Opensourcesoftware

Bij opensourcesoftware krijgt de gebruiker bij het aanschaffen van een licentie de broncode van de software. Dit heeft als voordeel dat gebruikers de software kunnen aanpassen en verbeteren waardoor de software steeds verder wordt ontwikkeld. In theorie klinkt dit natuurlijk geweldig en praktisch: iedereen met verstand van codes kan namelijk de opensourcesoftware aanpassen.

In de praktijk is echter heel belangrijk om bepaalde regels te stellen aan het gebruik van opensourcesoftware. Zo wordt er duidelijkheid gecreëerd over het gebruik van de opensourcesoftware. Er wordt namelijk weinig toezicht gehouden, maar er worden wel veel schadeclaims ingediend over schending van opensourcesoftwarelicenties.

Law & More kan u adviseren over opensourcesoftware. Blijft u eigenaar van de door u ontwikkelde software als u gebruikt maakt van opensoftware? Welke regels en voorwaarden kunt u stellen aan het gebruik van de licentie? Hoe kunt u een schadeclaim indienen bij schending van de licentie? Dit zijn vragen waar onze advocaten antwoord op kunnen geven.