facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl

Afspraak

Law & More Logo

Arbeidsovereenkomst

ARBEIDSOVEREENKOMST ADVOCAAT

VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK AAN

KIES VOOR DE ARBEIDSOVEREENKOMST ADVOCATEN VAN LAW & MORE

Check Duidelijk.

Check Persoonlijk en goed bereikbaar.

Check Uw belang voorop.

Neem Contact Op
OF BEL +31 40 369 06 80

Gemakkelijk bereikbaar icon

Gemakkelijk bereikbaar

Law & More is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00

Goede en snelle communicatie icon

Goede en snelle communicatie

Onze advocaten luisteren naar uw zaak en komen met een doelgericht plan van aanpak

Persoonlijke aanpak icon

Persoonlijke aanpak

Dankzij onze werkwijze worden we door onze cliënten beoordeeld met een 9.4 gemiddeld

Arbeidsovereenkomst

Een arbeidsovereenkomst is een schriftelijke samenwerkingsovereenkomst waarin alle afspraken staan die gemaakt zijn tussen een werkgever en een werknemer. In de overeenkomst staan zowel alle rechten als alle plichten voor beide partijen.

Snelmenu

Soms kan er onduidelijkheid bestaan over de vraag of er sprake is van een arbeidsovereenkomst. Volgens de wet is een arbeidsovereenkomst een overeenkomst waarbij de ene partij, de werknemer, zich verbindt in dienst van de andere partij, de werkgever, tegen loon gedurende zekere tijd arbeid te verrichten. Vijf belangrijke elementen worden onderscheiden in deze definitie:

  • de werknemer moet arbeid verrichten;
  • de werkgever moet hiervoor loon betalen;
  • de arbeid moet gedurende een zekere tijd gebeuren;
  • er moet sprake zijn van een gezagsverhouding;
  • de werknemer moet de arbeid zelf verrichten.

Soorten arbeidsovereenkomsten

Er zijn verschillende soorten arbeidsovereenkomsten en het type is afhankelijk van de arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer. Een werkgever en een werknemer kunnen een arbeidsovereenkomst voor bepaalde- en voor onbepaalde tijd sluiten.

MANAGING PARTNER / ADVOCAAT
tom.meevis@lawandmore.nl
BEL +31 40 369 06 80

Komt iemand zijn afspraken niet na? Wij kunnen voor u schriftelijke aanmaningen versturen en procederen

Bij het opstellen van een overeenkomst komt zeer veel kijken. Schakel daarom hulp in

Wilt u een samenwerkingsovereenkomst opstellen? Law & More staat u bij

Wilt u graag, naast uw statuten, aparte regels maken voor uw aandeelhouders? Vraag juridische steun aan

Het efficiënte werk van Law & More maakte het betaalbaaar voor mijn kleine bedrijf“

Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

Bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd staat de einddatum van de overeenkomst vast. Een andere optie is dat werkgever en werknemer overeenkomen dat zij een arbeidsrelatie aangaan voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld voor de duur van een bepaald project. De overeenkomst eindigt dan automatisch als het project beëindigd is.

Een werkgever mag een werknemer maximaal drie keer een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aanbieden in een periode van maximaal 24 maanden. Als de periode tussen de arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd maximaal 6 maanden is, dan telt de tijd tussen de overeenkomsten mee in de berekening van de periode van 24 maanden.

Beëindiging arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt van rechtswege. Dit betekent dat de overeenkomst op de afgesproken tijd eindigt, zonder dat u daarvoor een handeling hoeft te verrichten. De werkgever dient de werknemer een maand van tevoren schriftelijk te melden of de arbeidsovereenkomst wordt verlengd of niet en zo ja, onder welke voorwaarden. Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd dient wel opgezegd te worden indien partijen dat zijn overeengekomen of dit volgens de wet behoort plaats te vinden.

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd kan slechts tussentijds worden opgezegd, dus voordat de duur van de arbeidsovereenkomst is verstreken, indien dat door beide partijen schriftelijk is overeengekomen. Het is dan ook raadzaam om in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd altijd een tussentijds opzegbeding met een opzegtermijn op te nemen.

Bent u op zoek naar juridische hulp bij het opstellen van een overeenkomst? De juristen en advocaten van Law & More staan voor u klaar.

Wat cliënten over ons zeggen

Adequate benadering

Tom Meevis is gedurende de hele periode betrokken geweest bij de zaak, elke vraag die er van mijn kant was werd door hem snel en duidelijk beantwoord. Ik zal het kantoor (en met name Tom Meevis) dan ook zeker aanbevelen bij vrienden, familie en zakenrelaties.

Mieke
Hoogeloon

Hele goede behandeling van mijn zaak

Graag wil ik aylin erg bedanken voor haar inzet. Wij zijn heel blij met de uitkomst. Klant staat altijd centraal bij haar en wij zijn ontzettend goed geholpen. Kennis van zaken en hele goede communicatie. Echt een aanrader dit kantoor!

Sahin kara
Veldhoven

Juridisch gezien tevreden over de gegeven diensten

Mijn situatie is op een manier opgelost waarbij ik alleen maar kan zeggen dat het resultaat is zoals ik die wenste. Ik ben naar tevredenheid geholpen en de wijze waarop er gehandeld is door Aylin is te beschrijven als nauwkeurig, transparant en daadkrachtig.

Arsalan
Mierlo

Uitstekend resultaat en fijne samenwerking

Ik heb mijn zaak aan Law and More voorgelegd en ben snel, vriendelijk en vooral effectief geholpen. Het resultaat stelt mij zeer tevreden.

Sabine
Eindhoven

Ik had een probleem met mijn ex-werkgever en nam contact op met Law & More, ze waren erg aardig en attent in het bijzonder de persoon die mijn zaak uitvoerde, ik heb zeer goed en zeer accuraat advies gekregen evenals het gesprek met mijn ex-werkgever.

Victor Carlos De Melo Santos
Hoofddorp

Puikaus advokato rekomendacija

Rekomenduoju advokato Tom Meevis paslaugas. Profesionalus, patikimas, puikiai kalba angliskai, maloniai ir pagarbiai bendrauja. Dirba tiksliai, aiskiai, be nereikalingu klausimu ir negaisdamas laiko. Nuosirdi rekomendacija tautieciams lietuviams.

Vytautas
Vilnius

Foarte Multumita

Am fost foarte multumita de sericiile companiei Law and More.In special de serviciile domnului avocat Tom Meevis este un avocat excelent si o comunicare impresionanta fata de client.Recomand cu incredere

Dragulescu Nicoleta
Arad

Heeft me geholpen met de vaststellingsovereenkomst

Ik had een probleem met mijn werkgever over een vaststellingsovereenkomst, dus nam ik contact op met Law&More. De hulp van jullie kantoor, vooral het geduld en het constructieve advies van Aylin, was zeer nuttig voor mij. Met jullie hulp konden we de zaak succesvol oplossen.

CV
Delft
lees meer

Onze arbeidsovereenkomst advocaten staan voor u klaar:

  • Direct contact met een advocaat

  • Korte Lijntjes en duidelijke afspraken

  • Beschikbaar voor al uw vragen

  • Verfrissend anders. Focus op klant

  • Snel, efficiënt en resultaatgericht

Vrijblijvend contact opnemen
OF BEL +31 40 369 06 80

Law and More Office

Arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd

Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd wordt ook wel een vast contract of vast dienstverband genoemd. Als er niet wordt afgesproken voor welke periode de overeenkomst wordt gesloten is er sprake van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Dit type arbeidsovereenkomst blijft voortduren totdat het wordt beëindigd.

Beëindiging arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd

Een belangrijk verschil met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is de wijze van beëindigen. Voor beëindiging van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is voorafgaande opzegging vereist. De werkgever kan hiervoor een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV of de kantonrechter verzoeken de overeenkomst te ontbinden. Hiervoor is dan wel een geldige reden vereist. Indien de werkgever de ontslagvergunning krijgt, dient hij de arbeidsovereenkomst op te zeggen met inachtneming van de geldende opzegtermijn.

Redenen beëindiging van arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd

Arbeidsovereenkomst imageEen werkgever mag een werknemer alleen ontslaan als hij daarvoor een goede reden heeft. Er dient dus een redelijke grond voor het ontslag te bestaan. De volgende vormen zijn de meest voorkomende vormen van ontslag.

Ontslag bedrijfseconomische redenen

Indien de omstandigheden in het bedrijf van de werkgever reden zijn om ontslag voor een werknemer aan te vragen spreken we van ontslag wegens bedrijfseconomische redenen. Er kunnen verschillende bedrijfseconomische redenen gelden:

  • slechte of slechter wordende financiële situatie
  • werkvermindering
  • organisatorische of technologische veranderingen binnen het bedrijf
  • beëindiging van het bedrijf
  • verhuizing van het bedrijf

Ontslag wegens disfunctioneren

Ontslag wegens disfunctioneren houdt in dat de werknemer niet aan de gestelde functie-eisen voldoet en ongeschikt is voor zijn of haar functie. Het moet voor de werknemer duidelijk zijn wat er volgens de werkgever aan zijn of haar functioneren moet worden verbeterd. In het kader van het verbetertraject moet op regelmatige basis functioneringsgesprekken worden gevoerd met de werknemer. Daarbij moet overwogen worden om op kosten van de werkgever cursussen of begeleiding door een derde (coaching) aan te bieden. Van de gesprekken moeten verslagen worden gemaakt die in het personeelsdossier van de werknemer worden gevoegd. Daarnaast moet de werknemer voldoende tijd krijgen om zijn functioneren te verbeteren.

Ontslag op staande voet

Bij ontslag op staande voet zegt de werkgever het dienstverband van de werknemer per direct op, dus zonder opzegtermijn. Daarvoor moet de werkgever een dringende reden hebben en moet het ontslag ‘onverwijld’ worden gegeven. Dit betekent dat de werkgever de werknemer meteen moet ontslaan als de dringende reden duidelijk is. De reden voor het ontslag moet tegelijkertijd met het ontslag worden medegedeeld. De volgende redenen kunnen als dringend worden aangemerkt:

  • diefstal
  • fraude
  • mishandeling
  • grove belediging
  • het niet geheim houden van bedrijfsgeheimen

Ontslag met wederzijds goedvinden

Als werkgever en werknemer het eens zijn over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst, worden de afspraken tussen beide partijen vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Het dienstverband eindigt met wederzijds goedvinden. De werkgever hoeft dan geen toestemming te vragen aan het UWV of de kantonrechter om de arbeidsovereenkomst te beëindigen.

Heeft u vragen over een arbeidsovereenkomst? Schakel dan de juridische hulp in van Law & More.

Wordt u graag juridisch bijgestaan door advocaat uit Eindhoven?
Neem dan telefonisch contact op via +31 40 369 06 80 of stuur een e-mail naar:
mr. Tom Meevis, advocaat bij Law & More – tom.meevis@lawandmore.nl
mr. Maxim Hodak, advocaat bij Law & More – maxim.hodak@lawandmore.nl

Neem Contact Op
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound
Law & More

facebook lawandmore.nl   instagram lawandmore.nl   linkedin lawandmore.nl   twitter lawandmore.nl