Het vreemdelingenrecht regelt kwesties met betrekking tot toelating, verblijf en uitzetting van vreemdelingen. Vreemdelingen zijn mensen die geen Nederlander zijn. Dat kunnen vluchtelingen zijn, maar ook familieleden van mensen die al in Nederland wonen. Ook kan het gaan om mensen die in Nederland willen komen werken.

KENNISMIGRANT ADVOCAAT
VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES LAW & MORE ADVOCATEN

Check Verfrissend anders. Focus op klant.

Check Law & More werkt snel, efficiënt en resultaatgericht.

Check Wij zijn bereikbaar. Ook vandaag.

KENNISMIGRANT ADVOCAAT. VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES LAW & MORE ADVOCATEN

Check Verfrissend anders. Focus op klant.

Check Law & More werkt snel, efficiënt en resultaatgericht.

Check Wij zijn bereikbaar. Ook vandaag.

Kennismigrant – immigratierecht

De kennismigrantenregeling binnen het Nederlandse vreemdelingenbeleid maakt het voor ondernemingen mogelijk om relatief snel en eenvoudig kennismigranten aan te trekken. Zo kunnen de hooggekwalificeerde werknemers uit landen buiten de Europese Unie, onder gunstige voorwaarden van de regeling, in Nederland komen werken in een hoge leidinggevende functie of als specialist. Wel dienen zowel de kennismigrant als de werkgever aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Snelmenu

Kennismigrant voorwaarden

Bent u een kennismigrant en wilt u een bijdrage leveren aan de Nederlandse kenniseconomie? Dan heeft u allereerst een verblijfsvergunning nodig. Alvorens een verblijfsvergunning wordt verleend, dient u:

• Een arbeidsoverkomst met een werkgever of onderzoeksinstelling in Nederland te hebben, die door de IND als een erkende referent is aangemerkt en opgenomen in het openbaar register erkende referenten;
• Voldoende inkomen te gaan verdienen;
• Een marktconform loon met uw werkgever te zijn overeengekomen.

Aylin Selamet

Aylin Selamet

Advocaat

 Bel +31 (0) 40 369 06 80

Dit kunnen onze immigratierecht advocaten voor u betekenen

Verblijfsvergunningen image

Verblijfsvergunningen

Wilt u graag in Nederland gaan wonen?
Wij helpen u verder!

Gezinshereniging image

Gezinshereniging

Bent u niet bij uw gezin of is uw gezin niet bij u?
Ontdek wat wij voor u kunnen doen

Arbeidsmigratie image

Arbeidsmigratie

Wilt u naar Nederland komen om hier te werken?
Wij kunnen uw aanvraagprocedure regelen

Kennismigrant

Immigratie advocaat

Wilt u emigreren naar Nederland? Schakel juridische hulp in

“De advocaten van

Law & More hebben

een snelle en

doelgerichte aanpak”

Daarnaast gelden nog een aantal (aanvullende) voorwaarden voor u als kennismigrant. Welke voorwaarden dat zijn, is mede afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Bij Law & More hebben de immigratierecht advocaten een snelle en persoonlijke aanpak. Zij helpen u graag met de aanvraag. Alvorens tot aanvraag over te gaan, verstrekken onze specialisten u alle nodige informatie zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Niet alleen u, maar ook de onderneming waar u werkzaamheden gaat verrichten dient aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Bent u een onderneming die een kennismigrant in dienst wil nemen? Dan dient u allereerst door de IND te zijn erkend als referent. Daarvoor is betrouwbaarheid en continuïteit van uw onderneming van belang. Wordt uw onderneming als referent erkend? Dan dient uw onderneming aan de volgende plichten te voldoen: de administratieplicht, de informatieplicht en de zorgplicht. Slaagt uw onderneming daar niet in? Dan kan dat zelfs tot intrekking van de erkenning als referent leiden.

Aanvraag kennismigrant

Is er een verblijfsvergunning aan u verleend? Dan is de geldigheidsduur van uw verblijfsvergunning gelijk aan de duur van uw arbeidsovereenkomst of aanstelling. Met een maximum van 5 jaar. De vergunning kan onbeperkt worden verlengd.

Tijdens de geldigheidsduur van uw verblijfsvergunning kunt u als kennismigrant van werkgever wisselen en in dienst treden bij een andere onderneming die door de IND erkend is als referent. Zowel door de oude als de nieuwe werkgever moet uw banenwissel binnen vier weken bij de IND worden gemeld.

Raakt u als kennismigrant werkloos? Dan heeft u, vanaf de dag nadat uw dienstverband is geëindigd, recht op een zoekperiode van drie maanden. Als het u niet lukt om binnen de zoekperiode als kennismigrant in dienst te treden bij een andere werkgever (referent), dan zal de IND uw vergunning intrekken.

• Bent u een particulier?
• Heeft u behoefte aan juridisch advies?
• Wilt u duidelijk inzicht krijgen in uw juridische positie?

Neem direct contact op via de button.
We bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Kennismigrant–immigratierecht-image3

Europese blauwe kaart

Vanaf juni 2011 kunt u als ken arbeidscontract te hebben van twaalf maanden of langer, minimaal een 3-jarige bacheloropleiding hebben afgerond in het hoger onderwijs (hbo) en per maand minimaal de loondrempel van de Blauwe Kaart behalen.

Ons team van vreemdelingenrecht advocaten is deskundig. Wij begeleiden u en dienen een aanvraag voor u in bij de IND. Wilt u dit graag of heeft u andere vragen en wilt u advies? Neem dan contact op met Law & More. Wij helpen u graag.

Wilt u graag contact met een advocaat uit Eindhoven over dit onderwerp?
Neem dan telefonisch contact op via +31 (0) 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:

mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – [email protected]
mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More – [email protected]

Contact Advocaat Eindhoven