facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl

Afspraak

Law & More Logo

Merkregistratie

MERKREGISTRATIE ADVOCAAT

VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES VOOR DE INTELLECTUEEL EIGENDOMSRECHT ADVOCATEN VAN LAW & MORE

Check Duidelijk.

Check Persoonlijk en goed bereikbaar.

Check Uw belang voorop.

Neem Contact Op
OF BEL +31 40 369 06 80

Gemakkelijk

Gemakkelijk bereikbaar

Law & More is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00

Goede en snelle

Goede en snelle communicatie

Onze advocaten luisteren naar uw zaak en komen met een doelgericht plan van aanpak

Persoonlijke aanpak

Persoonlijke aanpak

Dankzij onze werkwijze worden we door onze cliënten beoordeeld met een 9.4 gemiddeld

Merkregistratie

Als ondernemer investeert u tijd, geld en energie in uw bedrijf om uw product of dienst zo goed mogelijk op de markt te zetten.

Daarmee bouwt u aan een merk dat een herkenningsteken vormt voor de consument en uw producten of diensten van alle andere soortgelijke producten of diensten onderscheidt.

Bovendien hoort bij een merk een bepaalde reputatie, die voor de consument een argument kan vormen voor de aankoop van uw product of dienst.

U wilt natuurlijk niet dat een ander daar zomaar gebruik van maakt, door bijvoorbeeld uw product/dienst na te maken of uw reputatie te misbruiken. Het is daarom belangrijk om merkregistratie aan te vragen. Immers, een merk wordt pas beschermd als het wordt geregistreerd. Law & More helpt u hier graag bij.

Tom Meevis image

MANAGING PARTNER / ADVOCAAT
tom.meevis@lawandmore.nl
BEL +31 40 369 06 80

De intellectueel eigendomsrechten van Law & More

Advocaat auteursrecht

Bent u eigenaar van een boek, film, muziek, schilderij foto of beeldhouwwerk? Dan bent u bij ons op het juiste adres

Patent aanvragen

Bent u de eigenaar van een uitvinding? Vraag dan een octrooi aan

Intellectueel eigendomsrecht image
Intellectueel Eigendomsrecht

Wilt u de rechten op uw intellectuele creatie zekerstellen of optreden tegen inbreuk op uw rechten. Wij staan u bij

Handelsnamen

Wij helpen met het vastleggen van uw handelsnaam

Law & More is betrokken en kan zich goed inleven in het probleem van de cliënt

Wat kunt u als merk registreren?

Alvorens tot registratie over te gaan is het van belang te weten wat er zo al valt onder het merk en wat derhalve kan worden geregistreerd. Merken kunnen worden gevormd door alle tekens. Een merk kan dus bijvoorbeeld bestaan uit woorden, kleuren, vormen of verpakkingen van waren of diensten. Een teken dient in ieder geval geschikt te zijn om de waren of diensten van een onderneming te kunnen onderscheiden van die van andere ondernemingen. Daarnaast moet een teken grafisch kunnen worden weergegeven, bijvoorbeeld door figuren of lijnen.

Merkregistratie is niet mogelijk als het teken uitsluitend bestaat uit een vorm die door de aard van het product wordt bepaald, bijv. een eierdoos, die noodzakelijk is om een technische uitkomst te verkrijgen, bijv. een scheerapparaat, of een vorm die een wezenlijke waarde aan de waren geeft, bijv. een stoel. Dit zijn vaak vormen die belangrijk zijn voor de keuze voor een bepaald product en moeten dus door iedereen vrij kunnen worden gebruikt.

Wat cliënten over ons zeggen

Adequate benadering

Tom Meevis is gedurende de hele periode betrokken geweest bij de zaak, elke vraag die er van mijn kant was werd door hem snel en duidelijk beantwoord. Ik zal het kantoor (en met name Tom Meevis) dan ook zeker aanbevelen bij vrienden, familie en zakenrelaties.

Mieke
Hoogeloon

Hele goede behandeling van mijn zaak

Graag wil ik aylin erg bedanken voor haar inzet. Wij zijn heel blij met de uitkomst. Klant staat altijd centraal bij haar en wij zijn ontzettend goed geholpen. Kennis van zaken en hele goede communicatie. Echt een aanrader dit kantoor!

Sahin kara
Veldhoven

Juridisch gezien tevreden over de gegeven diensten

Mijn situatie is op een manier opgelost waarbij ik alleen maar kan zeggen dat het resultaat is zoals ik die wenste. Ik ben naar tevredenheid geholpen en de wijze waarop er gehandeld is door Aylin is te beschrijven als nauwkeurig, transparant en daadkrachtig.

Arsalan
Mierlo

Uitstekend resultaat en fijne samenwerking

Ik heb mijn zaak aan Law and More voorgelegd en ben snel, vriendelijk en vooral effectief geholpen. Het resultaat stelt mij zeer tevreden.

Sabine
Eindhoven

Ik had een probleem met mijn ex-werkgever en nam contact op met Law & More, ze waren erg aardig en attent in het bijzonder de persoon die mijn zaak uitvoerde, ik heb zeer goed en zeer accuraat advies gekregen evenals het gesprek met mijn ex-werkgever.

Victor Carlos De Melo Santos
Hoofddorp

Puikaus advokato rekomendacija

Rekomenduoju advokato Tom Meevis paslaugas. Profesionalus, patikimas, puikiai kalba angliskai, maloniai ir pagarbiai bendrauja. Dirba tiksliai, aiskiai, be nereikalingu klausimu ir negaisdamas laiko. Nuosirdi rekomendacija tautieciams lietuviams.

Vytautas
Vilnius

Foarte Multumita

Am fost foarte multumita de sericiile companiei Law and More.In special de serviciile domnului avocat Tom Meevis este un avocat excelent si o comunicare impresionanta fata de client.Recomand cu incredere

Dragulescu Nicoleta
Arad

Heeft me geholpen met de vaststellingsovereenkomst

Ik had een probleem met mijn werkgever over een vaststellingsovereenkomst, dus nam ik contact op met Law&More. De hulp van jullie kantoor, vooral het geduld en het constructieve advies van Aylin, was zeer nuttig voor mij. Met jullie hulp konden we de zaak succesvol oplossen.

CV
Delft
lees meer

Onze merkregistratie advocaat staan voor u klaar:

Onze recht en technologie advocaten staan voor u klaar:

  • Direct contact met een advocaat

  • Korte Lijntjes en duidelijke afspraken

  • Beschikbaar voor al uw vragen

  • Verfrissend anders. Focus op klant

  • Snel, efficiënt en resultaatgericht

Vrijblijvend contact opnemen
OF BEL +31 40 369 06 80

Law and More Office

Registratie

Benelux-merk

Allereerst kan uw merkregistratie als een Benelux-merk worden geregistreerd. In dat geval krijgt uw merk bescherming in België, Nederland en Luxemburg. Hoewel een Benelux-merk voor drie landen tegelijk bescherming biedt, wordt het toch een nationaal merk genoemd. Een merk registreren in een van de genoemde landen afzonderlijk is niet mogelijk. Een Benelux-merk moet worden ingeschreven in Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP). Verkoopt u uw producten of diensten (ook) buiten de Benelux? Dan is bescherming van uw merk of model buiten de Benelux aan te raden, zoals een internationaal merk of een Uniemerk.

Uniemerk

Merkregistratie is ook mogelijk als Uniemerk. Een Uniemerk dient dan te worden ingeschreven in het European Union Intellectual Property Office (EUIPO). Het gaat om slechts een enkele inschrijving, die geldig is in alle EU-landen. Bij de aanvraag van een Uniemerk geldt het ‘alles of niets’-principe. Wordt uw merk als uniemerk geregistreerd, dan krijgt uw merk bescherming in alle (28) EU-landen. Wordt uw aanvraag echter in één van de 28 landen geweigerd? Dan krijgt u ook in de rest van de EU-landen geen bescherming.

Internationaal merk

Tenslotte is merkregistratie ook mogelijk als internationaal merk. De aanvraag voor internationale merkregistratie wordt gewoonlijk ingediend bij de BOIP. De uiteindelijke registratie vindt plaats bij de World Intellectual Property Organisation (WIPO) in Genève, Zwitserland. Met een internationaal geregistreerd merk krijgt u bescherming in landen die zijn aangesloten bij de Overeenkomst of het Protocol van Madrid. U kunt zowel in alle 75 aangesloten landen bescherming aanvragen, als kiezen voor bescherming in een aantal van deze landen die voor uw onderneming relevant zijn.

In tegenstelling tot de aanvraag van een Uniemerk geldt het ‘alles of niets’-principe niet. De aanvraag wordt in ieder land afzonderlijk beoordeeld. Wordt uw aanvraag in één van de door u gekozen landen geweigerd, dan betekent dat nog niet dat u in andere landen waarvoor u de internationale aanvraag heeft ingediend geen bescherming meer kunt krijgen.

De registratieprocedures zijn niet altijd eenvoudig. Verkeerde keuzes kunnen duur uitpakken en een gebrekkige merkbescherming opleveren. Het is daarom van belang dat u zich laat bijstaan door een professional. De specialisten van Law & More staan voor u klaar en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de registratie van uw merk zonder problemen verloopt.

Met de inschrijving van het merk krijgt u niet alleen rechten, maar ook plichten. Gedurende de geldigheidsperiode dient u het merk namelijk wel daadwerkelijk te gebruiken. Doet u dit niet, dan kan uw registratie binnen de geldigheidstermijn van 10 jaar vervallen worden verklaard. Hierdoor verliest u uw merkbescherming.

Wilt u graag meer informatie over de registratie van merken of onze diensten? Neem dan contact op met de advocaten van Law & More.

Gevolgen merkregistratie

Met een merkregistratie krijgt u allereerst het alleenrecht om uw merk te gebruiken voor de producten en diensten waarvoor de registratie geldt en het exclusieve recht om u tegen merkeninbreuk door derden te verzetten. De herkomstfunctie als de goodwillfunctie van het merk wordt beschermd als gevolg van de registratie. Daarnaast kunt u als merkhouder anderen verbieden om uw merk te gebruiken of te misbruiken.

Wordt een merk ingeschreven, dan heeft het een geldigheidsduur van 10 jaar te rekenen vanaf datum van depot. Deze termijn kan telkens met 10 jaar worden verlengd. Let wel op dat de verlenging tijdig geschiedt. De advocaten van Law & More kunnen dit voor u uit handen nemen zodat u zich kan concentreren op wat u het liefste doet: het drijven van uw onderneming.

Met de inschrijving van het merk krijgt u niet alleen rechten, maar ook plichten. Gedurende de geldigheidsperiode dient u het merk namelijk wel daadwerkelijk te gebruiken. Doet u dit niet, dan kan uw registratie binnen de geldigheidstermijn van 10 jaar vervallen worden verklaard. Hierdoor verliest u uw merkbescherming.

Wilt u graag meer informatie over de registratie van merken of onze diensten? Neem dan contact op met de advocaten van Law & More.

Wordt u graag juridisch bijgestaan door advocaat uit Eindhoven?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:
mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl

Neem Contact Op
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Law & More

facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl