Op 25 mei 2018 is het privacyrecht aangescherpt door de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR). Dat betekent dat in heel Europa dezelfde privacywetgeving geldt. De AVG stelt strenge eisen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens en versterkt bovendien de rechten van personen van wie gegevens verwerkt worden. Het nieuwe privacyrecht heeft dus grote gevolgen voor de wijze waarop bedrijven en instellingen met persoonsgegevens om moeten gaan.

HOE GAAT U MET GEGEVENS OM?
SCHAKEL EEN PRIVACYRECHT ADVOCAAT IN

Contact-orange

HOE GAAT U MET GEGEVENS OM?
SCHAKEL EEN PRIVACYRECHT ADVOCAAT IN

 

Contact-orange

Privacyrecht

Op 25 mei 2018 is het privacyrecht aangescherpt door de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR). Dat betekent dat in heel Europa dezelfde privacywetgeving geldt. De AVG stelt strenge eisen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens en versterkt bovendien de rechten van personen van wie gegevens verwerkt worden. Het nieuwe privacyrecht heeft dus grote gevolgen voor de wijze waarop bedrijven en instellingen met persoonsgegevens om moeten gaan. Organisaties moeten aanpassingen doorvoeren om aan de AVG te voldoen. Bent u op zoek naar ondersteuning in dit proces? Schakel dan een privacyrecht advocaat van Law & More in.

Advocatenkantoor Law & More helpt u om uw organisatie AVG-proof te maken en te houden. Wij zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen met betrekking tot het veranderende privacyrecht. Onze advocaten verdiepen zich in de manier waarop u met persoonsgegevens omgaat en brengen uw interne processen en gegevensverwerking in kaart. Zij helpen u graag met de transitie binnen uw organisatie om te voldoen aan de richtlijnen van de AVG. Op het gebied van privacyrecht kunnen wij u bijstaan met de volgende diensten:

• het in kaart brengen van uw gegevensverwerking door middel van data mapping;
• het beoordelen van uw gegevenswerking aan de hand van de doelen en grondslagen uit de AVG;
• het in kaart brengen van specifieke risico’s met betrekking tot gegevensverwerking;
• het adviseren omtrent de waarborging van rechten van betrokkenen;
• het verbeteren van uw privacybeleid;
• het opstellen van protocollen met betrekking tot EU data protectie;
• het uitvoeren van Data Protection Impact Assessments;
• het adviseren omtrent de aanstelling van een Functionaris voor Gegevensbescherming;
• het beoordelen en opstellen van verwerkersovereenkomsten;
• het uitvoeren van compliance checks.

Lieke Brugmans

Lieke Brugmans

Legal counsel

 Bel +31 (0) 40 369 06 80

Privacyrecht

Op 25 mei 2018 is het privacyrecht aangescherpt door de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR). Dat betekent dat in heel Europa dezelfde privacywetgeving geldt. De AVG stelt strenge eisen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens en versterkt bovendien de rechten van personen van wie gegevens verwerkt worden. Het nieuwe privacyrecht heeft dus grote gevolgen voor de wijze waarop bedrijven en instellingen met persoonsgegevens om moeten gaan. Organisaties moeten aanpassingen doorvoeren om aan de AVG te voldoen. Bent u op zoek naar ondersteuning in dit proces? Schakel dan een privacyrecht advocaat van Law & More in.

Advocatenkantoor Law & More helpt u om uw organisatie AVG-proof te maken en te houden. Wij zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen met betrekking tot het veranderende privacyrecht. Onze advocaten verdiepen zich in de manier waarop u met persoonsgegevens omgaat en brengen uw interne processen en gegevensverwerking in kaart. Zij helpen u graag met de transitie binnen uw organisatie om te voldoen aan de richtlijnen van de AVG. Op het gebied van privacyrecht kunnen wij u bijstaan met de volgende diensten:

• het in kaart brengen van uw gegevensverwerking door middel van data mapping;
• het beoordelen van uw gegevenswerking aan de hand van de doelen en grondslagen uit de AVG;
• het in kaart brengen van specifieke risico’s met betrekking tot gegevensverwerking;
• het adviseren omtrent de waarborging van rechten van betrokkenen;
• het verbeteren van uw privacybeleid;
• het opstellen van protocollen met betrekking tot EU data protectie;
• het uitvoeren van Data Protection Impact Assessments;
• het adviseren omtrent de aanstelling van een Functionaris voor Gegevensbescherming;
• het beoordelen en opstellen van verwerkersovereenkomsten;
• het uitvoeren van compliance checks.

Lieke Brugmans image

Lieke Brugmans

Legal counsel

 Bel +31 (0) 40 369 06 80

Het privacyrecht van Law & More

AVG image

AVG

Met de invoering van de AVG zijn de wetten aangescherpt.
Is uw onderneming daar op voorbereid?

Functionaris voor Gegevensbescherming image

Functionaris voor
Gegevensbescherming

Wij helpen u met het aanstellen van
een Functionaris voor Gegevensbescherming

Data Protection Impact Assessment image

Data Protection
Impact Assessment

Wij kunnen een analyse doen om de risico‘s van
uw gegevensverwerking in kaart te brengen

Verwerking van data image

Verwerking van data

Welke data verwerkt uw bedrijf? Voldoet deze
verwerking aan de AVG? Wij staan u bij

Het privacyrecht van Law & More

AVG

Met de invoering van de AVG zijn de wetten aangescherpt. Is uw onderneming daar op voorbereid?

Functionaris voor Gegevensbescherming

Wij helpen u met het aanstellen van een Functionaris voor Gegevensbescherming

Data Protection Impact Assessment

Wij kunnen een analyse doen om de risico‘s van uw gegevensverwerking in kaart te brengen

Verwerking van data

Welke data verwerkt uw bedrijf? Voldoet deze verwerking aan de AVG? Wij staan u bij

“Tijdens de kennismaking

werd mij meteen duidelijk

dat Law & More een duidelijk

plan van aanpak heeft”

AVG

In onze huidige maatschappij speelt digitalisering een steeds grotere rol en dit brengt met zich mee dat gegevens ook steeds vaker in digitale vorm verwerkt worden. Hierdoor kunnen risico’s met betrekking tot de waarborging van onze privacy ontstaan. Om deze reden is de AVG opgesteld. Deze privacyverordening versterkt de positie van betrokkenen door hen nieuwe privacyrechten te geven en hun bestaande rechten te versterken. Ook hebben organisaties die persoonsgegevens verwerken meer verplichtingen gekregen.

“Tijdens de kennismaking
werd mij meteen duidelijk
dat Law & More een duidelijk
plan van aanpak heeft”

AVG

In onze huidige maatschappij speelt digitalisering een steeds grotere rol en dit brengt met zich mee dat gegevens ook steeds vaker in digitale vorm verwerkt worden. Hierdoor kunnen risico’s met betrekking tot de waarborging van onze privacy ontstaan. Om deze reden is de AVG opgesteld. Deze privacyverordening versterkt de positie van betrokkenen door hen nieuwe privacyrechten te geven en hun bestaande rechten te versterken. Ook hebben organisaties die persoonsgegevens verwerken meer verplichtingen gekregen.

Privacyrecht en AVGDe AVG is van toepassing op alle organisaties die persoonsgegevens verwerken. Dus op het moment dat uw organisatie gegevens verzamelt waarmee een natuurlijk persoon geïdentificeerd kan worden, heeft uw organisatie te maken met de AVG. Van verwerking van persoonsgegevens is al sprake wanneer er een loonadministratie bijgehouden wordt of wanneer afspraken met klanten geregistreerd worden. Het is dus onvermijdelijk dat uw onderneming te maken krijgt met de aangescherpte privacyrecht wetgeving. Het is van groot belang om uw organisatie in te richten in overeenstemming met de AVG, temeer omdat de Autoriteit Persoonsgegevens hoge straffen op kan leggen bij niet-naleving. Daarom heeft Law & More het volgende stappenplan voor organisaties opgesteld:

• Stap 1: Stel een privacybeleid op
• Stap 2: Breng in kaart welke persoonsgegevens u verwerkt
• Stap 3: Stel vast wat het doel en de grondslag voor gegevensverwerking is
• Stap 4: Bepaal hoe de rechten van betrokkenen gewaarborgd gaan worden
• Stap 5: Evalueer op welke wijze u toestemming vraagt, krijgt en registreert
• Stap 6: Bepaal of u verplicht bent een Data Protection Impact Assessment uit te voeren
• Stap 7: Bepaal of u een Functionaris voor Gegevensbescherming aan moet stellen
• Stap 8: Stel een beleid op met betrekking tot de meldplicht datalekken
• Stap 9: Controleer uw verwerkersovereenkomsten
• Stap 10: Bepaal onder welke toezichthouder uw organisatie valt

Op het moment dat u een privacyrecht advocaat van Law & More in de arm neemt,
lopen wij samen met u dit stappenplan door.
Neem contact met ons op om uw organisatie te optimaliseren naar de AVG.

De AVG is van toepassing op alle organisaties die persoonsgegevens verwerken. Dus op het moment dat uw organisatie gegevens verzamelt waarmee een natuurlijk persoon geïdentificeerd kan worden, heeft uw organisatie te maken met de AVG. Van verwerking van persoonsgegevens is al sprake wanneer er een loonadministratie bijgehouden wordt of wanneer afspraken met klanten geregistreerd worden. Het is dus onvermijdelijk dat uw onderneming te maken krijgt met de aangescherpte privacyrecht wetgeving. Het is van groot belang om uw organisatie in te richten in overeenstemming met de AVG, temeer omdat de Autoriteit Persoonsgegevens hoge straffen op kan leggen bij niet-naleving. Daarom heeft Law & More het volgende stappenplan voor organisaties opgesteld:

• Stap 1: Stel een privacybeleid op
• Stap 2: Breng in kaart welke persoonsgegevens u verwerkt
• Stap 3: Stel vast wat het doel en de grondslag voor gegevensverwerking is
• Stap 4: Bepaal hoe de rechten van betrokkenen gewaarborgd gaan worden
• Stap 5: Evalueer op welke wijze u toestemming vraagt, krijgt en registreert
• Stap 6: Bepaal of u verplicht bent een Data Protection Impact Assessment uit te voeren
• Stap 7: Bepaal of u een Functionaris voor Gegevensbescherming aan moet stellen
• Stap 8: Stel een beleid op met betrekking tot de meldplicht datalekken
• Stap 9: Controleer uw verwerkersovereenkomsten
• Stap 10: Bepaal onder welke toezichthouder uw organisatie valt

Op het moment dat u een privacyrecht advocaat van Law & More in de arm neemt, lopen wij samen met u dit stappenplan door. Neem contact met ons op om uw organisatie te optimaliseren naar de AVG.

Privacyrecht en AVG

Wilt u graag juridische ondersteuning van een advocaat uit Eindhoven?
Neem dan telefonisch contact op via +31 (0) 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:

mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl
mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More – maxim.hodak@lawandmore.nl

Contact-orange image

Wilt u weten wat Law & More als advocatenkantoor in Eindhoven voor u kan betekenen?
Neem dan telefonisch contact op via +31 (0) 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:

mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl
mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More – maxim.hodak@lawandmore.nl

Contact-orange image