Uit onderzoek blijkt dat 30% van de faillissementen in Nederland wordt veroorzaakt wordt door niet-betaalde facturen. Heeft uw onderneming een klant die nog steeds niet betaald heeft? Of bent u een particulier en heeft u een debiteur die u nog geld verschuldigd is? Neem dan contact op met de incasso advocaten van Law & More. Wij begrijpen dat onbetaalde facturen erg vervelend en onwenselijk zijn en daarom staan wij u bij van het begin tot het eind van het incassotraject. Onze incasso advocaten kunnen zowel een buitengerechtelijk incassotraject als een gerechtelijke incassoprocedure met u doorlopen. Ook is Law & More thuis in het beslagrecht en kunnen wij u bijstaan indien het tot een faillissement komt. Tot slot maakt het voor ons geen verschil of de debiteur in Nederland woont of gevestigd is in het buitenland.

INCASSO ADVOCAAT
VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES LAW & MORE ADVOCATEN

Check Verfrissend anders. Focus op klant.

Check Law & More werkt snel, efficiënt en resultaatgericht.

Check Wij zijn bereikbaar. Ook vandaag.

INCASSO ADVOCAAT. VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES LAW & MORE ADVOCATEN

Check Verfrissend anders. Focus op klant.

Check Law & More werkt snel, efficiënt en resultaatgericht.

Check Wij zijn bereikbaar. Ook vandaag.

Incasso advocaat

Uit onderzoek blijkt dat 30% van de faillissementen in Nederland wordt veroorzaakt wordt door niet-betaalde facturen. Heeft uw onderneming een klant die nog steeds niet betaald heeft? Of bent u een particulier en heeft u een debiteur die u nog geld verschuldigd is? Neem dan contact op met de incasso advocaten van Law & More. Wij begrijpen dat onbetaalde facturen erg vervelend en onwenselijk zijn en daarom staan wij u bij van het begin tot het eind van het incassotraject. Onze incasso advocaten kunnen zowel een buitengerechtelijk incassotraject als een gerechtelijke incassoprocedure met u doorlopen. Ook is Law & More thuis in het beslagrecht en kunnen wij u bijstaan indien het tot een faillissement komt. Tot slot maakt het voor ons geen verschil of de debiteur in Nederland woont of gevestigd is in het buitenland. Juist door onze internationale achtergrond zijn wij geschikt voor complexere, betwiste of grotere vorderingen.

Snelmenu

Bij incasso problemen denkt je eerder aan een incassobureau of gerechtsdeurwaarder dan aan een incasso advocaat. Alle drie de partijen zijn namelijk in staat om openstaande vorderingen te incasseren. Toch zijn er enkele essentiële stappen in het incassoproces die vooral een incasso advocaat kan uitvoeren:

• Een incasso advocaat is als enige bevoegd om te procederen bij vorderingen boven € 25.000,00
• Bevoegdheid om een beslag te laten leggen op de boedel en de inkomsten van een debiteur
• Een incasso advocaat is als enige bevoegd tot het indienen van een faillissementsaanvraag
• Een incasso advocaat is als enige bevoegd om internationale incassozaken te behandelen
• Gekwalificeerd om juridische conflicten op te lossen. Een incasso advocaat is geschikter om maatwerk te leveren en gevoerd verweer te beoordelen en weerleggen.

Het komt vaak voor dat er tijdens een incassoproces alsnog moet worden gewisseld van een incassobureau of deurwaarder naar een incasso advocaat. In zo’n situatie is het makkelijker en overzichtelijker om meteen bij hetzelfde kantoor te zijn, waar men u al kent en er al een dossier voor u is opgebouwd.

Ruby van Kersbergen

Ruby van Kersbergen

Advocaat

 Bel +31 (0) 40 369 06 80

Waarom kiezen voor Law & More?

USP Bereikbaar

Gemakkelijk bereikbaar

Law & More is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00

Goede en snelle communicatie

Goede en snelle communicatie

Onze advocaten luisteren naar uw zaak
en komen met een doelgericht plan van aanpak

USP Review

Persoonlijke aanpak

Dankzij onze werkwijze worden we door 100% van onze cliënten aanbeveelt en beoordelen ze ons gemiddeld met een 9.4

“Ik heb professioneel
advies gekregen binnen
de afgesproken tijd. “

De aanpak van de incasso advocaat

Voor iedere incasso procedure moeten er een aantal stappen ondernomen worden. De eerste stap die genomen moet worden is om de debiteur op de hoogte te brengen van het feit dat hij niet aan zijn betalingsverplichting voldoet. U moet hem namelijk de kans geven om binnen een redelijke termijn alsnog zonder verdere kosten te betalen. U stuurt hiervoor een schriftelijke aanmaning naar de debiteur, dit wordt een ingebrekestelling genoemd. Een termijn van veertien dagen wordt normaal gesproken als een redelijke termijn gezien waarbinnen de debiteur verzocht wordt de vordering alsnog te betalen. Uiteraard kunnen de incasso advocaten van Law & More een ingebrekestelling voor u opstellen.

Wanneer er geen ingebrekestelling verstuurd is, wijst de rechter een gevorderde schadevergoeding af. Er zijn echter situaties waarin het versturen van een ingebrekestelling niet nodig is, bijvoorbeeld nakoming van de overeenkomst blijvend onmogelijk is. Toch is het aan te raden om voor de zekerheid altijd een ingebrekestelling te sturen. Wordt aan het betalingsverzoek geen gehoor gegeven, dan kunnen wij met het incassotraject starten.

Stappen in het incassorecht

Contacteer Law & More image

Contacteer Law & More

Heeft u te maken met een niet betalende klant?
Neem contact op Law & More

Ingebrekestelling image

Ingebrekestelling

In een ingebrekestelling verzoeken
wij de debiteur om te betalen

Minnelijke fase image

Minnelijke fase

Gesprekken en onderhandelingen om de debiteur
te laten betalen of om een betalingsregeling te treffen

Gerechtelijke fase image

Gerechtelijke fase

We starten een gerechtelijke procedure
en leggen eventueel beslag

sample1X1_

De fases van het incassotraject

Er zijn twee mogelijke fases binnen het incassotraject: de minnelijke fase, ook wel buitengerechtelijke fase genoemd, en de gerechtelijke fase.

Minnelijke fase

Wanneer de verhouding tussen partijen goed is, is het aan te raden om eerst de minnelijke fase te doorlopen. In deze fase proberen wij de debiteur aan te sporen tot betaling door middel van schriftelijke aanmaningen en telefonisch contact. Mogelijk leiden deze gesprekken en onderhandelingen ertoe dat er een betalingsregeling getroffen wordt. Wij adviseren om een betalingsregeling vast te leggen. Onze incasso advocaten kunnen hiervoor zorgen. Het voordeel van een minnelijke fase is dat de relatie tussen partijen vaak niet beschadigd wordt en dat er geen kosten voor een gerechtelijke procedure verschuldigd zijn.

Gerechtelijke fase

Indien de minnelijke fase niet afgesloten kan worden met een betaling door de debiteur of met een betalingsregeling, dan kan een gerechtelijke procedure gestart worden. Het is ook mogelijk om de minnelijke fase over te slaan en meteen een gerechtelijke procedure te starten. In een gerechtelijke fase vorderen we voor de rechter betaling van de openstaande bedragen en incassokosten. Voordat de gerechtelijke procedure gestart wordt, is het eventueel mogelijk om beslag te leggen op eigendommen van de debiteur. Dit wordt conservatoir beslag genoemd. Conservatoir beslag is bedoeld om ervoor te zorgen dat de debiteur geen bezittingen weg kan sluizen voordat de rechter uitspraak doet, zodat u uw kosten ook daadwerkelijk op de debiteur kunt verhalen. Als de rechter uw vordering toewijst, wordt het conservatoire beslag omgezet in een executoriaal beslag. Dat betekent dat de bezittingen waarop het beslag is gelegd door de deurwaarder in het openbaar verkocht mogen worden als de debiteur nog steeds niet betaalt. Met de opbrengst van deze bezittingen wordt uw vordering voldaan. De incasso advocaten van Law & More hebben ervaring op het gebied van het beslagrecht en begeleiden u graag tijdens de gerechtelijke procedure.

Voorkomen van risico’s

Law & More biedt ook ondersteuning om risico’s met betrekking tot betalen en te late betalingen te voorkomen. Zo adviseren wij cliënten bijvoorbeeld om in algemene voorwaarden betalingsvoorwaarden op te nemen die onduidelijkheden in geval van te late betaling kunnen voorkomen. Wilt u hier graag meer informatie over? Neem dan contact op met de incasso advocaten van Law & More.

Wilt u weten wat onze advocaten uit Eindhoven voor kunnen betekenen?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:

mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – [email protected]
mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More – [email protected]

Contact-orange

Verdieping op het incassorecht

24.08.2018

Eiser heeft uit hoofde van een vonnis een vordering op PNO Global Coins B.V. (PNO). PNO heeft echter geen baten om deze vordering te betalen. Eiser stelt vervolgens de bestuurders van PNO aansprakelijk uit hoofde van hun functie en vordert de hoofdelijke veroordeling van gedaagden tot betaling van de vordering. Eiser beroept zich hierbij op externe aansprakelijkheid op grond van artikel 6:162 BW en artikel 2:11 BW…

07.02.2018

Zelf een onderneming starten is voor veel mensen aantrekkelijk en kent verschillende voordelen. Wat (toekomstige) ondernemers echter onderschatten, is dat het starten van een onderneming ook nadelen en risico’s met zich meebrengt. Wanneer een onderneming in de vorm van een rechtspersoon opgericht wordt, is het risico van bestuurdersaansprakelijkheid namelijk aanwezig…

22.01.2018

Wanneer u iets koopt via een webwinkel wordt u vaak gevraagd om vóór elektronische betaling een hokje aan te vinken waarmee u aangeeft dat u akkoord gaat met de algemene (leverings)voorwaarden van de webwinkel. Als u dit hokje aan vinkt zonder kennis te nemen van de voorwaarden waaronder u de aankoop doet, bent u niet de enige: vrijwel iedereen doet dit. Dit brengt echter wel risico’s met zich mee…