facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl

Afspraak

Law & More Logo

Scheiding van tafel en bed

SCHEIDING VAN TAFEL EN BED ADVOCAAT

VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES VOOR DE SCHEIDING VAN TAFEL EN BED ADVOCATEN VAN LAW & MORE

Check Duidelijk.

Check Persoonlijk en goed bereikbaar.

Check Uw belang voorop.

Neem Contact Op
OF BEL +31 40 369 06 80

Gemakkelijk

Gemakkelijk bereikbaar

Law & More is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00

Goede en snelle

Goede en snelle communicatie

Onze advocaten luisteren naar uw zaak en komen met een doelgericht plan van aanpak

Persoonlijke aanpak

Persoonlijke aanpak

Dankzij onze werkwijze worden we door onze cliënten beoordeeld met een 9.4 gemiddeld

Scheiding van tafel en bed

Wat is scheiden van tafel en bed?

In beginsel lijkt een scheiding van tafel en bed veel op de gebruikelijke echtscheiding. Een wezenlijk verschil is echter dat bij een scheiding van tafel en bed het huwelijk met uw echtgenoot officieel in stand blijft. Slechts de samenleving tussen u en uw echtgenoot wordt beëindigd. Vroeger werd vaak voor deze vorm van scheiding gekozen vanwege de geloofsovertuiging van echtgenoten.

Ze wilden weliswaar apart van elkaar leven, maar mochten van het geloof niet scheiden. Tegenwoordig zijn de redenen om te kiezen voor een scheiding van tafel en bed vaker financieel of praktisch. Kiest u voor een scheiding van tafel en bed, dan moet deze bij de rechtbank op grond van duurzame ontwrichting van het huwelijk worden verzocht. De procedure is vergelijkbaar met de procedure van de gebruikelijke scheiding.

Onze advocaten zijn deskundig op het gebied van familierecht en staan u graag bij in deze procedure.

ADVOCAAT
aylin.selamet@lawandmore.nl
BEL +31 40 369 06 80

Zaken waarbij onze scheidingsadvocaten u graag helpen

Een scheiding heeft grote impact op kinderen. Wij hechten veel waarde aan het belang van uw kinderen

scheiding aanvragen

Wij hebben een persoonlijke aanpak en werken samen met u naar een passende oplossing voor de toekomst

Scheidingsadvocaat

Gaat u alimentatie betalen of ontvangen? En hoeveel alimentatie? Wij begeleiden en helpen u hiermee

Partneralimentatie

Gaat u alimentatie betalen of ontvangen? En hoeveel alimentatie? Wij begeleiden en helpen u hiermee

Staat u op het punt om te gaan scheiden?

Dan zullen er ongetwijfeld veel zaken op u afkomen. Van het regelen van partner- en kinderalimentatie tot niet-financiële zaken als het opstellen van een voogdijplan: scheiden kan zowel vanuit emotioneel als juridisch opzicht een grote impact hebben.

Om u voor te bereiden hebben we in ons nieuwe whitepaper informatie gebundeld over zaken die bij het afwikkelen van een scheiding komen kijken. Download het bestand hieronder gratis, en doe inzichten op die u kunnen helpen om het scheidingsproces vlot te doorlopen.

Gratis download

Law & More - Download scheiden

De advocaten van Law & More zijn betrokkenen kunnen zich goed inleven in het probleem van de cliënt“

Gevolgen scheiden van tafel en bed

Samenwonen en trouwen

Als door een scheiding van tafel en bed de samenleving tussen u en uw echtgenoot wordt beëindigd, dan heeft dat tot gevolg dat u niet met anderen een geregistreerd partnerschap kunt aangaan of kunt trouwen. Dit is wel mogelijk indien u een gebruikelijke scheiding aanvraagt bij de rechtbank. Na scheiding van tafel en bed kunt u wel met een andere partner samenwonen, maar u mag geen officieel samenlevingscontract bij de notaris laten opmaken. De onderhoudsplicht die u en uw partner tijdens het huwelijk jegens elkaar hadden, blijft na scheiding van tafel en bed gelden.

Wat cliënten over ons zeggen

Adequate benadering

Tom Meevis is gedurende de hele periode betrokken geweest bij de zaak, elke vraag die er van mijn kant was werd door hem snel en duidelijk beantwoord. Ik zal het kantoor (en met name Tom Meevis) dan ook zeker aanbevelen bij vrienden, familie en zakenrelaties.

Mieke
Hoogeloon

Hele goede behandeling van mijn zaak

Graag wil ik aylin erg bedanken voor haar inzet. Wij zijn heel blij met de uitkomst. Klant staat altijd centraal bij haar en wij zijn ontzettend goed geholpen. Kennis van zaken en hele goede communicatie. Echt een aanrader dit kantoor!

Sahin kara
Veldhoven

Juridisch gezien tevreden over de gegeven diensten

Mijn situatie is op een manier opgelost waarbij ik alleen maar kan zeggen dat het resultaat is zoals ik die wenste. Ik ben naar tevredenheid geholpen en de wijze waarop er gehandeld is door Aylin is te beschrijven als nauwkeurig, transparant en daadkrachtig.

Arsalan
Mierlo

Uitstekend resultaat en fijne samenwerking

Ik heb mijn zaak aan Law and More voorgelegd en ben snel, vriendelijk en vooral effectief geholpen. Het resultaat stelt mij zeer tevreden.

Sabine
Eindhoven

Ik had een probleem met mijn ex-werkgever en nam contact op met Law & More, ze waren erg aardig en attent in het bijzonder de persoon die mijn zaak uitvoerde, ik heb zeer goed en zeer accuraat advies gekregen evenals het gesprek met mijn ex-werkgever.

Victor Carlos De Melo Santos
Hoofddorp

Puikaus advokato rekomendacija

Rekomenduoju advokato Tom Meevis paslaugas. Profesionalus, patikimas, puikiai kalba angliskai, maloniai ir pagarbiai bendrauja. Dirba tiksliai, aiskiai, be nereikalingu klausimu ir negaisdamas laiko. Nuosirdi rekomendacija tautieciams lietuviams.

Vytautas
Vilnius

Foarte Multumita

Am fost foarte multumita de sericiile companiei Law and More.In special de serviciile domnului avocat Tom Meevis este un avocat excelent si o comunicare impresionanta fata de client.Recomand cu incredere

Dragulescu Nicoleta
Arad

Heeft me geholpen met de vaststellingsovereenkomst

Ik had een probleem met mijn werkgever over een vaststellingsovereenkomst, dus nam ik contact op met Law&More. De hulp van jullie kantoor, vooral het geduld en het constructieve advies van Aylin, was zeer nuttig voor mij. Met jullie hulp konden we de zaak succesvol oplossen.

CV
Delft
lees meer

Onze scheiding van tafel en bed advocaten staan voor u klaar:

  • Direct contact met een advocaat

  • Korte Lijntjes en duidelijke afspraken

  • Beschikbaar voor al uw vragen

  • Verfrissend anders. Focus op klant

  • Snel, efficiënt en resultaatgericht

Vrijblijvend contact opnemen
OF BEL +31 40 369 06 80

Van gemeenschap van goederen naar huwelijkse voorwaarden

Indien u met uw echtgenoot in gemeenschap van goederen getrouwd was, dan heeft een scheiding van tafel en bed ontbinding van de gemeenschap van goederen tot gevolg en komen daarvoor huwelijkse voorwaarden in de plaats. Vermogen (niet alleen de woning, maar ook pensioen en verzekeringen), bezittingen en inkomen zijn dan niet meer gemeenschappelijk en moeten worden verdeeld. Lukt dit niet in goed overleg, dan helpt een van onze advocaten u graag met de onderhandelingen en het vastleggen van de afspraken. Na de scheiding van tafel en bed wordt iedere echtgenoot verantwoordelijk voor de eigen financiële situatie. De eventuele nieuwe schulden die uw partner na de scheiding van tafel en bed maakt, komen voor zijn eigen rekening. Afhankelijk van de situatie kunt u wel medeverantwoordelijk worden gehouden voor schulden die tijdens het huwelijk zijn gemaakt. In dat geval kunt u contact opnemen met Law & More en gaan we samen met u op zoek naar een passende oplossing.

Kinderen

Heeft u minderjarige kinderen samen met uw partner? Dan dient in het geval van een scheiding van tafel en bed een ouderschapsplan te worden opgesteld. In overleg met uw echtgenoot kunt u daarin de omgangsregeling en de kinderalimentatie vastleggen. Ook kunt u regelingen omtrent zorg en opvoeding van de kinderen opnemen in het ouderschapsplan. Een van onze advocaten helpt u graag bij het opstellen van een ouderschapsplan.

Mogelijk vervolg scheiden van tafel en bed

Scheiding van tafel en bed imageTerugdraaien scheiding van tafel en bed

De scheiding van tafel en bed wordt vaak beschouwd als een tussenoplossing, hoewel deze situatie voor de rest van het leven van de echtgenoten in stand kan blijven. Vaak heeft een scheiding van tafel en bed een vervolg, zoals het terugdraaien van de scheiding. Wilt u toch weer samenleven met uw echtgenoot, dan hoeft u niet opnieuw te trouwen omdat uw huwelijk altijd officieel in stand gebleven is. In dat geval dient u aan de rechtbank aan te geven dat u de scheiding van tafel en bed wenst terug te draaien.

Ontbinding huwelijk

Scheiding van tafel en bed kan ook leiden tot ontbinding van het huwelijk. Dat is bijvoorbeeld het geval als een van de echtgenoten met een andere partner wil gaan trouwen. Ontbinding van het huwelijk heeft geen gevolgen voor de verplichting van echtgenoten om een bijdrage te leveren aan de kosten van verzorging en opvoeding van de minderjarige kinderen. Deze verplichting blijft ook na ontbinding van het huwelijk gewoon bestaan.

Ontbinding van het huwelijk dient bij de rechter te worden verzocht. Wij kunnen namens u het verzoek indienen bij de rechtbank. Wordt het verzoek namens een van de echtgenoten ingediend, dan kan de ontbinding van het huwelijk pas worden uitgesproken als de scheiding van tafel en bed drie jaar heeft geduurd. Het verzoek kan ook namens de echtgenoten gezamenlijk worden ingediend. In dat geval geldt er geen specifieke termijn.

Wilt u een scheiding van tafel en bed aanvragen? Neem dan contact op met de advocaten van Law & More.

Wordt u graag juridisch bijgestaan door advocaat uit Eindhoven?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:
mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl
mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More – maxim.hodak@lawandmore.nl

Neem Contact Op
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Law & More

facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl