ICT Recht

Met de komst van het internet zijn veel nieuwe juridische vraagstukken ontstaan. Als gevolg hiervan heeft het ICT recht zich ontwikkeld. Het ICT recht, of internetrecht, heeft raakvlakken met veel andere rechtsgebieden, zoals verbintenissenrecht, privacyrecht en intellectuele eigendomsrecht. Binnen deze rechtsgebieden kunnen ICT-gerelateerde vragen ontstaan. Hierbij kunt u denken aan vragen als ‘kan ik een product dat ik online heb gekocht retourneren?’, ‘wat zijn mijn rechten op internet en hoe worden deze gewaarborgd?’ en ‘worden mijn eigen werken die ik op internet plaats auteursrechtelijk beschermd?’. Het ICT recht zelf kan echter ook weer onderverdeeld worden in specifieke rechtsgebieden. Hierbij gaat het met name of softwarerecht, securityrecht en e-commerce.

Het team van Law & More heeft niet alleen kennis van het ICT recht, maar van alle rechtsgebieden die hierin aan de orde komen. Ons team kan u dan ook adviseren met betrekking tot de volgende onderwerpen:

  • IT contracten;
  • continuiteitsregelingen en escrow;
  • hosting co-locatie;
  • geschillen met webwinkels;
  • e-commerce.

No-nonsense mentaliteit

Het team van Law & More denkt met u mee en kijkt verder dan enkel de juridische aspecten. Tot de kern van het probleem komen en het vervolgens doelgericht aanpakken, daar gaat het om. Dankzij onze no-nonsense mentaliteit en jarenlange ervaring kunt u bij ons rekenen op nauw betrokken en efficiënte juridische ondersteuning.

Contact

Heeft u vragen omtrent het ICT recht of wilt u weten wat Law & More voor u kan betekenen?

Voelt u zich dan vrij om contact op te nemen met mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More via tom.meevis@lawandmore.nl of mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More via maxim.hodak@lawandmore.nl of bel ons op +31 (0)40-3690680.