Webwinkelrecht

Webwinkels hebben te maken met een groot aantal juridische kaders waaraan zij zich moeten houden. Koop op afstand, consumentenrecht, Cookiewet, Europese richtlijnen en meer zijn juridische aspecten waar een webwinkel mee te maken kan krijgen. Het webwinkelrecht is een allesomvattende term hiervoor.

Door de vele regels kan het zo zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Moet ik algemene voorwaarden hanteren? Hoe werkt herroeping door de klant? Welke informatie moet ik aangeven op mijn website? Wat mag wel en niet wat betreft de betaling? Hoe zit het met de Cookiewet? Wat moet ik doen met de opgegeven persoonsgegevens? Dit is een greep uit de vragen waar webwinkeliers mee kunnen zitten.

Het is belangrijk om deze zaken goed op orde te hebben, anders riskeert u een boete. Deze boetes kunnen fors zijn en een impact hebben op uw onderneming. Advies krijgen over deze punten is een risico verkleinende stap.

Law & More kan u adviseren bij het naleven van juridische regels. Daarnaast kunnen wij u helpen met het opstellen van juridische documenten die relevant zijn voor uw webwinkel.