facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl

Afspraak

Law & More Logo

Milieurecht advocaat

MILIEURECHT ADVOCAAT

VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES VOOR DE MILIEURECHT ADVOCATEN VAN LAW & MORE

Check Duidelijk.

Check Persoonlijk en goed bereikbaar.

Check Uw belang voorop.

Neem Contact Op
OF BEL +31 40 369 06 80

Gemakkelijk bereikbaar icon

Gemakkelijk bereikbaar

Law & More is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00

Goede en snelle communicatie icon

Goede en snelle communicatie

Onze advocaten luisteren naar uw zaak en komen met een doelgericht plan van aanpak

Persoonlijke aanpak icon

Persoonlijke aanpak

Dankzij onze werkwijze worden we door onze cliënten beoordeeld met een 9.4 gemiddeld

Milieurecht advocaat

Als onderneming kunt u met milieurecht in aanraking komen als u te maken heeft met het uitstoten van gassen, het afvoeren van afvalstoffen of verontreiniging van bodem of water. Tevens kunt u te maken krijgen met bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen. Bij publiekrechtelijke besluiten kunt u ook denken bijvoorbeeld aan de uitstoot van ammoniak door veehouderijen. De overheid tracht met behulp van milieuwetgeving, vastgelegd in bijvoorbeeld de Wet milieubeheer, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en, vanaf 2021, de Omgevingswet, verontreiniging tegen te gaan en de kwaliteit van bodem, lucht en water te beschermen. Handhaving van deze milieuwetten vindt in Nederland zowel plaats op het gebied van bestuursrecht als op het gebied van strafrecht en civiel recht. De inspectiedienst van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) controleert en inspecteert bedrijven op misstanden en op het overtreden van milieuwetten.

Bij Law & More kunt u terecht voor:

 • Regulering van bouw- en industriële activiteiten
 • Bescherming van natuur en landschap
 • Ruimtelijke ordening en provinciaal beleid
 • Omgevingsvergunningen en bestemmingsplannen
 • Milieuaansprakelijkheid

Wilt u graag meer juridische informatie over dit onderwerp? Bij ons kunt u terecht voor deskundig juridisch advies en juridische bijstand voor al uw vragen en problemen op het gebied van milieu. Daarbij is het ook mogelijk om voor uw bedrijf te procederen. Onze milieurecht advocaten staan klaar voor uw vragen.

MANAGING PARTNER / ADVOCAAT
tom.meevis@lawandmore.nl
BEL +31 40 369 06 80

Advocaat Eindhoven en Amsterdam – Law & More

Emmisierechten

Zonne energie

Vragen over wind- of zonne-energie? Neem contact op

Energierecht

Het energierecht is in principe van belang op het moment dat er energie gekocht

Emmisierechten

Zoekt u een specialist op het gebied van emissiehandel? Wij helpen u graag verder!

Energieproducent

Energieproducent

Heeft u te maken met in- of verkoop van energie? Onze experts helpen u graag

Ik wilde graag een advocaat hebben die altijd klaar voor me stond, ook in de weekenden“

Milieuregels voor uw bedrijf

Welke milieuwetten op uw onderneming van toepassing zijn en of u te maken krijgt met de VROM, is afhankelijk van de mate waarin uw onderneming het milieu belast. In Nederland worden in dat kader drie categorieën ondernemingen onderscheiden:

 • Categorie A: ondernemingen die in deze categorie vallen, belasten het milieu het minst. De ondernemingen binnen deze categorie bestaan met name uit kantoren, banken en peuterspeelzalen en hebben minimaal te maken met het milieurecht. Dergelijke ondernemingen hoeven geen milieuvergunning voor hun activiteiten aan te vragen en hoeven ook geen melding Activiteitenbesluit te doen.
 • Categorie B: ondernemingen die het milieu aanzienlijk belasten, vallen onder categorie B. Voor hun bedrijfsactiviteiten dienen dergelijke ondernemingen, zoals drukkerijen, autoherstelbedrijven en tandheelkundige laboratoria, een melding Activiteitenbesluit te doen. De melding kan het toepassen van verontreinigde grond, het afgeven van afvalstoffen, het transporteren van afvalstoffen of een ongewoon voorval betreffen. In een aantal gevallen dient er ook een Omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM) te worden aangevraagd.

Wat cliënten over ons zeggen

Adequate benadering

Tom Meevis is gedurende de hele periode betrokken geweest bij de zaak, elke vraag die er van mijn kant was werd door hem snel en duidelijk beantwoord. Ik zal het kantoor (en met name Tom Meevis) dan ook zeker aanbevelen bij vrienden, familie en zakenrelaties.

Mieke
Hoogeloon

Hele goede behandeling van mijn zaak

Graag wil ik aylin erg bedanken voor haar inzet. Wij zijn heel blij met de uitkomst. Klant staat altijd centraal bij haar en wij zijn ontzettend goed geholpen. Kennis van zaken en hele goede communicatie. Echt een aanrader dit kantoor!

Sahin kara
Veldhoven

Juridisch gezien tevreden over de gegeven diensten

Mijn situatie is op een manier opgelost waarbij ik alleen maar kan zeggen dat het resultaat is zoals ik die wenste. Ik ben naar tevredenheid geholpen en de wijze waarop er gehandeld is door Aylin is te beschrijven als nauwkeurig, transparant en daadkrachtig.

Arsalan
Mierlo

Uitstekend resultaat en fijne samenwerking

Ik heb mijn zaak aan Law and More voorgelegd en ben snel, vriendelijk en vooral effectief geholpen. Het resultaat stelt mij zeer tevreden.

Sabine
Eindhoven

Ik had een probleem met mijn ex-werkgever en nam contact op met Law & More, ze waren erg aardig en attent in het bijzonder de persoon die mijn zaak uitvoerde, ik heb zeer goed en zeer accuraat advies gekregen evenals het gesprek met mijn ex-werkgever.

Victor Carlos De Melo Santos
Hoofddorp

Puikaus advokato rekomendacija

Rekomenduoju advokato Tom Meevis paslaugas. Profesionalus, patikimas, puikiai kalba angliskai, maloniai ir pagarbiai bendrauja. Dirba tiksliai, aiskiai, be nereikalingu klausimu ir negaisdamas laiko. Nuosirdi rekomendacija tautieciams lietuviams.

Vytautas
Vilnius

Foarte Multumita

Am fost foarte multumita de sericiile companiei Law and More.In special de serviciile domnului avocat Tom Meevis este un avocat excelent si o comunicare impresionanta fata de client.Recomand cu incredere

Dragulescu Nicoleta
Arad

Heeft me geholpen met de vaststellingsovereenkomst

Ik had een probleem met mijn werkgever over een vaststellingsovereenkomst, dus nam ik contact op met Law&More. De hulp van jullie kantoor, vooral het geduld en het constructieve advies van Aylin, was zeer nuttig voor mij. Met jullie hulp konden we de zaak succesvol oplossen.

CV
Delft
lees meer

Onze milieurecht advocaten staan voor u klaar:

 • Direct contact met een advocaat

 • Korte Lijntjes en duidelijke afspraken

 • Beschikbaar voor al uw vragen

 • Verfrissend anders. Focus op klant

 • Snel, efficiënt en resultaatgericht

Vrijblijvend contact opnemen
OF BEL +31 40 369 06 80

Law and More Office

 • Categorie C: ondernemingen binnen deze categorie, waarbij u bijvoorbeeld kunt denken aan metaalverwerkende bedrijven, belasten het milieu op grote schaal. Ook voor deze categorie geldt een mededelingsplicht op grond van het Activiteitenbesluit. Daarnaast dienen deze ondernemingen een milieuvergunning voor hun bedrijfsactiviteiten aan te vragen.

De milieurecht advocaten van Law & More kunnen samen met u vaststellen onder welke categorie uw onderneming valt en aan welke bijbehorende verplichtingen u dient te voldoen. U kunt tevens hulp van ons verwachten bij het aanvragen van een milieuvergunning of bij het doen van een melding Activiteitenbesluit.

Omgevingsvergunning

Ondernemingen type C, die het milieu ernstig belasten, dienen een omgevingsvergunning milieu aan te vragen. Zonder een dergelijke omgevingsvergunning is het verboden om een inrichting of mijnbouwwerk op te richten, (de werking daarvan) te veranderen of in werking te hebben. Voordat de milieuvergunning wordt verleend, dient aan de volgende voorwaarden te worden voldaan:

 • er moet sprake zijn van een Wm-inrichting;
 • de Wm-inrichting moet in de Wabo zijn aangewezen.

Volgens de Wet milieubeheer is sprake van een inrichting als het gaat om een bedrijf of als er sprake is van de omvang van een bedrijf, de activiteit op één plek is en ten minste zes maanden duurt (of regelmatig terugkeert op dezelfde plek) en de activiteit in Bijlage I van het Besluit omgevingsrecht is opgenomen.

Omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM)

MilieurechtEen onderneming dient bij twee typen activiteiten een OBM aan te vragen:

 • activiteiten waarvoor het bevoegd gezag moet toetsen of de activiteit past in de lokale situatie;
 • activiteiten waarvoor een milieueffectrapportage-beoordeling verplicht is. Hierbij wordt met name gekeken naar de eventuele nadelige gevolgen voor het milieu.

De activiteiten kunnen het oprichten van een onderneming inhouden, maar ook het aanbrengen van wijzigingen kan onder deze activiteiten vallen. Daarnaast is het mogelijk dat voor één onderneming twee OBM’s nodig zijn. Wanneer u voor een bepaalde activiteit een OBM aanvraagt, dan zal de bevoegde instantie, meestal de gemeente, de betreffende activiteit toetsen voordat u daarmee begint. Daarop volgt een toestemming of een weigering.

Omgevingswet

De Omgevingswet is al aangenomen door het parlement en de verwachting is dat deze wet in 2021 in werking zal treden. De voornaamste bijdrage van de Omgevingswet is het bundelen van verschillende al bestaande wetten en het op deze manier overzichtelijker en gebruiksvriendelijker maken van de wetgeving omtrent het omgevingsrecht. De milieurecht advocaten van Law & More kunnen u indien gewenst adviseren over het overgangsrecht en de eventuele veranderingen voor u.

Wordt u graag juridisch bijgestaan door advocaat uit Eindhoven?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:
mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl
mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More – maxim.hodak@lawandmore.nl

Neem Contact Op
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Law & More

facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl