VERBINTENISSENRECHT ADVOCAAT

VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES VOOR DE VERBINTENISSENRECHT ADVOCATEN VAN LAW & MORE

Check Duidelijk

Check Persoonlijk en goed bereikbaar

Check Uw belang voorop

Gemakkelijk-bereikbaar-icon

Gemakkelijk bereikbaar

Law & More is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00

Goede-en-snelle-communicatie-icon

Goede en snelle communicatie

Onze advocaten luisteren naar uw zaak en komen met een doelgericht plan van aanpak

Persoonlijke-aanpak-icon

Persoonlijke aanpak

Dankzij onze werkwijze worden we door onze cliënten beoordeeld met een 9.4 gemiddeld

Verbintenissenrecht

De letterlijke vertaling van due diligence is ‘gepaste zorgvuldigheid’. Bij fusies, bedrijfsovernames en accountancy wordt in de regel een due diligence onderzoek gedaan. Dit onderzoek wordt vaak een boekenonderzoek genoemd. Dit onderzoek bestaat echter niet alleen uit een onderzoek naar de boeken van een onderneming, maar richt zich op het vaststellen van de juistheid van gepresenteerde informatie. De verstrekte informatie wordt geverifieerd, zodat de koper niet voor verassingen komt te staan. Ook worden risico’s en kansen bij een fusie of bedrijfsovername in beeld gebracht. Due diligence richt zich op de financiële, juridische, commerciële, technische, milieu en fiscale aspecten van een onderneming. Bij een due diligence onderzoek wordt dan ook onderzoek gedaan naar onder andere de administratie, boekhouding, contracten, personeel en staat van onderhoud van de onderneming. Een due diligence onderzoek kan daarnaast ook onderzoek naar personen betreffen.

Snelmenu

Bedrijfsjurist

Onze bedrijfsjuristen hebben een specialistische kijk en staan u bij in het ondernemerschap

Immigratie advocaat Image

Een goed Due diligence onderzoekgeeft zekerheid. Wij staan u bij

Advocaat ondernemingsrechtAdvocaat ondernemingsrecht

Met het ondernemingsrecht krijgt iedere ondernemer te maken. Bereid uzelf hierop goed voor

De Nederlandse Kennismigrantenregeling 2018

Uw bedrijf verkopen? Of een ander bedrijf overnemen? Law & More helpt u

Het efficiënte werkvan Law & More maaktehet betaalbaar voormijn kleine bedrijf“

Verbintenissen worden geregeld door het verbintenissenrecht. Het verbintenissenrecht bepaalt hoe een verbintenis tot stand komt, waaraan een geldige verbintenis moet voldoen, welke verplichtingen de partijen hebben naar elkaar en wat er gebeurt wanneer een verbintenis niet goed nageleefd wordt. Het verbintenissenrecht wordt ook wel eens het contractenrecht genoemd. Het contractenrecht is echter slechts een klein onderdeel van het verbintenissenrecht. Verbintenissen kunnen namelijk ook ontstaan wanneer er geen sprake is van een contract. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen verbintenissen uit overeenkomst en uit de wet.

Wilt u graag meer informatie over het verbintenissenrecht? Neem dan contact op met de advocaten van Law & More.

Wat cliënten over ons zeggen

Zeer klantvriendelijke dienstverlening en perfecte begeleiding!
Dhr. Meevis heeft mij bijgestaan in een arbeidsrechtelijke casus. Dit heeft hij, samen met zijn assistent Yara, in totaliteit professioneel en zeer integer gedaan. Naast zijn kwaliteiten als professionele advocaat bleef hij ten aller tijde een gelijke, een mens met ziel, dat gaf een verwarmd en veilig gevoel. Ik stapte hopeloos met lood in de schoenen zijn kantoor binnen met mijn handen in het haar, dhr. Meevis gaf me al direct het gevoel dat ik mijn haren los kon laten en hij het vanaf dat moment over zou nemen, zijn woorden werden daden en zijn beloftes werden nagekomen. Het fijnst vind ik het directe contact, ongeacht dag/tijdstip, hij was daar wanneer ik hem nodig had! Een topper! Bedankt Tom!

Nora
Eindhoven

Alles goed geregeld
Vanaf begin af aan een goede klik met de advocate, zij hielp ons de juiste weg te bewandelen en haalde mogelijke onzekerheden weg. Zij was duidelijk en een mensenmens wat wij als erg prettig hebben ervaren. Zij maakte de informatie duidelijk en door haar wisten we precies wat we moesten doen en wat ons te wachten stond. Een erg prettige ervaring met Law and more, maar vooral met de advocate waar wij contact mee hebben gehad.

Vera
Helmond

Zeer deskundige en vriendelijke mensen
Zeer goede en professionele (juridische ) dienstverlening. Communicatie en samenwerking ging erg goed en snel. Ik ben geholpen door dhr. Tom Meevis
en mw. Aylin Selamet. Kortom, ik heb een goede ervaring gehad met dit kantoor.

Mehmet
Eindhoven

Snel en adequaat
Hele fijne en snelle samenwerking. Heel erg fijn dat er bijna een 24 uurs service is.
Fijne persoonlijke benadering!

Roland
Eindhoven

Erg tevreden
Ik ben erg tevreden met de service van Law & More. Er werd enorm goed en snel gecommuniceerd, hierdoor was datgene waarvoor ik hulp nodig had, snel opgelost.
Hij gaat snel, direct en zorgvuldig aan het werk. Echt een aanrader!

Zoë
Eindhoven

Snel contact en erg vriendelijk
Ik had snel een advocaat nodig. Gelukkig konden jullie mij erg snel helpen.
Dank u wel voor alle zorgen en hulp!

Jennifer
Eindhoven

Professional highly qualified help
I was assisted in the divorce process. I received the highly qualified help of a professional team. An important point in cooperation is a personal approach to the client, taking into account the specific situation and interests of the client.

Albina
Oegstgeest

Great communication and success for my case
Tom gave me perfect assitance in my case and my objective is achieved thanks to him.

John
Eindhoven

Fantastisch!
Ik stapte met loodschoenen het kantoor binnen, met een brief van de gemeente in mijn handen dat mijn kinderdagverblijf gesloten zal worden. Maar het bezwaarschrift was zo professioneel opgesteld, dat mijn kinderdagverblijf na hoorzitting en al open mag blijven! Top werk geleverd!

Syndra Osepa
Eindhoven

Deskundig en vertrouwend wekkend
Er werd goed geluisterd. Kreeg uitleg over de aanpak en wat ik kon verwachten.

Mary
Bladel

5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen
Bespreekt in kennismaking gesprek een duidelijk plan van aanpak.
Is betrokken en kan zich goed inleven in het probleem van cliënt.
Houdt zich aan de gemaakte afspraken.
Zeer snelle beantwoording van mail zelfs in het weekend.
Gaat voortvarend te werk, is vasthoudend en houdt tegenpartij goed onder druk.

Theo
Eindhoven

Onze verbintenissenrecht  advocaten staan voor u klaar:

  • Direct contact met een advocaat 

  • Korte Lijntjes en duidelijke afspraken

  • Beschikbaar voor al uw vragen

  • Verfrissend anders. Focus op klant

  • Snel, efficiënt en resultaatgericht

Verbintenissen uit de overeenkomst

Een due diligence onderzoek heeft als primaire doel om meer te weten te komen over de te kopen onderneming. De kansen en risico’s met betrekking tot een overname of fusie worden in kaart gebracht en de koper kan aan de hand van het onderzoek bepalen of de onderneming de gevraagde koopprijs waard is. Een due diligence onderzoek wordt dus vaak om economische redenen gedaan. Door een deugdelijk onderzoek te verrichten, kunnen ook financiële problemen voorkomen worden. Het is belangrijk om onderzoek te doen naar potentiële zakenpartners, omdat samenwerking met niet-integere partijen kan leiden tot hoge boetes. Bedrijven die worden geassocieerd met economische criminaliteit riskeren bovendien een negatieve invloed op hun reputatie. Dit is ook het geval wanneer samengewerkt wordt met een partij die onjuist gedrag vertoont. Dit kan grote financiële gevolgen hebben.

Daarnaast is een due diligence onderzoek in veel gevallen verplicht. In principe heeft de verkoper van de onderneming een mededelingsplicht en rust op de koper van een onderneming een onderzoeksplicht. Deze plichten zijn niet in de wet vastgelegd, maar vloeien voort uit gerechtelijke uitspraken. Vaak wordt de onderzoeksplicht ingevuld door een due diligence onderzoek te verrichten. Een due diligence kan ook uitgevoerd worden om te beschermen tegen corruptie, witwassen van geld, financiering van terrorisme en omkoping. Dit is niet alleen het geval bij bedrijfsovernames en fusies. De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme verplicht bepaalde instellingen bijvoorbeeld ook om een due diligence onderzoek te doen. Dit onderzoek is dus vastgelegd in een wettelijke plicht. Het is belangrijk dat uw due diligence onderzoek nauwkeurig wordt uitgevoerd. Dit voorkomt latere problemen met de wetgeving.

Verbintenissen uit de wet

Verbintenissenrecht imageNaast verbintenissen uit overeenkomst, kunnen er ook verbintenissen uit de wet voortvloeien. Een verbintenis uit de wet ontstaat tussen partijen als gevolg van een bepaalde handeling of gebeurtenis. Anders dan de verbintenis uit overeenkomst, is er bij een verbintenis uit de wet geen sprake van het vrijwillig en opzettelijk aangaan van de verbintenis.

Het meest bekende voorbeeld van een verbintenis uit de wet is de onrechtmatige daad. Wanneer een persoon iemand anders schade berokkent, is die persoon in principe verplicht de schade die de andere persoon daardoor lijdt te vergoeden. Om een schadevergoeding te kunnen vorderen, moet wel voldaan worden aan alle eisen van de onrechtmatige daad. Dat houdt in dat er sprake moet zijn van een handelen of nalaten dat onrechtmatig is en dat aan de betreffende persoon toegerekend kan worden. Door dit handelen of nalaten moet schade ontstaan zijn. Er moet dus een causaal verband zijn tussen het handelen of nalaten en de schade. Daarnaast moet sprake zijn van relativiteit, wat betekent dat de overschreden norm geschreven moet zijn ter bescherming van het geschonden belang. Als aan alle eisen van de onrechtmatige daad voldaan is, is de veroorzaker van de schade verplicht deze schade te vergoeden. Op dat moment ontstaat er dus een verbintenis voor de schadeveroorzaker, ongeacht of hij dit wil of niet.

Andere voorbeelden van een verbintenis uit de wet zijn zaakwaarneming en ongerechtvaardigde verrijking.

Heeft u te maken met het verbintenissenrecht? Laadt u dan juridisch adviseren door de advocaten van Law & More. Wij staan u juridisch bij.

Wordt u graag juridisch bijgestaan door advocaat uit Eindhoven?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:
mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – [email protected]
mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More – [email protected]

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound
Law & More
Cart Overview