facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl

Afspraak

Law & More Logo

ICT Recht

ICT RECHT ADVOCAAT

VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES VOOR DE ICT RECHT ADVOCATEN VAN LAW & MORE

Check Duidelijk.

Check Persoonlijk en goed bereikbaar.

Check Uw belang voorop.

Neem Contact Op
OF BEL +31 40 369 06 80

Gemakkelijk

Gemakkelijk bereikbaar

Law & More is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00

Goede en snelle

Goede en snelle communicatie

Onze advocaten luisteren naar uw zaak en komen met een doelgericht plan van aanpak

Persoonlijke aanpak

Persoonlijke aanpak

Dankzij onze werkwijze worden we door onze cliënten beoordeeld met een 9.4 gemiddeld

ICT Recht

Bij Law & More, begrijpen onze ICT advocaten de complexe en snel veranderende wereld van de informatietechnologie. Met meer dan een decennium aan ervaring in ICT-recht, bieden onze advocaten gespecialiseerde juridische ondersteuning voor alles van softwarelicenties tot cybersecurity. Of u nu een start-up bent in de technologiewereld of een gevestigd bedrijf dat navigeert door het digitale landschap, onze ICT advocaten staan klaar om u te voorzien van deskundig advies en oplossingen op maat. Ontdek hoe onze ICT advocaten uw technologische en juridische uitdagingen kunnen aanpakken.

Met de ontwikkeling van het internet zijn veel nieuwe juridische vraagstukken ontstaan. Als gevolg hiervan hebben het ICT recht en het internetrecht, zich in een snel tempo ontwikkeld. Het is bijna onvermijdelijk dat ondernemingen te maken krijgen met het ICT recht.
Snelmenu

Het is dan ook van belang dat u als ondernemer een ICT recht advocaat inschakelt, zodat u aan alle relevante regelgeving voldoet. De specialisten van Law & More zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen met betrekking tot het ICT recht. Hierdoor kunnen wij u bijstaan in alle kwesties omtrent het ICT recht. Law & More biedt juridische ondersteuning met betrekking tot de volgende onderwerpen:

 • Securityrecht;
 • SaaS en Cloud;
 • IT-contracten;
 • Continuïteitsregelingen en escrow;
 • Webwinkelrecht;
 • Hosting co-locatie;
 • Softwarerecht;
 • Opensourcesoftware.

Tom Meevis image profile

Tom Meevis
MANAGING PARTNER / ADVOCAAT
tom.meevis@lawandmore.nl
BEL +31 40 369 06 80

Advocaat Eindhoven en Amsterdam – Law & More

Bedrijfsjurist

Bedrijfsjurist

Onze bedrijfsjuristen hebben een specialistische kijk en staan u bij in het ondernemerschap

Interim jurist

Interim jurist

Tijdelijk een jurist nodig? Zorg voor voldoende juridische ondersteuning dankzij Law & More

Immigratie advocaat Image

Due diligence

Wij behandelen zaken die te maken hebben met toelating, verblijf, uitzetting en vreemdelingen

Advocaat ondernemingsrechtAdvocaat ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Met het ondernemingsrecht krijgt iedere ondernemer te maken. Bereid uzelf hierop goed voor

Tijdens het kennismakingsgesprek werd al meteen duidelijk plan geschetst“

Securityrecht

Het securityrecht houdt zich bezig met de beveiliging van informatie en heeft veel raakvlakken met het privacyrecht. Bij securityrecht komen onderwerpen als computervirussen, hacking en het aftappen van gegevensverkeer aan de orde. Om gevoelige en vertrouwelijke informatie veilig te bewaren, zijn er verschillende maatregelen vastgesteld. Ondernemingen maken vaak gebruik van non-juridische maatregelen, gebaseerd op een risico-analyse. De wetgever heeft echter ook maatregelen vastgesteld. Met betrekking tot privacy vloeien deze maatregelen voort uit de algemene verordening gegevensbescherming. In deze wet staat onder andere dat duidelijk moet zijn welke maatregelen er genomen zijn om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of onrechtmatige verwerking. Hiernaast zijn ook bepaalde handelingen strafbaar gesteld. Zo is hacken strafbaar op grond van artikel 138ab van het Wetboek van Strafrecht. Voor ondernemingen is het van belang om te weten hoe informatiebeveiliging werkt en hoe gegevens beschermd kunnen worden. Law & More kan u adviseren over de juridische aspecten van het ICT recht en van de beveiliging van informatie.

Wat cliënten over ons zeggen

Adequate benadering

Tom Meevis is gedurende de hele periode betrokken geweest bij de zaak, elke vraag die er van mijn kant was werd door hem snel en duidelijk beantwoord. Ik zal het kantoor (en met name Tom Meevis) dan ook zeker aanbevelen bij vrienden, familie en zakenrelaties.

Mieke
Hoogeloon

Hele goede behandeling van mijn zaak

Graag wil ik aylin erg bedanken voor haar inzet. Wij zijn heel blij met de uitkomst. Klant staat altijd centraal bij haar en wij zijn ontzettend goed geholpen. Kennis van zaken en hele goede communicatie. Echt een aanrader dit kantoor!

Sahin kara
Veldhoven

Juridisch gezien tevreden over de gegeven diensten

Mijn situatie is op een manier opgelost waarbij ik alleen maar kan zeggen dat het resultaat is zoals ik die wenste. Ik ben naar tevredenheid geholpen en de wijze waarop er gehandeld is door Aylin is te beschrijven als nauwkeurig, transparant en daadkrachtig.

Arsalan
Mierlo

Uitstekend resultaat en fijne samenwerking

Ik heb mijn zaak aan Law and More voorgelegd en ben snel, vriendelijk en vooral effectief geholpen. Het resultaat stelt mij zeer tevreden.

Sabine
Eindhoven

Ik had een probleem met mijn ex-werkgever en nam contact op met Law & More, ze waren erg aardig en attent in het bijzonder de persoon die mijn zaak uitvoerde, ik heb zeer goed en zeer accuraat advies gekregen evenals het gesprek met mijn ex-werkgever.

Victor Carlos De Melo Santos
Hoofddorp

Puikaus advokato rekomendacija

Rekomenduoju advokato Tom Meevis paslaugas. Profesionalus, patikimas, puikiai kalba angliskai, maloniai ir pagarbiai bendrauja. Dirba tiksliai, aiskiai, be nereikalingu klausimu ir negaisdamas laiko. Nuosirdi rekomendacija tautieciams lietuviams.

Vytautas
Vilnius

Foarte Multumita

Am fost foarte multumita de sericiile companiei Law and More.In special de serviciile domnului avocat Tom Meevis este un avocat excelent si o comunicare impresionanta fata de client.Recomand cu incredere

Dragulescu Nicoleta
Arad

Heeft me geholpen met de vaststellingsovereenkomst

Ik had een probleem met mijn werkgever over een vaststellingsovereenkomst, dus nam ik contact op met Law&More. De hulp van jullie kantoor, vooral het geduld en het constructieve advies van Aylin, was zeer nuttig voor mij. Met jullie hulp konden we de zaak succesvol oplossen.

CV
Delft
lees meer

Onze ICT Recht advocaten staan voor u klaar:

 • Direct contact met een advocaat

 • Korte Lijntjes en duidelijke afspraken

 • Beschikbaar voor al uw vragen

 • Verfrissend anders. Focus op klant

 • Snel, efficiënt en resultaatgericht

Vrijblijvend contact opnemen
OF BEL +31 40 369 06 80

Law and More Office

SaaS en Cloud

SaaS en Cloud ImageSaaS betekent ‘software as a service’ en is software die als dienst aangeboden wordt. De gebruiker hoeft de software niet aan te schaffen, maar kan via internet toegang krijgen tot de SaaS. Hierdoor zijn de kosten voor de gebruiker relatief laag. Een SaaS-dienst als Dropbox is een clouddienst. Een clouddienst is een netwerk waarbij informatie opgeslagen wordt in de ‘Cloud’. De gebruiker is geen eigenaar van de Cloud en dus ook niet verantwoordelijk voor het onderhoud hiervan. De Cloudleverancier is verantwoordelijk voor de Cloud. Clouddiensten zijn aan bepaalde regelgeving gebonden, voornamelijk aan regels met betrekking tot privacy. De ICT recht advocaten van Law & More beschikken over kennis en ervaring op dit gebied en kunnen u helpen met al uw vragen.

IT-contracten

IT-contracten worden opgesteld voor het kopen van IT-gerelateerde zaken, zoals hardware of softwarelicenties. In een dergelijk contract worden afspraken gemaakt over de prijs, garantie of aansprakelijkheid van een goed of dienst. Er kunnen problemen ontstaan bij het opstellen of naleven van een IT-contract. Er bestaat vaak onduidelijkheid over wat er geleverd moet worden of onder welke voorwaarden er geleverd dient te worden. Het is dan ook van belang dat er duidelijk afspraken gemaakt worden en dat deze schriftelijk vastgelegd worden in een contract. Law & More kan u adviseren met betrekking tot IT-contracten. Wij kijken naar uw situatie en stellen een contract van goede kwaliteit op maat voor u op.

Continuïteitsregelingen en escrow

Voor gebruikers van informatietechnologie is het belangrijk dat ze er zeker van zijn dat hun software en data gebruikt kunnen blijven worden. Hiervoor kan een continuïteitsregeling worden getroffen. Een dergelijke regeling wordt gesloten in samenwerking met de IT-dienstverlener. In geval van bijvoorbeeld faillissement kan de IT-dienstverlening gewoon worden doorgezet. Voor het treffen van een continuïteitsregeling moet worden gekeken naar de soort IT-dienstverlening. Soms zal een broncode-escrowregeling voldoende zijn, terwijl in andere gevallen nadere voorzieningen getroffen moeten worden. In geval van continuïteit van een Cloud wordt bijvoorbeeld gekeken naar zowel toeleveranciers als hostingproviders. Een continuïteitsregeling is zeer belangrijk voor het in stand kunnen houden van uw data. Law & More kan binnen het ICT recht u adviseren over continuïteitsregelingen en dergelijke regelingen voor u opstellen om uw data en software veilig te stellen.

Webwinkelrecht

Het webwinkelrecht omvat alle juridische aspecten waar een webwinkel mee te maken kan krijgen. Voorbeelden hiervan zijn koop op afstand, consumentenrecht, Cookiewet en ook de Europese regelgeving speelt hierbij een grote rol. Door de vele regels kan het zo zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Er kunnen bijvoorbeeld vragen ontstaan met betrekking tot algemene voorwaarden, herroeping door klanten of online betalingen. Het is van belang om deze zaken goed op orde te hebben, anders riskeert u een boete. Deze boetes kunnen fors zijn en een impact hebben op uw onderneming. Law & More kan u adviseren bij het naleven van juridische regels en wij kunnen u helpen met het opstellen van juridische documenten die relevant zijn voor uw webwinkel.

Hosting co-locatie

Hosting co-locatie ImageBij het hosten van websites wordt data opgeslagen en soms ook doorgegeven. Hierbij is het van belang om te weten hoe u met deze data om moet gaan jegens uw klanten, maar ook jegens derden. Er moeten duidelijke voorwaarden worden opgesteld met betrekking tot hosting en de juridische aspecten daarvan. Voor klanten is het belangrijk om te weten wat er met hun data gebeurd. Bovendien wordt verwacht dat de data goed beveiligd is en is het van belang om te weten wie hiervoor aansprakelijk is. Deze regels zijn ook van toepassing wanneer er sprake is van co-locatie. In dat geval wordt een eigen server in de serverkast van een hostingprovider geplaatst, zodat geprofiteerd kan worden van een betrouwbare netwerkverbinding en stroomtoevoer. Er worden afspraken gemaakt met de hostingprovider om naleving van de regels te waarborgen. De ICT recht advocaten van Law & More kunnen antwoord geven op al uw vragen met betrekking tot hosting co-locatie.

Softwarerecht

Software is een essentieel onderdeel van het kunnen uitvoeren van bedrijfsprocessen. De belangrijkste regels met betrekking tot software vloeien voort uit de Auteurswet. In deze wet is vastgelegd wie de eigenaar is van software. Het is in de praktijk echter niet altijd duidelijk wie de eigenaar is van software. Softwareontwikkelaars die hun product verkopen, willen vaak de auteursrechten blijven behouden. Gebruikers van de software mogen dan niet zomaar wijzigingen aanbrengen. Wanneer een gebruiker echter eigen software wil gaan ontwikkelen, kan het onduidelijk zijn welk deel van de software aan de maker toekomt. Bovendien kunnen er ook vragen ontstaan die betrekking hebben op een geschil met een softwareleverancier, het vestigen van rechten op software of het opstellen van software-gerelateerde contracten. Het ICT recht team van Law & More biedt ondersteuning met betrekking tot al uw juridische vragen omtrent software.

Opensourcesoftware

Opensourcesoftware ImageOpensourcesoftware is een bijzondere vorm van software. Bij opensourcesoftware krijgt de gebruiker bij het aanschaffen van de licentie een broncode van de software. Het voordeel hiervan is dat gebruikers de software kunnen aanpassen en verbeteren, waardoor de software steeds verder wordt ontwikkeld. Iedereen met verstand van codes kan de opensourcesoftware aanpassen. In de praktijk is het echter belangrijk om bepaalde regels te stellen aan het gebruik van opensourcesoftware. Er wordt namelijk weinig toezicht gehouden, maar er worden wel veel schadeclaims ingediend over schending van opensourcesoftwarelicenties. De ICT recht specialisten van Law & More staan voor u klaar wanneer u vragen heeft met betrekking tot voorwaarden en regels omtrent opensourcesoftware.

Wordt u graag juridisch bijgestaan door advocaat uit Eindhoven?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:
mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl

Neem Contact Op
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Law & More

facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl