facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl

Afspraak

Law & More Logo

Verbintenissenrecht advocaten

VERBINTENISSENRECHT ADVOCAAT

VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES VOOR DE VERBINTENISSENRECHT ADVOCATEN VAN LAW & MORE

Check Duidelijk.

Check Persoonlijk en goed bereikbaar.

Check Uw belang voorop.

Neem Contact Op
OF BEL +31 40 369 06 80

Gemakkelijk bereikbaar icon

Gemakkelijk bereikbaar

Law & More is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00

Goede en snelle communicatie icon

Goede en snelle communicatie

Onze advocaten luisteren naar uw zaak en komen met een doelgericht plan van aanpak

Persoonlijke aanpak icon

Persoonlijke aanpak

Dankzij onze werkwijze worden we door onze cliënten beoordeeld met een 9.4 gemiddeld

Verbintenissenrecht advocaten

De letterlijke vertaling van due diligence is ‘gepaste zorgvuldigheid’. Bij fusies, bedrijfsovernames en accountancy wordt in de regel een due diligence onderzoek gedaan. Dit onderzoek wordt vaak een boekenonderzoek genoemd. Dit onderzoek bestaat echter niet alleen uit een onderzoek naar de boeken van een onderneming, maar richt zich op het vaststellen van de juistheid van gepresenteerde informatie. De verstrekte informatie wordt geverifieerd, zodat de koper niet voor verassingen komt te staan. Ook worden risico’s en kansen bij een fusie of bedrijfsovername in beeld gebracht. Due diligence richt zich op de financiële, juridische, commerciële, technische, milieu en fiscale aspecten van een onderneming. Bij een due diligence onderzoek wordt dan ook onderzoek gedaan naar onder andere de administratie, boekhouding, contracten, personeel en staat van onderhoud van de onderneming. Een due diligence onderzoek kan daarnaast ook onderzoek naar personen betreffen.

Snelmenu

ADVOCAAT
maxim.hodak@lawandmore.nl
BEL +31 40 369 06 80

Bedrijfsjurist

Onze bedrijfsjuristen hebben een specialistische kijk en staan u bij in het ondernemerschap

Immigratie advocaat Image

Een goed Due diligence onderzoekgeeft zekerheid. Wij staan u bij

Advocaat ondernemingsrechtAdvocaat ondernemingsrecht

Met het ondernemingsrecht krijgt iedere ondernemer te maken. Bereid uzelf hierop goed voor

De Nederlandse Kennismigrantenregeling 2018

Uw bedrijf verkopen? Of een ander bedrijf overnemen? Law & More helpt u

Het efficiënte werkvan Law & More maaktehet betaalbaar voormijn kleine bedrijf“

Verbintenissen worden geregeld door het verbintenissenrecht. Het verbintenissenrecht bepaalt hoe een verbintenis tot stand komt, waaraan een geldige verbintenis moet voldoen, welke verplichtingen de partijen hebben naar elkaar en wat er gebeurt wanneer een verbintenis niet goed nageleefd wordt. Het verbintenissenrecht wordt ook wel eens het contractenrecht genoemd. Het contractenrecht is echter slechts een klein onderdeel van het verbintenissenrecht. Verbintenissen kunnen namelijk ook ontstaan wanneer er geen sprake is van een contract. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen verbintenissen uit overeenkomst en uit de wet.

Wilt u graag meer informatie over het verbintenissenrecht? Neem dan contact op met de advocaten van Law & More.

Wat cliënten over ons zeggen

Adequate benadering

Tom Meevis is gedurende de hele periode betrokken geweest bij de zaak, elke vraag die er van mijn kant was werd door hem snel en duidelijk beantwoord. Ik zal het kantoor (en met name Tom Meevis) dan ook zeker aanbevelen bij vrienden, familie en zakenrelaties.

Mieke
Hoogeloon

Hele goede behandeling van mijn zaak

Graag wil ik aylin erg bedanken voor haar inzet. Wij zijn heel blij met de uitkomst. Klant staat altijd centraal bij haar en wij zijn ontzettend goed geholpen. Kennis van zaken en hele goede communicatie. Echt een aanrader dit kantoor!

Sahin kara
Veldhoven

Juridisch gezien tevreden over de gegeven diensten

Mijn situatie is op een manier opgelost waarbij ik alleen maar kan zeggen dat het resultaat is zoals ik die wenste. Ik ben naar tevredenheid geholpen en de wijze waarop er gehandeld is door Aylin is te beschrijven als nauwkeurig, transparant en daadkrachtig.

Arsalan
Mierlo

Uitstekend resultaat en fijne samenwerking

Ik heb mijn zaak aan Law and More voorgelegd en ben snel, vriendelijk en vooral effectief geholpen. Het resultaat stelt mij zeer tevreden.

Sabine
Eindhoven

Ik had een probleem met mijn ex-werkgever en nam contact op met Law & More, ze waren erg aardig en attent in het bijzonder de persoon die mijn zaak uitvoerde, ik heb zeer goed en zeer accuraat advies gekregen evenals het gesprek met mijn ex-werkgever.

Victor Carlos De Melo Santos
Hoofddorp

Puikaus advokato rekomendacija

Rekomenduoju advokato Tom Meevis paslaugas. Profesionalus, patikimas, puikiai kalba angliskai, maloniai ir pagarbiai bendrauja. Dirba tiksliai, aiskiai, be nereikalingu klausimu ir negaisdamas laiko. Nuosirdi rekomendacija tautieciams lietuviams.

Vytautas
Vilnius

Foarte Multumita

Am fost foarte multumita de sericiile companiei Law and More.In special de serviciile domnului avocat Tom Meevis este un avocat excelent si o comunicare impresionanta fata de client.Recomand cu incredere

Dragulescu Nicoleta
Arad

Heeft me geholpen met de vaststellingsovereenkomst

Ik had een probleem met mijn werkgever over een vaststellingsovereenkomst, dus nam ik contact op met Law&More. De hulp van jullie kantoor, vooral het geduld en het constructieve advies van Aylin, was zeer nuttig voor mij. Met jullie hulp konden we de zaak succesvol oplossen.

CV
Delft
lees meer

Onze verbintenissenrecht  advocaten staan voor u klaar:

  • Direct contact met een advocaat

  • Korte Lijntjes en duidelijke afspraken

  • Beschikbaar voor al uw vragen

  • Verfrissend anders. Focus op klant

  • Snel, efficiënt en resultaatgericht

Vrijblijvend contact opnemen
OF BEL +31 40 369 06 80

Law and More Office

Verbintenissen uit de overeenkomst

Een due diligence onderzoek heeft als primaire doel om meer te weten te komen over de te kopen onderneming. De kansen en risico’s met betrekking tot een overname of fusie worden in kaart gebracht en de koper kan aan de hand van het onderzoek bepalen of de onderneming de gevraagde koopprijs waard is. Een due diligence onderzoek wordt dus vaak om economische redenen gedaan. Door een deugdelijk onderzoek te verrichten, kunnen ook financiële problemen voorkomen worden. Het is belangrijk om onderzoek te doen naar potentiële zakenpartners, omdat samenwerking met niet-integere partijen kan leiden tot hoge boetes. Bedrijven die worden geassocieerd met economische criminaliteit riskeren bovendien een negatieve invloed op hun reputatie. Dit is ook het geval wanneer samengewerkt wordt met een partij die onjuist gedrag vertoont. Dit kan grote financiële gevolgen hebben.

Daarnaast is een due diligence onderzoek in veel gevallen verplicht. In principe heeft de verkoper van de onderneming een mededelingsplicht en rust op de koper van een onderneming een onderzoeksplicht. Deze plichten zijn niet in de wet vastgelegd, maar vloeien voort uit gerechtelijke uitspraken. Vaak wordt de onderzoeksplicht ingevuld door een due diligence onderzoek te verrichten. Een due diligence kan ook uitgevoerd worden om te beschermen tegen corruptie, witwassen van geld, financiering van terrorisme en omkoping. Dit is niet alleen het geval bij bedrijfsovernames en fusies. De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme verplicht bepaalde instellingen bijvoorbeeld ook om een due diligence onderzoek te doen. Dit onderzoek is dus vastgelegd in een wettelijke plicht. Het is belangrijk dat uw due diligence onderzoek nauwkeurig wordt uitgevoerd. Dit voorkomt latere problemen met de wetgeving.

Verbintenissen uit de wet

Verbintenissenrecht imageNaast verbintenissen uit overeenkomst, kunnen er ook verbintenissen uit de wet voortvloeien. Een verbintenis uit de wet ontstaat tussen partijen als gevolg van een bepaalde handeling of gebeurtenis. Anders dan de verbintenis uit overeenkomst, is er bij een verbintenis uit de wet geen sprake van het vrijwillig en opzettelijk aangaan van de verbintenis.

Het meest bekende voorbeeld van een verbintenis uit de wet is de onrechtmatige daad. Wanneer een persoon iemand anders schade berokkent, is die persoon in principe verplicht de schade die de andere persoon daardoor lijdt te vergoeden. Om een schadevergoeding te kunnen vorderen, moet wel voldaan worden aan alle eisen van de onrechtmatige daad. Dat houdt in dat er sprake moet zijn van een handelen of nalaten dat onrechtmatig is en dat aan de betreffende persoon toegerekend kan worden. Door dit handelen of nalaten moet schade ontstaan zijn. Er moet dus een causaal verband zijn tussen het handelen of nalaten en de schade. Daarnaast moet sprake zijn van relativiteit, wat betekent dat de overschreden norm geschreven moet zijn ter bescherming van het geschonden belang. Als aan alle eisen van de onrechtmatige daad voldaan is, is de veroorzaker van de schade verplicht deze schade te vergoeden. Op dat moment ontstaat er dus een verbintenis voor de schadeveroorzaker, ongeacht of hij dit wil of niet.

Andere voorbeelden van een verbintenis uit de wet zijn zaakwaarneming en ongerechtvaardigde verrijking.

Heeft u te maken met het verbintenissenrecht? Laadt u dan juridisch adviseren door de advocaten van Law & More. Wij staan u juridisch bij.

Wordt u graag juridisch bijgestaan door advocaat uit Eindhoven?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:
mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl
mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More – maxim.hodak@lawandmore.nl

Neem Contact Op
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Law & More

facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl