Afspraak

Privacyrecht en AVG

PRIVACYRECHT ADVOCAAT

VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES VOOR DE PRIVACYRECHT ADVOCATEN VAN LAW & MORE

Check Duidelijk

Check Persoonlijk en goed bereikbaar

Check Uw belang voorop

Neem Contact Op
OF BEL +31 40 369 06 80

Gemakkelijk-bereikbaar-icon

Gemakkelijk bereikbaar

Law & More is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00

Goede-en-snelle-communicatie-icon

Goede en snelle communicatie

Onze advocaten luisteren naar uw zaak en komen met een doelgericht plan van aanpak

Persoonlijke-aanpak-icon

Persoonlijke aanpak

Dankzij onze werkwijze worden we door onze cliënten beoordeeld met een 9.4 gemiddeld

Privacyrecht

Privacy is een grondrecht en stelt zowel particulieren als ondernemingen in staat om regie te houden over hun gegevens. Door de toename van Europese en de nationale wet- en regelgeving en de strenge controles op naleving daarvan door de toezichthouders kunnen de ondernemingen en instellingen tegenwoordig nauwelijks om privacy recht heen. Het bekendste voorbeeld van wet- en regelgeving waaraan bijna iedere onderneming of instelling dient te voldoen is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG is in de hele Europese Unie werking getreden. In Nederland zijn aanvullende regels neergelegd in de Uitvoeringswet AVG (UAVG). De kern van de AVG en de UAVG is gelegen in het feit dat iedere onderneming dan wel instelling die persoonsgegevens verwerkt, zorgvuldig en transparant met die persoonsgegevens dient om te gaan.

Het AVG-proof maken van uw onderneming is weliswaar van groot belang, maar juridisch complex. Of het nu gaat om klantgegevens, gegevens van personeel of gegevens van derden, de AVG stelt strenge eisen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens en versterkt bovendien de rechten van personen van wie gegevens verwerkt worden. De advocaten van Law & More zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen met betrekking tot het (steeds veranderende) privacy recht. Onze advocaten verdiepen zich in de manier waarop u met persoonsgegevens omgaat en brengen uw interne processen en gegevensverwerking in kaart. Voorts kijken onze advocaten in hoeverre uw onderneming voldoende volgens de toepasselijke AVG-wetgeving is ingericht en wat de eventuele verbeterpunten zijn. Op deze wijzen helpt Law & More u graag om uw organisatie AVG-proof te maken en te houden.

MANAGING PARTNER / ADVOCAAT
BEL +31 40 369 06 80

Het privacyrecht van Law & More

AVG

Met de invoering van de AVG zijn de wetten aangescherpt.Is uw onderneming daar op voorbereid?

Functionaris voorGegevensbescherming

Wij helpen u met het aanstellen van een Functionaris voor Gegevensbescherming

Data ProtectionImpact Assessment

Wij kunnen een analyse doen om de risico‘s vanuw gegevensverwerking in kaart te brengen

Verwerking van data

Welke data verwerkt uw bedrijf? Voldoet dezeverwerking aan de AVG? Wij staan u bij

Tijdens het kennismakingsgesprek werd al meteen duidelijk plan geschetst“

Toepassingsbereik en toezicht

De AVG is van toepassing op alle organisaties die persoonsgegevens verwerken. Op het moment dat uw onderneming gegevens verzamelt waarmee een natuurlijk persoon geïdentificeerd kan worden, heeft uw onderneming te maken met de AVG. Van verwerking van persoonsgegevens is voorts sprake wanneer bijvoorbeeld een loonadministratie van uw werknemers wordt bijgehouden, afspraken met klanten geregistreerd worden of wanneer gegevens in de zorg worden uitgewisseld. Verder kunt u denken aan de volgende situaties: het uitvoeren van marketingactiviteiten of meten dan wel registreren van productiviteit of computergebruik van werknemers. Gelet op het voorgaande is het onvermijdelijk dat uw onderneming te maken krijgt met privacywetgeving.

In Nederland geldt het uitgangspunt dat men erop moet kunnen vertrouwen dat ondernemingen en instellingen zorgvuldig omgaan met hun gegevens. Immers, in onze huidige maatschappij speelt digitalisering een steeds grotere rol en brengt steeds vaker verwerking van gegevens in digitale vorm met zich mee. Hierdoor kunnen serieuze risico’s met betrekking tot de waarborging van onze privacy ontstaan. Daarom beschikt de Nederlandse privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), over vergaande controle- en handhavingsbevoegdheden. Voldoet uw onderneming niet aan de geldende AVG wetgeving, dan riskeert ze al snel een last onder dwangsom of een flinke boete, dan kan oplopen tot wel twintig miljoen euro. Daarnaast dient uw onderneming, bij onzorgvuldig gebruik van persoonsgegevens rekening te houden met slechte publiciteit en schadevergoedingsacties van gedupeerden.

Wat cliënten over ons zeggen

Zeer deskundige en vriendelijke mensen
Zeer goede en professionele (juridische ) dienstverlening. Communicatie en samenwerking ging erg goed en snel. Ik ben geholpen door dhr. Tom Meevis
en mw. Aylin Selamet. Kortom, ik heb een goede ervaring gehad met dit kantoor.

Mehmet
Eindhoven

Snel en adequaat
Hele fijne en snelle samenwerking. Heel erg fijn dat er bijna een 24 uurs service is.
Fijne persoonlijke benadering!

Roland
Eindhoven

Erg tevreden
Ik ben erg tevreden met de service van Law & More. Er werd enorm goed en snel gecommuniceerd, hierdoor was datgene waarvoor ik hulp nodig had, snel opgelost.
Hij gaat snel, direct en zorgvuldig aan het werk. Echt een aanrader!

Zoë
Eindhoven

Snel contact en erg vriendelijk
Ik had snel een advocaat nodig. Gelukkig konden jullie mij erg snel helpen.
Dank u wel voor alle zorgen en hulp!

Jennifer
Eindhoven

Professional highly qualified help
I was assisted in the divorce process. I received the highly qualified help of a professional team. An important point in cooperation is a personal approach to the client, taking into account the specific situation and interests of the client.

Albina
Oegstgeest

Great communication and success for my case
Tom gave me perfect assitance in my case and my objective is achieved thanks to him.

John
Eindhoven

Fantastisch!
Ik stapte met loodschoenen het kantoor binnen, met een brief van de gemeente in mijn handen dat mijn kinderdagverblijf gesloten zal worden. Maar het bezwaarschrift was zo professioneel opgesteld, dat mijn kinderdagverblijf na hoorzitting en al open mag blijven! Top werk geleverd!

Syndra Osepa
Eindhoven

Deskundig en vertrouwend wekkend
Er werd goed geluisterd. Kreeg uitleg over de aanpak en wat ik kon verwachten.

Mary
Bladel

5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen
Bespreekt in kennismaking gesprek een duidelijk plan van aanpak.
Is betrokken en kan zich goed inleven in het probleem van cliënt.
Houdt zich aan de gemaakte afspraken.
Zeer snelle beantwoording van mail zelfs in het weekend.
Gaat voortvarend te werk, is vasthoudend en houdt tegenpartij goed onder druk.

Theo
Eindhoven

Onze privacyrecht advocaten staan voor u klaar:

  • Direct contact met een advocaat

  • Korte Lijntjes en duidelijke afspraken

  • Beschikbaar voor al uw vragen

  • Verfrissend anders. Focus op klant

  • Snel, efficiënt en resultaatgericht

Vrijblijvend contact opnemen
OF BEL +31 40 369 06 80

Inventarisatie en privacy beleid

Privacy LawOm dergelijke ingrijpende gevolgen dan wel maatregelen van de toezichthouder te voorkomen, is het voor uw onderneming of instellingen van belang om over een privacy beleid te beschikken teneinde aan AVG te voldoen. Alvorens over te gaan tot samenstelling van een privacy beleid, is het belangrijk om te inventariseren hoe uw onderneming of instelling in het kader van privacy ervoor staat. Daarom heeft Law & More het volgende stappenplan opgesteld:

Stap 1: Breng in kaart welke persoonsgegevens u verwerkt
Stap 2: Stel vast wat het doel en de grondslag voor gegevensverwerking is
Stap 3: Bepaal hoe de rechten van betrokkenen gewaarborgd worden
Stap 4: Evalueer of en op welke wijze u toestemming vraagt, krijgt en registreert
Stap 5: Bepaal of u verplicht bent een Data Protection Impact Assessment uit te voeren
Stap 6: Bepaal of u een Functionaris voor Gegevensbescherming aan moet stellen
Stap 7: Stel vast hoe uw onderneming omgaat met datalekken en de meldplicht
Stap 8: Controleer uw verwerkersovereenkomsten
Stap 9: Bepaal onder welke toezichthouder uw organisatie valt

Wanneer u deze analyse heeft verricht, dan kan worden bepaald welke risico’s op overtreding van de privacywetgeving zich voordoen binnen uw onderneming. Daarop kan voorts in uw privacy beleid worden geanticipeerd. Bent u op zoek naar ondersteuning in dit proces? Neem dan contact op met Law & More. Onze advocaten zijn deskundig op het gebied van privacy recht en kunnen uw onderneming of instelling bijstaan met de volgende diensten:

  • Het adviseren en het beantwoorden van uw juridische vragen: wanneer is er bijvoorbeeld sprake van een datalek en hoe gaat u daarmee om?
  • Het analyseren van uw gegevenswerking aan de hand van de doelen en grondslagen uit de AVG en vaststellen van specifieke risico’s: voldoet uw onderneming of instelling aan de AVG en welke juridische maatregelen moet u eventueel nog nemen?
  • Het opstellen en beoordelen van documenten, zoals uw privacy beleid of verwerkersovereenkomsten.
  • Het uitvoeren van Data Protection Impact Assessments.
  • Het bijstaan in juridische procedures en in handhavingstrajecten door de AP.

Wordt u graag juridisch bijgestaan door advocaat uit Eindhoven?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:
mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – [email protected]
mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More – [email protected]

Neem Contact Op

Privacyrecht nieuws


De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is alweer een aantal maanden van kracht. Toch is er nog onduidelijkheid met betrekking tot de betekenis van bepaalde begrippen in de AVG. Het is bijvoorbeeld niet voor iedereen duidelijk wat het verschil is tussen een verwerkingsverantwoordelijke en een verwerker, terwijl dit toch kernbegrippen van de AVG zijn.


Met ingang van 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Met de inwerkingtreding van de AVG wordt de bescherming van persoonsgegevens steeds belangrijker. Ondernemingen krijgen te maken met meer en strengere regels met betrekking tot data protectie. De inwerkingtreding van de AVG…


Op 12 juli 2017 heeft de Eerste Kamer unaniem ingestemd met het wetsvoorstel van Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Plasterk, dat ziet op een betere grondwettelijke bescherming van e-mail en andere vormen van privacygevoelige telecommunicatie.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound
Law & More
Cart Overview