facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl

Afspraak

Law & More Logo

Internationaal privaatrecht

INTERNATIONAAL PRIVAATRECHT ADVOCAAT

VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES VOOR DE VASTGOEDRECHT ADVOCATEN VAN LAW & MORE

Check Duidelijk.

Check Persoonlijk en goed bereikbaar.

Check Uw belang voorop.

Neem Contact Op
OF BEL +31 40 369 06 80

Gemakkelijk

Gemakkelijk bereikbaar

Law & More is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00

Goede en snelle

Goede en snelle communicatie

Onze advocaten luisteren naar uw zaak en komen met een doelgericht plan van aanpak

Persoonlijke aanpak

Persoonlijke aanpak

Dankzij onze werkwijze worden we door onze cliënten beoordeeld met een 9.4 gemiddeld

Internationaal privaatrecht

Ieder land heeft zijn eigen rechtsregels die ervoor zorgen dat de inwoners van het land weten welke rechtsgevolgen voor hen gelden in bepaalde situaties.

In Nederland geldt uiteraard het Nederlandse recht. Wanneer er echter sprake is van een buitenlands aspect binnen een rechtsverhouding, kan het zo zijn dat het Nederlands recht niet van toepassing is.

Hierbij kan gedacht worden aan de situatie dat u een dubbele nationaliteit heeft, dat u een partner met een buitenlandse nationaliteit heeft, dat u een contract sluit met een buitenlandse wederpartij of dat u in het buitenland vermogen bezit. In dat geval kan het internationaal privaatrecht een rol gaan spelen. Het internationaal privaatrecht is van toepassing wanneer er meerdere landen of staten bij een juridische situatie betrokken zijn.

Binnen het internationaal privaatrecht spelen de volgende drie onderwerpen een belangrijke rol:

  • toepasselijk recht;
  • bevoegdheid van de rechter;
  • erkenning en tenuitvoerlegging van uitspraken.
MANAGING PARTNER / ADVOCAAT
tom.meevis@lawandmore.nl
BEL +31 40 369 06 80

Advocaat Eindhoven en Amsterdam – Law & More

Bedrijfsjurist

Onze bedrijfsjuristen hebben een specialistische kijk en staan u bij in het ondernemerschap

Interim jurist

Tijdelijk een jurist nodig? Zorg voor voldoende juridische ondersteuning dankzij Law & More

Immigratie advocaat Image

Wij behandelen zaken die te maken hebben met toelating, verblijf, uitzetting en vreemdelingen

Advocaat ondernemingsrechtAdvocaat ondernemingsrecht

Met het ondernemingsrecht krijgt iedere ondernemer te maken. Bereid uzelf hierop goed voor

Tijdens het kennismakingsgesprek werd al meteen duidelijk plan geschetst“

Het internationaal privaatrecht is dus niet een rechtsgebied op zich, maar omvat de regels waarmee kan worden vastgesteld welk nationaal recht op een situatie van toepassing is, welke rechter bevoegd is om te oordelen en hoe de uitspraak erkend en ten uitvoer gelegd kan worden. Er zijn verschillende juridische instrumenten die bepalingen omtrent het internationaal privaatrecht bevatten. Hierbij kan gedacht worden aan internationale verdragen, Europese verordeningen en bepalingen in het nationale recht. Om vragen met betrekking tot het toepasselijk recht, de bevoegde rechter en erkenning en tenuitvoerlegging te beantwoorden, dienen deze instrumenten geraadpleegd te worden.

Wat cliënten over ons zeggen

Adequate benadering

Tom Meevis is gedurende de hele periode betrokken geweest bij de zaak, elke vraag die er van mijn kant was werd door hem snel en duidelijk beantwoord. Ik zal het kantoor (en met name Tom Meevis) dan ook zeker aanbevelen bij vrienden, familie en zakenrelaties.

Mieke
Hoogeloon

Hele goede behandeling van mijn zaak

Graag wil ik aylin erg bedanken voor haar inzet. Wij zijn heel blij met de uitkomst. Klant staat altijd centraal bij haar en wij zijn ontzettend goed geholpen. Kennis van zaken en hele goede communicatie. Echt een aanrader dit kantoor!

Sahin kara
Veldhoven

Juridisch gezien tevreden over de gegeven diensten

Mijn situatie is op een manier opgelost waarbij ik alleen maar kan zeggen dat het resultaat is zoals ik die wenste. Ik ben naar tevredenheid geholpen en de wijze waarop er gehandeld is door Aylin is te beschrijven als nauwkeurig, transparant en daadkrachtig.

Arsalan
Mierlo

Uitstekend resultaat en fijne samenwerking

Ik heb mijn zaak aan Law and More voorgelegd en ben snel, vriendelijk en vooral effectief geholpen. Het resultaat stelt mij zeer tevreden.

Sabine
Eindhoven

Ik had een probleem met mijn ex-werkgever en nam contact op met Law & More, ze waren erg aardig en attent in het bijzonder de persoon die mijn zaak uitvoerde, ik heb zeer goed en zeer accuraat advies gekregen evenals het gesprek met mijn ex-werkgever.

Victor Carlos De Melo Santos
Hoofddorp

Puikaus advokato rekomendacija

Rekomenduoju advokato Tom Meevis paslaugas. Profesionalus, patikimas, puikiai kalba angliskai, maloniai ir pagarbiai bendrauja. Dirba tiksliai, aiskiai, be nereikalingu klausimu ir negaisdamas laiko. Nuosirdi rekomendacija tautieciams lietuviams.

Vytautas
Vilnius

Foarte Multumita

Am fost foarte multumita de sericiile companiei Law and More.In special de serviciile domnului avocat Tom Meevis este un avocat excelent si o comunicare impresionanta fata de client.Recomand cu incredere

Dragulescu Nicoleta
Arad

Heeft me geholpen met de vaststellingsovereenkomst

Ik had een probleem met mijn werkgever over een vaststellingsovereenkomst, dus nam ik contact op met Law&More. De hulp van jullie kantoor, vooral het geduld en het constructieve advies van Aylin, was zeer nuttig voor mij. Met jullie hulp konden we de zaak succesvol oplossen.

CV
Delft
lees meer

Onze internationaal privaatrecht advocaten staan voor u klaar:

  • Direct contact met een advocaat

  • Korte Lijntjes en duidelijke afspraken

  • Beschikbaar voor al uw vragen

  • Verfrissend anders. Focus op klant

  • Snel, efficiënt en resultaatgericht

Vrijblijvend contact opnemen
OF BEL +31 40 369 06 80

Law and More Office

Internationaal privaatrecht bij overeenkomsten en onrechtmatige daad

Internationaal privaatrechtHet internationaal privaatrecht speelt vaak een rol bij het afsluiten van overeenkomsten. Het gebeurd namelijk regelmatig dat er een overeenkomst gesloten wordt tussen partijen uit verschillende landen. Vaak gaat het hierbij om professionele partijen die bijvoorbeeld een overeenkomst sluiten met een buitenlandse leverancier. Wanneer u net over de grens een fiets koopt, kan het internationaal privaatrecht echter ook een rol spelen, bijvoorbeeld met betrekking tot de garantie. Het internationaal privaatrecht is dus vaker van toepassing dan u misschien zou denken. In dergelijke grensoverschrijdende situaties kan de vraag ontstaan welk recht op de overeenkomst van toepassing is en welke rechter bevoegd is om kennis te nemen van eventuele geschillen die uit de overeenkomst voortvloeien. Het is erg belangrijk om van tevoren over deze vragen na te denken, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan. Het is in veel gevallen namelijk mogelijk om in een overeenkomst een rechtskeuze op te nemen. Hierbij wordt middels een bepaling in de overeenkomst bepaald welk recht op de overeenkomst van toepassing is. Op dezelfde manier kan in een overeenkomst een keuze voor een rechter van een bepaald land opgenomen worden. Hiermee voorkomt u dat er naderhand geschillen ontstaan omtrent deze onderwerpen.

Verder kan het ook mogelijk zijn dat u schade heeft geleden binnen een grensoverschrijdende situatie. Dit kan zowel schade aan personen als schade aan zaken betreffen. Hierbij valt te denken aan schade die u heeft geleden doordat u in het buitenland een ongeluk heeft gehad. Of aan schade die door toedoen van een buitenlandse schadeveroorzaker veroorzaakt is. In dergelijke gevallen is de schade ontstaan door een onrechtmatige daad; iemand heeft een handeling gepleegd die onrechtmatig is en als gevolg van deze handeling heeft u schade geleden. Vragen omtrent het toepasselijk recht en de bevoegde rechter kunnen hier van groot belang zijn in verband met een te ontvangen schadevergoeding.

Internationaal privaatrecht in familiezaken

Het internationaal privaatrecht kan ook van toepassing zijn op grensoverschrijdende familiezaken. Wanneer een familierechtelijke relatie internationale aspecten bevat, kunnen problemen ontstaan met betrekking tot verschillende onderwerpen. Hierbij kan gedacht worden aan zaken met betrekking tot huwelijk en kinderen, maar ook met betrekking tot vermogen en nalatenschap. Veel mensen denken niet na over deze onderwerpen, totdat zij in een dergelijke situatie terechtkomen. Wanneer u echter weet dat de kans bestaat dat u in een grensoverschrijdende familierelatie terecht komt, is het mogelijk om hier van tevoren op in te spelen. Zo is het in veel gevallen bijvoorbeeld mogelijk om een rechtskeuze te maken voor een bepaald recht of om een rechter van een bepaald land aan te wijzen als bevoegde rechter. Hiermee kunnen latere problemen voorkomen worden.

Om onduidelijke situaties te voorkomen, assisteren wij u bij het onderhandelen en het opstellen van overeenkomsten. De advocaten van Law & More hebben veel ervaring in het voeren van internationale gerechtelijke procedures en arbitrage. In het geval dat de procedure in een ander land dan Nederland plaatsvindt, kan worden geholpen bij de selectie van de buitenlandse advocaat en zorgen we ervoor dat uw belangen naar behoren worden behartigd.

Wordt u graag juridisch bijgestaan door advocaat uit Eindhoven?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:
mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl
mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More – maxim.hodak@lawandmore.nl

Neem Contact Op
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Law & More

facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl