facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl

Afspraak

Law & More Logo

Partneralimentatie

PARTNERALIMENTATIE ADVOCAAT

VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES VOOR DE PARTNERALIMENTATIE ADVOCATEN VAN LAW & MORE

Check Duidelijk.

Check Persoonlijk en goed bereikbaar.

Check Uw belang voorop.

Neem Contact Op
OF BEL +31 40 369 06 80

Gemakkelijk

Gemakkelijk bereikbaar

Law & More is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00

Goede en snelle

Goede en snelle communicatie

Onze advocaten luisteren naar uw zaak en komen met een doelgericht plan van aanpak

Persoonlijke aanpak

Persoonlijke aanpak

Dankzij onze werkwijze worden we door onze cliënten beoordeeld met een 9.4 gemiddeld

Partneralimentatie

Heeft u of uw ex-partner na de echtscheiding niet genoeg inkomsten om van te kunnen leven? Dan heeft de ander de plicht om alimentatie te betalen aan de ex-partner.

Snelmenu

Wanneer recht op partneralimentatie

U heeft in principe recht op partneralimentatie indien u na de echtscheiding onvoldoende inkomsten heeft om in uw eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Daarbij wordt rekening gehouden met uw levensstandaard ten tijde van het huwelijk. In de praktijk ontvangt een van beide partners het recht op alimentatie. In het merendeel van de gevallen is dit de vrouw, met name als zij voor het grootste gedeelte van de verzorging verantwoordelijk is geweest voor het huishouden en de kinderen. In dat geval heeft de vrouw vaak geen inkomen of een beperkt inkomen uit een parttime dienstverband. In de situatie waarbij de man de rol van ‘huisman’ heeft vervuld en de vrouw carrière heeft gemaakt, kan de man in principe aanspraak maken op partneralimentatie.

ADVOCAAT
aylin.selamet@lawandmore.nl
BEL +31 40 369 06 80

Zaken waarbij onze scheidingsadvocaten u graag helpen

Een scheiding heeft grote impact op kinderen. Wij hechten veel waarde aan het belang van uw kinderen

scheiding aanvragen

Wij hebben een persoonlijke aanpak en werken samen met u naar een passende oplossing voor de toekomst

Scheidingsadvocaat

Gaat u alimentatie betalen of ontvangen? En hoeveel alimentatie? Wij begeleiden en helpen u hiermee

Wilt u gescheiden gaan wonen? En via de wet getrouwd blijven? Wij staan u bij

Staat u op het punt om te gaan scheiden?

Dan zullen er ongetwijfeld veel zaken op u afkomen. Van het regelen van partner- en kinderalimentatie tot niet-financiële zaken als het opstellen van een voogdijplan: scheiden kan zowel vanuit emotioneel als juridisch opzicht een grote impact hebben.

Om u voor te bereiden hebben we in ons nieuwe whitepaper informatie gebundeld over zaken die bij het afwikkelen van een scheiding komen kijken. Download het bestand hieronder gratis, en doe inzichten op die u kunnen helpen om het scheidingsproces vlot te doorlopen.

Gratis download

Law & More - Download scheiden

De advocaten van Law & More zijn betrokkenen kunnen zich goed inleven in het probleem van de cliënt“

Hoogte partneralimentatie

In overleg kunnen u en uw ex-partner tot afspraken komen over de hoogte van de partneralimentatie. Lukt het u niet om er samen uit te komen, dan staat een van onze scheidingsadvocaten u graag bij. Wij kunnen u niet alleen helpen bij het onderhandelingsproces, maar wij kunnen ook de hoogte van de partneralimentatie voor u vaststellen. Dit vaststellen doen wij door het maken van een alimentatieberekening.

De rechter kijkt niet alleen naar de financiële situatie van de alimentatieontvanger, maar ook naar de financiële situatie van de alimentatiebetaler. Aan de hand van beide situaties stelt de rechter definitief vast of een van u beiden recht heeft op partneralimentatie en, indien dit het geval is, wat de hoogte van de alimentatie is. Het is in sommige gevallen namelijk mogelijk dat u in feite wel recht heeft op partneralimentatie, maar dat uit de financiële gegevens van uw ex-partner blijkt dat hij of zij simpelweg niet in staat is om alimentatie te betalen.

Wat cliënten over ons zeggen

Adequate benadering

Tom Meevis is gedurende de hele periode betrokken geweest bij de zaak, elke vraag die er van mijn kant was werd door hem snel en duidelijk beantwoord. Ik zal het kantoor (en met name Tom Meevis) dan ook zeker aanbevelen bij vrienden, familie en zakenrelaties.

Mieke
Hoogeloon

Hele goede behandeling van mijn zaak

Graag wil ik aylin erg bedanken voor haar inzet. Wij zijn heel blij met de uitkomst. Klant staat altijd centraal bij haar en wij zijn ontzettend goed geholpen. Kennis van zaken en hele goede communicatie. Echt een aanrader dit kantoor!

Sahin kara
Veldhoven

Juridisch gezien tevreden over de gegeven diensten

Mijn situatie is op een manier opgelost waarbij ik alleen maar kan zeggen dat het resultaat is zoals ik die wenste. Ik ben naar tevredenheid geholpen en de wijze waarop er gehandeld is door Aylin is te beschrijven als nauwkeurig, transparant en daadkrachtig.

Arsalan
Mierlo

Uitstekend resultaat en fijne samenwerking

Ik heb mijn zaak aan Law and More voorgelegd en ben snel, vriendelijk en vooral effectief geholpen. Het resultaat stelt mij zeer tevreden.

Sabine
Eindhoven

Ik had een probleem met mijn ex-werkgever en nam contact op met Law & More, ze waren erg aardig en attent in het bijzonder de persoon die mijn zaak uitvoerde, ik heb zeer goed en zeer accuraat advies gekregen evenals het gesprek met mijn ex-werkgever.

Victor Carlos De Melo Santos
Hoofddorp

Puikaus advokato rekomendacija

Rekomenduoju advokato Tom Meevis paslaugas. Profesionalus, patikimas, puikiai kalba angliskai, maloniai ir pagarbiai bendrauja. Dirba tiksliai, aiskiai, be nereikalingu klausimu ir negaisdamas laiko. Nuosirdi rekomendacija tautieciams lietuviams.

Vytautas
Vilnius

Foarte Multumita

Am fost foarte multumita de sericiile companiei Law and More.In special de serviciile domnului avocat Tom Meevis este un avocat excelent si o comunicare impresionanta fata de client.Recomand cu incredere

Dragulescu Nicoleta
Arad

Heeft me geholpen met de vaststellingsovereenkomst

Ik had een probleem met mijn werkgever over een vaststellingsovereenkomst, dus nam ik contact op met Law&More. De hulp van jullie kantoor, vooral het geduld en het constructieve advies van Aylin, was zeer nuttig voor mij. Met jullie hulp konden we de zaak succesvol oplossen.

CV
Delft
lees meer

Onze partneralimentatie advocaten staan voor u klaar:

  • Direct contact met een advocaat

  • Korte Lijntjes en duidelijke afspraken

  • Beschikbaar voor al uw vragen

  • Verfrissend anders. Focus op klant

  • Snel, efficiënt en resultaatgericht

Vrijblijvend contact opnemen
OF BEL +31 40 369 06 80

Alimentatie berekenen

Een alimentatieberekening is een vrij complexe berekening aangezien er met veel factoren rekening gehouden moet worden. Law & More voert de partneralimentatieberekening graag voor u uit.

Vaststellen behoefte De hoogte van partneralimentatie is afhankelijk van de behoefte en behoeftigheid van degene die alimentatie ontvangt en van de draagkrachtruimte van degene die alimentatie moet betalen. Om de behoefte van de alimentatieontvanger vast te stellen wordt uitgegaan van een norm van circa 60 % van het netto gezinsinkomen minus de kosten van eventuele kinderen. Hierover meer op onze pagina over kinderalimentatie.

Vaststellen draagkracht

Er wordt een draagkrachtberekening van beide partijen gemaakt. Hiermee wordt vastgesteld of de alimentatieplichtige voldoende draagkracht heeft om alimentatie te kunnen betalen. Om de draagkracht van de degene die alimentatie dient te betalen vast te stellen moet eerst zijn of haar netto-inkomen worden vastgesteld. Op dit inkomen mag de alimentatiebetaler eerst een aantal kosten in mindering brengen. Het gaat hierbij met name om kosten die de alimentatiebetaler moet maken om zelf rond te kunnen komen (lasten).

Draagkrachtvergelijking

Tot slot moet een draagkrachtvergelijking gemaakt worden. Met deze vergelijking wordt berekend bij welk alimentatiebedrag partijen een gelijke financiële vrije ruimte hebben. De draagkrachtruimte van de alimentatiegerechtigde wordt vergeleken met de draagkrachtruimte van de alimentatieplichtige. De gedachte hierachter is dat de alimentatiegerechtigde door de alimentatiebetaling niet in een betere financiële positie hoeft te komen verkeren dan de alimentatieplichtige.

Wilt u graag weten hoe uw financiële situatie ervoor staat na uw scheiding? Neem dan contact op met Law & More en samen kunnen we met u bepalen hoeveel alimentatie u moet betalen of gaat ontvangen.

Partneralimentatie wijzigen

Partneralimentatie imageWilt u de partneralimentatie eenzijdig opzeggen of wijzigen, dan dient dit via de rechter te gebeuren. Wij kunnen namens u een wijzigingsverzoek bij de rechtbank indienen. De rechter kan de partneralimentatie wijzigen, dit betekent verhogen, verlagen of op nihil stellen. Er moet volgens de wet dan wel sprake zijn van een ‘wijziging van omstandigheden’. Als de rechter vindt dat er geen sprake is van een wijziging van omstandigheden, dan wordt uw verzoek niet toegekend. Dit begrip wordt in de wet niet verder toegelicht en het kan dus gaan om een breed scala aan omstandigheden. Het gaat in de praktijk vaak om een wijziging van de financiële omstandigheden van een van de ex-partners.

Beëindiging partneralimentatie

De plicht tot betaling van partneralimentatie kan in de volgende situaties eindigen:

  • indien u of uw ex-partner overlijdt;
  • indien de maximaal door de rechter vastgestelde alimentatietermijn is verstreken;
  • indien degene die alimentatie ontvangt opnieuw trouwt, een geregistreerd partnerschap aangaat of gaat samenwonen;
  • indien de financiële omstandigheden gewijzigd zijn en degene die alimentatie ontvangt zelf in het levensonderhoud kan voorzien.

Wordt u graag juridisch bijgestaan door advocaat uit Eindhoven?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:
mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl
mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More – maxim.hodak@lawandmore.nl

Neem Contact Op
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Law & More

facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl