrissend anders. Focus op klant.

Check Law & More werkt snel, efficiënt en resultaatgericht.

Check Wij zijn bereikbaar. Ook vandaag.

ADVOCAAT ONDERNEMINGSRECHT. VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES LAW & MORE ADVOCATEN

Check Verfrissend anders. Focus op klant.

Check Law & More werkt snel, efficiënt en resultaatgericht.

Check Wij zijn bereikbaar. Ook vandaag.

Advocaat ondernemingsrecht

Wilt u zich als onderneming vestigen in Nederland? Of bent u al ondernemer? Dan krijgt u ongetwijfeld te maken met het ondernemingsrecht. Het ondernemingsrecht is het recht waar ondernemingen mee te maken hebben en wordt ook wel bedrijfsrecht genoemd. Al bij de oprichting van een onderneming krijgt u te maken met de vraag welke rechtsvorm het meeste geschikt is voor uw bedrijf.

Snelmenu

Daarbij moeten er ook allerlei contracten worden opgesteld. Met de jaren kan er binnen uw bedrijf van alles veranderen waardoor er bijoorbeeld geschillen kunnen ontstaan tussen aandeelhouders of vennoten. Law & More is specialist op het gebied van het Nederlandse ondernemingsrecht. Vanaf het moment van oprichting tot aan het moment van liquidatie kunnen wij u van juridisch en fiscaal advies voorzien en procederen we als dat nodig is. Kies daarom voor een advocaat ondernemingsrecht van Law & More.

Rechtspersonenrecht

De ondernemingsrecht advocaten van Law & More kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste rechtsvorm. Hierbij kan een onderscheid gemaakt worden naar vormen met rechtspersoonlijkheid en vormen zonder rechtspersoonlijkheid. Als een bedrijf een rechtspersoon is kan deze deelnemen aan het rechtsverkeer zoals een natuurlijk persoon dat ook kan. Uw bedrijf kan dan als zodanig overeenkomsten sluiten, bezittingen en schulden hebben en aansprakelijk gesteld worden.

Maxim Hodak

Maxim Hodak

Advocaat

 Bel +31 (0) 40 369 06 80

Waarom kiezen voor Law & More?

USP Bereikbaar

Gemakkelijk bereikbaar

Law & More is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00

Goede en snelle communicatie

Goede en snelle communicatie

Onze advocaten luisteren naar uw zaak
en komen met een doelgericht plan van aanpak

USP Review

Persoonlijke aanpak

Dankzij onze werkwijze worden we door 100% van onze cliënten aanbeveelt en beoordelen ze ons gemiddeld met een 9.4

“Het efficiënte werk
van Law & More maakte
het betaalbaar voor
mijn kleine bedrijf”

Vennootschapsrecht

Wanneer u een onderneming wilt gaan drijven, dient u een ondernemingsvorm te kiezen. Welke rechtsvorm geschikt is, hangt van verschillende factoren af zoals de oprichtingseisen, de rechtspersoonlijkheid, de hoofdelijke aansprakelijkheid en eventueel de overdraagbaarheid van aandelen. En wat als één van de vennoten van een vennootschap onder firma (VOF) de vennootschap wil verlaten? En hoe zit het met de Flex-BV? Deze onderwerpen worden beheerst door het vennootschapsrecht. Vooraf kunnen veel dingen al contractueel geregeld worden. Schakel daarom voor de oprichting al een ondernemingsrecht advocaat in.

Samenwerken met een ander bedrijf

Bent u als onderneming van plan om met andere ondernemingen samen te werken met als doel uw positie in de markt te kunnen behouden? Of juist met het plan een nieuwe markt te betreden? Indien u een strategische alliantie wilt vormen kunnen wij u adviseren over de risico’s en de voordelen. Daarnaast kunnen we met u kijken welke samenwerkingsvormen passend zijn. Wilt u hier graag meer over weten? Neem dan contact op met de ondernemingsrecht advocaten van Law & More.

Het ondernemingsrecht van Law & More

Ondernemingsrecht advocaat image

Ondernemingsrecht

Met het ondernemingsrecht krijgt iedere ondernemer te maken. Bereid uzelf hierop goed voor

Verbintenissenrecht image

Verbintenissenrecht

Wij helpen u met het vastleggen van afspraken tussen ondernemingen en aandeelhouders

Due diligence image

Due diligence

Een goed Due diligence onderzoek geeft zekerheid. Wij staan u bij

Bedrijfsovername image

Bedrijfsovername

Uw bedrijf verkopen? Of een ander bedrijf overnemen? Law & More helpt u

Ondernemingsrecht

Fusies en overnames

Bent u van plan uw onderneming samen te laten gaan met een andere onderneming, bijvoorbeeld omdat u uw onderneming wilt laten groeien? Dan zijn er drie manieren waarop ondernemingen kunnen fuseren: de bedrijfsfusie, de aandelenfusie en de juridische fusie. Welke fusie het meest geschikt is voor uw onderneming hangt af van uw specifieke situatie. Een ondernemingsrecht advocaat of een jurist ondernemingsrecht van Law & More kan u hierover adviseren.

Soms is het zo dat een ander bedrijf interesse heeft in uw onderneming en dat u aangeboden wordt om uw onderneming aan hem te verkopen. Bent u positief gestemd over de overname en overweegt u een bedrijfsoverdracht? Wij kunnen u zowel ondersteunen in het onderhalen als dat wij vooraf verzien van advies.

Vijandige overname

We spreken van een vijandige overname indien een onderneming niet meewerkt aan de verkoop van zijn aandelen en de overnemer zich tot de aandeelhouders zelf wendt. Wij weten hoe uw onderneming hiertegen beschermd kan worden en kunnen u dus ook in dit geval juridisch assisteren.

Due diligence

Ook kan Law & More u van dienst zijn indien u het voornemen hebt om een bedrijf over te nemen. Wanneer u als onderneming een andere onderneming koopt, is het van essentieel belang dat u een due diligence onderzoek verricht. U wilt namelijk alle informatie die nodig is voor het maken van een weloverwogen keuze omtrent een fusie of overname. Wilt u hier graag meer over weten? De ondernemingsrecht advocaten van Law & More staan voor u klaar.

Praktisch ondernemingsrecht

De ondernemingsrecht advocaten van Law & More geven u een begrijpelijk juridisch consult omtrent uw onderneming. Wij vertalen het recht naar praktische begrippen, zodat u ook echt iets heeft aan ons advies.
Kortom Law & More kan u juridisch assisteren bij de volgende zaken:

• oprichting onderneming;
• financiering;
• samenwerking tussen ondernemingen;
• fusies en overnames;
• onderhandelen en procederen bij geschillen tussen aandeelhouders en/of vennoten.

Heeft u te maken met het ondernemingsrecht? Neem dan contact op met Law & More en dan kunnen wij u verder helpen.

Wilt u weten wat Law & More als advocatenkantoor in Eindhoven voor u kan betekenen?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:

mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – [email protected]
mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More – [email protected]

Contact-orange

Verdieping op het ondernemingsrecht

05.09.2018

Voor ondernemers is het verkrijgen van financiële zekerheid erg belangrijk. Wanneer u een overeenkomst met een andere partij sluit, wilt u dat de wederpartij zijn contractuele betalingsverplichtingen nakomt. Ook wanneer u een financiering verstrekt of investeringen aangaat ten behoeve van een ander, wilt u een garantie dat het door u verstrekte bedrag uiteindelijk terugbetaald wordt. Met andere worden, u wilt financiële zekerheid verkrijgen…

07.02.2018

Zelf een onderneming starten is voor veel mensen aantrekkelijk en kent verschillende voordelen. Wat (toekomstige) ondernemers echter onderschatten, is dat het starten van een onderneming ook nadelen en risico’s met zich meebrengt. Wanneer een onderneming in de vorm van een rechtspersoon opgericht wordt, is het risico van bestuurdersaansprakelijkheid namelijk aanwezig. Een rechtspersoon is een eigen juridische entiteit met rechtspersoonlijkheid…

05.05.2017

Vandaag de dag groeit, als gevolg van de globalisering, de behoefte bij ondernemingen om personeelsleden over te plaatsen van het ene filiaal naar het andere. De Europese Unie heeft ervoor gekozen deze overplaatsing te faciliteren door het stellen van voorwaarden voor toegang en verblijf en vermindering van de administratieve lasten. Dit heeft zij geprobeerd te realiseren in richtlijn 2014/66/EU, ook wel de ICT-richtlijn genoemd…